Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Geografia Pomorza » Lemitten /Limity/
Lemitten /Limity/ [wiadomość #5589] Sun, 19 December 2010 20:19 Przejdź do następnej wiadomości
Marszycki jest aktualnie niedostępny  Marszycki
Junior Member
Dzie dobry.
Bardzo prsz mi powiedzie czy nieistniejca ju chyba miejscowo Lemitten pooona bya na terenie parafii w Ornecie, a jeeli tak to moe kto z szanownych Forumowiczw wie czy w Ornecie zachoway si ksigi zalubionych po 1760 roku.
Poszukuj aktu mastwa Franciszka Jerzmanowskiego,posa na Sejm Wielki z Hatysk z rodu Hatten.
Kaniam si

Stefan Plis-Marszycki
ps.jeeli kto z Pastwa moe pomc prosz take o listy na e-mail
plisst@poczta.onet.pl
Odp: Lemitten /Limity/ [wiadomość #5593 jest odpowiedzią na wiadomość #5589] Sun, 19 December 2010 21:15 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Milksurfer jest aktualnie niedostępny  Milksurfer
Miejsce: Niemcy
Senior Member
witam

napisz troszke wiecej

Jakiego byli obaj herbami jak bys mogl to powiedziec ?

pozdrawiam

marcin
Odp: Lemitten /Limity/ [wiadomość #5595 jest odpowiedzią na wiadomość #5593] Sun, 19 December 2010 21:38 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Franciszek Jerzmanowski herbu Doga, pose ziemi czyckiej na Sejm Wielki, ojciec barona Jana Pawa Jermanowskiego ktry towarzyszy Napoleonowi na Elbie.
Pierwsza ona Hatynska /Hattyska/ale to rodzina Hatten herbu Hatten ktra przez pewien okres czasu uzywaa nazwiska Hatyski.
Pochodzila prawdopodobnie z parafii w Ornecie/majtek Lemitten/ i w Ornecie zawara maestwo z Jerzmanowskim lub w Edytach gdy podobno Edyty wniosa Jerzmanowskiemu jako wiano.
Po jej smierci /lub rozwodzie/Jerzmanowski mia problemy z objciem majtku i jego sprawie interweniowa biskup Krasicki.
Poszukuj tego aktu maestwa.
Stefan
Odp: Lemitten /Limity/ [wiadomość #5596 jest odpowiedzią na wiadomość #5595] Sun, 19 December 2010 21:56 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
egopol jest aktualnie niedostępny  egopol
Senior Member
Witaj!
ksigi lubw z Ornety, ktre byy w Regenzburgu i aktualnie powinny si znajdowa w AD:
1575-1887
pozdrawiam
Krzysiek
Odp: Lemitten /Limity/ [wiadomość #5597 jest odpowiedzią na wiadomość #5596] Sun, 19 December 2010 22:05 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Dzikuj.Nie wiesz czy dokonuj kwarend?? czy te trzeba samemu jecha do Olsztyna?
Ja jestem Nowego Scza!
Stefan
Odp: Lemitten /Limity/ [wiadomość #5598 jest odpowiedzią na wiadomość #5597] Sun, 19 December 2010 22:25 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
egopol jest aktualnie niedostępny  egopol
Senior Member
Niestety nie wiem, nigdy w tamtym regionie nie grzebaem
Krzysiek
Odp: Lemitten /Limity/ [wiadomość #5599 jest odpowiedzią na wiadomość #5598] Sun, 19 December 2010 23:45 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Junior Member
No to szukam pomocy.Moe kto si zgosi.Mog zrewanowa si tym samym u mnie w grach.
Stefan
Poprzedni wątek: Parafie Gdańska
Następny wątek: Schlophaunland - jaka to miejscowość
Idź do forum:

Aktualny Czas: Wed Aug 05 21:31:45 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund