Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Ogólne » Ogólnie o genealogii » Pomocy !!!  () 1 głos
Pomocy !!! [wiadomość #879] Thu, 23 August 2007 18:43 Przejdź do następnej wiadomości
XANDRA jest aktualnie niedostępny  XANDRA
Junior Member
:lol:
Probowalam ''wejsc'' na strone '''indeksy cmentarzy'' ,, odebralam strone Genealogow,,kazali mi sie zalogowac, zrobilam to, , mam haslo, itd,, i w pewnym momencie oni twierdza ze nie mam autoryzacji,, i mam wlaczyc '''pliki COOKIE''. CO JEST GRANE--- ILE RAZY MAM SIE REJSTROWAC ?? CZYTALAM INSTRUKCJE, ale nigdzie nie pisze, co przycisnac, gdzie wlaczyc COOKIE--- ale jestem gamon,!!!Czy to moze byc roznica miedzy Kanada a Polska ??? Zaznaczam ze komputer jest nowy i High speed,, i nie mam problemu dolaczyc sie do innych stron. Czy ktos inny tez mial z Genealogy.pl, jakis problem .??? Nie umiem, jak mowilam----" GAMON" !!!Dziekuje za pomoc--- Alexandra
Odp: Pomocy !!! [wiadomość #881 jest odpowiedzią na wiadomość #879] Thu, 23 August 2007 22:57 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
adamkami
Senior Member
Witam,
Co¶ za du¿o tu problemów naraz. Ale spróbujê przynajmniej do czê¶ci siê ustosunkowaæ.

- Strony http://www.genealogy.pl/ dotychczas nie zna³em, ale wszed³em i widzê tam tylko 4 linki. A wiêc chyba nie o to chodzi.

- Indeksy cmentarzy s± u nas na stronie, ale u nas nie ma obowi±zku logowania siê, ¿eby obejrzeæ te indeksy.
Co prawda warto mieæ w³±czone cookies, bo inaczej pewne rzeczy nie bêd± dzia³aæ tak jak powinny. Cookies w³±cza siê w przegl±darce (i to w ka¿dej inaczej). Tak wiêc trudno co¶ konkretnie powiedzieæ.

- Je¿eli co¶ na danej stronie nie dzia³a, to najczê¶ciej winny jest autor strony a nie u¿ytkownik, tak wiêc radzê siê nie przejmowaæ.

Pozdrawiam,
Adam
Odp: Pomocy !!! [wiadomość #882 jest odpowiedzią na wiadomość #881] Thu, 23 August 2007 23:34 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
XANDRA jest aktualnie niedostępny  XANDRA
Junior Member
Dzien Dobry Adam !!
GENEALODZY.PL--- tak poprawnie sie nazywaja , i tam nie moge sie zalogowac, bo kaza mi ,,, pliki COOKIE '' wlaczyc. tylko ja nie podolam, wkurzylam sie i ich wylaczylam. Dziekuje za info,,,,pozdrawiam---Alexandra
Odp: Pomocy !!! [wiadomość #1118 jest odpowiedzią na wiadomość #879] Wed, 16 January 2008 20:05 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
ewale21 jest aktualnie niedostępny  ewale21
Junior Member
mialam taki sam problem i o dziwo szybko wygasla strona...nie mozna bylo odswiezyc!!!!! i nawet hasla okazaly sie bledne -- to ci dopiero genealodzy ...
Odp: Pomocy !!! [wiadomość #1120 jest odpowiedzią na wiadomość #1118] Wed, 16 January 2008 20:43 Przejdź do poprzedniej wiadomości
adamkami
Senior Member
Je¶li chodzi o stronê http://www.genealodzy.pl/ to ostatnio by³a przenoszona z jednego serwera na drugi, bo dotychczasowy dostawca mia³ swoje problemy i wy³±czy³ stronê. Teraz pracuje na wolniejszym serwerze, ale pracuje, chocia¿ czasami siê zacina. To niestety jest normalne.

Je¶li chodzi o w³±czanie Cookies to jest to w rzeczywisto¶ci bardzo proste. Opisze to na przyk³adzie przegl±darki Mozilla Firefox:

W menu wybieramy "Narzêdzia" / "Opcje". Po pojawieniu siê okienka "Opcje" wybieramy zak³adkê "Prywatno¶æ" i w ramce zatytu³owanej "Ciasteczka" w³±czamy opcjê "Akceptuj ciasteczka". Najlepiej mieæ ustawion± opcjê "Przechowuj" na warto¶æ "a¿ wygasn±". GOTOWE.

Je¶li u¿ywamy Internet Explorer to jest to prawie tak samo proste. Nie pamiêtam jakie jest domy¶lne ustawienia i mo¿e nawet nie trzeba nic robiæ. Ale jak nie dzia³a to poni¿ej jest opis jak to ustawiæ. Opiszê na podstawie wersji 7:

W menu wybieramy "Narzêdzia" / "Opcje internetowe". Po pojawieniu sie okienka "Opcje internetowe" wybieramy zak³adkê "Prywatno¶æ". Tu musimy klikn±æ na przycisk "Zaawansowane". Pojawia siê okienko "Zaawansowane ustawienia prywatno¶ci". W za³±czniku do tej wiadomo¶ci jest wygl±d tego okienka z ustawieniami, które sam u¿ywam i takie bym osobi¶cie poleca³.

Adam Kamiñski

To naprawdê jest proste i niegro¼ne.

Adam Kamiñski
Poprzedni wątek: jaki to zawód
Następny wątek: Dokumenty pruskie z XVIII - XIX wieku.
Idź do forum:

Aktualny Czas: Tue Oct 06 09:28:51 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund