Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Błaszkowski - Parchowo
Błaszkowski - Parchowo [wiadomość #3934] Wed, 19 May 2010 15:38 Przejdź do następnej wiadomości
MariaE jest aktualnie niedostępny  MariaE
Member
Jak w temacie, proszê o pomoc.
Proszê te¿ o daty chrztów z rodziny B³aszkowskich z lat 1824-1874.
Interesuje mnie te¿ rodzeñstwo Simona. Pochodzili z Parchowa.
Z góry bardzo dziêkujê.

[Uaktualnione dnia: Sun, 18 December 2011 14:28] przez Moderatora

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Data ślubu Simona Błaszkowskiego i Cathariny Ganska [wiadomość #4339 jest odpowiedzią na wiadomość #3934] Tue, 27 July 2010 16:58 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Mundek38 jest aktualnie niedostępny  Mundek38
Member
Witam! Przepraszam wchodzê w temat. Mnie interesuj± B³aszkowscy z Parchowa. m.in. B³aszkowski Aleksander (¿ona Gertruda z d. Palberg)ich dzieci Jan, Helena, Agnieszka, Alfons i Janina. By³ te¿ brat B³aszkowski Józef ur. 1866r. Proszê o dane i inne o innych cz³onków rodziny. Pozdrawiam
Odp: Data ślubu Simona Błaszkowskiego i Cathariny Ganska [wiadomość #4341 jest odpowiedzią na wiadomość #3934] Tue, 27 July 2010 20:47 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
hesch jest aktualnie niedostępny  hesch
Miejsce: Koszalin
Senior Member
Dla Marii:
¦lub: 1864 Nakla/Parchowo:
B³aszkowski Simon 41 lat
Ga³±zka Catharina 35 lat

Dla Mundka:
B³aszkowski Jacob
Schütza Marianna
ich dzieci:
-Joseph 1866
-Agatha 1868
-Johann 1870
-Alexander 1872
-Theresia 1874
-Andreas 1876
-Adalbert 1878
-Basilius 1881
Wszyscy urodzeni w Parchowie.

Pozdrawiam
Heniek

[Uaktualnione dnia: Tue, 27 July 2010 22:42]

Odp: Data ślubu Simona Błaszkowskiego i Cathariny Ganska [wiadomość #4343 jest odpowiedzią na wiadomość #4341] Wed, 28 July 2010 01:52 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Grysio70 jest aktualnie niedostępny  Grysio70
Member
Klasa.

Krotko,bez zbednych komentarzy.To jest Pomoc.
Tak trzymac.

Podziwiam i pozdrawiam

Grysio
Odp: Data ślubu Simona Błaszkowskiego i Cathariny Ganska [wiadomość #4344 jest odpowiedzią na wiadomość #4341] Wed, 28 July 2010 08:24 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Serdeczne podziêkowania za dane, które uzupe³ni± drzewo genealogiczne. Pozdrawiam Mundek38 (Edmund Micha³ka)
Odp: Data ślubu Simona Błaszkowskiego i Cathariny Ganska [wiadomość #4355 jest odpowiedzią na wiadomość #3934] Fri, 30 July 2010 22:25 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Bardzo dziêkujê
Pozdrawiam.
Maria.
Odp: Data ślubu Simona Błaszkowskiego i Cathariny Ganska [wiadomość #4359 jest odpowiedzią na wiadomość #4355] Sat, 31 July 2010 08:45 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witam Pani Maria!
Czy Simon B³aszkowski jest bratem Jacoba B³aszkowskiego?

Odp: Data ślubu Simona Błaszkowskiego i Cathariny Ganska [wiadomość #4361 jest odpowiedzią na wiadomość #4359] Sat, 31 July 2010 22:58 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Tego niestety nie wiem.

Prosi³abym osobê, która indeksuje Parchowo o zindeksowanie chrztów i ¶lubów z tej miejscowo¶ci.
Mój pradziadek Józef B³aszkowski mia³ ojca Szymona i matkê Katarzynê Gañsk±. Józef urodzi³ siê w 1874 roku, interesuje mnie czy mia³ ma³¿eñstwo i czy jego ojciec Szymon mia³ rodzeñstwo.
Józef o¿eni³ siê z Franciszk± Lilla, o której te¿ chcia³abym co¶ wiedzieæ. Jak ju¿ bêdzie wszystko wiadomo, to bêdziemy pewni czy s± to bracia.
Z góry za pomoc bardzo dziêkujê.
Pozdrawiam.

Maria
Odp: Data ślubu Simona Błaszkowskiego i Cathariny Ganska [wiadomość #4363 jest odpowiedzią na wiadomość #4361] Sun, 01 August 2010 13:28 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Mój dziadek mia³ imiê Aleksander, a jego brat Józef B³aszkowski ur. 29.09.1866r w Parchowie. Ich rodzice Jacob B³aszkowski i Marianna Schutza (te dane przy okazji Pani pytania).
Odp: Data ślubu Simona Błaszkowskiego i Cathariny Ganska [wiadomość #4364 jest odpowiedzią na wiadomość #3934] Sun, 01 August 2010 15:33 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Ma³a poprawka: Józef B³aszkowski, syn Jakuba i Marianny Schütza urodzi³ siê w lipcu(29-07-1866)
Natomiast Szymon B³aszkowski o¿eni³ siê w 1864 z Katarzyn± Ga³±zk± i z tego zwi±zku w Sylcznie rodzi³y siê ich dzieci, min. Józef, Adam ur. 09-12-1874.

Pozdrawiam
Heniek
Odp: Data ślubu Simona Błaszkowskiego i Cathariny Ganska [wiadomość #4366 jest odpowiedzią na wiadomość #4364] Sun, 01 August 2010 20:02 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Heniu bardzo Ci dziêkujê.
Czy wiesz mo¿e czy Józef ur. w 1874 roku by³ ostatnim dzieckiem swoich rodziców, ile mia³ rodzeñstwa?
Odp: Data ślubu Simona Błaszkowskiego i Cathariny Ganska [wiadomość #4371 jest odpowiedzią na wiadomość #4364] Mon, 02 August 2010 08:43 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Dziekujê Heniek. Józef B³aszkowski, syn Jakuba, urodz.jest 29.07.1866r. zmar³ 22.11.1949r. w Wejherowie. ¯ona Franciszka ur.29.01.1873 zm. 13.03.1944 w Wejherowie.
Jak siê ma do rodziny Jakuba B³aszkowkiego Szymon i Katarzyna?
Pozdrawiam Mundek
Odp: Data ślubu Simona Błaszkowskiego i Cathariny Ganska [wiadomość #4408 jest odpowiedzią na wiadomość #3934] Fri, 06 August 2010 18:29 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Znalaz³em co¶ takiego:

http://www.iglak.pl/blaszkowski/blhis7.htm

pewnie zainteresuje Mundka.

Pozdrawiam
Heniek
Odp: Data ślubu Simona Błaszkowskiego i Cathariny Ganska [wiadomość #4481 jest odpowiedzią na wiadomość #4408] Thu, 26 August 2010 09:02 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Panie Henio najpierw przepraszam za milczenie. Mia³em obowi±zki, z wyjazdem na wakacje dwóch córek z rodzinami, które wymaga³y zamieszkania w domu starszej córki.
Nowa wiadomo¶æ (z "iglaka") mnie bardzo ucieszy³a, bo zwiêksza informacji o przodkach. Muszê zapoznaæ siê z materia³ami na tej stronie. Jeden b³±d nazwiska ¿ony Aleksandra, jest Palberg, mam przed oczyma akt zgonu jednego dziecka, a w tym "iglaku" jest Talgard. Pozdrawiam
Data ślubu Simona Błaszkowskiego i Cathariny Ganska [wiadomość #4499 jest odpowiedzią na wiadomość #3934] Sun, 29 August 2010 21:58 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Witam Mundku,
wklei³em link po to, by pokazaæ, ¿e rodzina B³aszkowskich z Jamna jest ju¿ w internecie. Równie¿ zauwa¿y³em b³êdy i to w pisowni nazwisk, jak i te¿ w pomijaniu potomków, min. u Aleksandra brakuje dwójki dzieci - Leo i Janiny, zmieniono imiê Julianny na Joannê.
U Jakuba i Marianny brakuje Bazylego, m±¿ Teresy to Antoni G³ówczewski i jeszcze wiele innych. Nie mniej jednak, strona ta dostarcza pewnych wskazówek.
Mam pytanie do Marii, czy mo¿esz zmieniæ tytu³ w±tku na poprostu: B³aszkowscy?

Pozdrawiam
Heniek
Odp: Data ślubu Simona Błaszkowskiego i Cathariny Ganska [wiadomość #4500 jest odpowiedzią na wiadomość #4499] Mon, 30 August 2010 09:39 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Dziêki za dalsze dane. Jeden autor Jacek B³aszkowski z Gdañska nie jest zainteresowany rodziny B³aszkowskich z Kaszub. Wg mnie s± b³êdy: ¿ona Jakuba Marianna z d. Schotz(te¿ jest b³±d). Brak Bisiliusa ur. 21.01.1881r. Aleksander mia³ ¿onê Gertrudê z d. Palberg (mam akt USC). Zamiast Joanna wg mnie by³a Janina ur. 18.04.1927 zm. 24.01.1980r. w Poznaniu, tam mieszka³a z mê¿em W³adys³awem Cwojdziñskim i jedynym synem Janem. Pozdrawiam Mundek
Odp: Data ślubu Simona Błaszkowskiego i Cathariny Ganska [wiadomość #4501 jest odpowiedzią na wiadomość #4499] Mon, 30 August 2010 13:12 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Nazwa w±tku zmieniona.

Bardzo proszê o odpowied¼ na pytanie:
Ile rodzeñstwa mia³ Józef B³aszkowski, który urodzi³ siê w 1874 roku z rodziców Szymona i Katarzyny.
Odp: Błaszkowscy [wiadomość #4513 jest odpowiedzią na wiadomość #3934] Wed, 01 September 2010 21:07 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Dziêkujê Mario za zmianê tytu³u w±tku, teraz bêdzie bardziej czytelny dla przysz³ych u¿ytkowników forum szukaj±cych B³aszkowskich.
Niestety nie mam dla Ciebie dobrych wie¶ci, poniewaz B³aszkowscy nie byli w krêgu moich zainteresowañ, wiêc nie mam o nich zbyt wielu informacji, tym co mia³em to ju¿ siê podzieli³em. Wiêc nie potrafiê odpowiedzieæ na Twoje pytanie.
Jest trochê inaczej z B³aszkowskimi zwi±zanymi z moim nazwiskiem. Tutaj trochê danych posiadam, niezbyt wiele, tyle ile mi siê uda³o spisaæ w archiwach i powi±zaæ z nazwiskiem Schütz, Szyca.
Je¶li bêdê móg³ w przysz³o¶ci co¶ jeszcze dodaæ, napewno to uczyniê.
Nie wiem dlaczego, ale pomyli³em imiona córki Aleksandra, oczywi¶cie powinno byæ, ¿e zmieniono imiê Janiny na Joannê. Aleksander mia³ cztery córki i trzech synów.

Pozdrawiam
Heniek

[Uaktualnione dnia: Thu, 02 September 2010 22:12]

Odp: Błaszkowscy [wiadomość #4526 jest odpowiedzią na wiadomość #4513] Thu, 02 September 2010 09:43 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witam Heniek! W kwestii dzieci Aleksandra B³aszkowskiego by³o ich piêciu: dwóch synów Jan i Alfons oraz trzech córek Helena, Agnieszka i Janina. Nie mam wiedzy o wiêcej rodzeñstwa. Jestem z rodziny Heleny i Leona Micha³ka. w dniu 31 sierpnia br.by³em w Parchowie na cmentarzu i znalaz³em groby: Micha³ka Wincenty ur.16.10.1879 zm. 29.03.1962; ¿ona Helena (brak nazwiska rodowego) ur.30.09.1915 zm. 10.07.1980. Dalej Michalke Franciszek ur.19.12.1922 zm. 19.09.2007 i ¿ona Józefa z d. Wieczrek ur.05.03.1924 zm.31.05.1995. Jeszcze s± B³aszkowski Antoni, Leon i Micha³ z ¿on± Olga (daty mogê podaæ).Znalaz³em te¿ Palberg: Marta i Matylda (nie wiem czy to z tej rodziny jak Gertruda ¿ona Aleksandra. Pozdrawiam Mundek
Odp: Błaszkowscy [wiadomość #4542 jest odpowiedzią na wiadomość #4513] Thu, 02 September 2010 20:11 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Heniek bardzo Ci dziêkujê za odpowied¼ i ¿yczliwo¶æ.
Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie: Czy wiesz co¶ o rodzeñstwie Szymona B³aszkowskiego(+data urodzin i ¶mierci Szymona i Katarzyny)?
Czy wiesz co¶ mo¿e o rodzinie Lilla z Parchowa?
Odp: Błaszkowscy [wiadomość #4546 jest odpowiedzią na wiadomość #3934] Thu, 02 September 2010 22:26 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Mario, jak ju¿ wczesniej napisa³em B³aszkowskimi siê nie zajmowa³em, dlatego i na to pytanie nie potrafiê Tobie odpowiedzieæ, równie¿ o rodzinie Lila(Lilla) nic nie wiem, po za jednym wyj±tkiem ma³¿eñstwa Jana Lilla z Mariann±(£ucj±) Schütza, zawartego w 1884 roku w Parchowie. Jak widzisz zwi±zanego z moim nazwiskiem.
Niemniej, jest to do¶æ licznie- tak jak B³aszkowscy-wystêpuj±ce nazwisko w parafii Parchowo.
Mundku, Aleksander na pewno mia³ siedmioro dzieci. Oprócz tych, które wymieni³e¶ by³ jeszcze Leon i Julianna. Na Twoj± prywatn± skrzynkê prze¶le dok³adne daty ich urodzin.

Pozdrawiam
Heniek

[Uaktualnione dnia: Sun, 14 November 2010 22:49]

Odp: Błaszkowscy [wiadomość #4550 jest odpowiedzią na wiadomość #4546] Fri, 03 September 2010 09:38 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Dziêkujê. Dane z skrzynki zapisane. Pozdrawiam Mundek
Odp: Błaszkowscy [wiadomość #5713 jest odpowiedzią na wiadomość #3934] Tue, 28 December 2010 19:49 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
michalina180 jest aktualnie niedostępny  michalina180
Junior Member
Witam
Ja te¿ interesujê siê B³aszkowskimi ale z centralnej Polski.
Je¶li kto¶ z Pañstwa zajdzie do XVIII w to ja , poszukuje
Pawla B³aszkowskiego /lub Pawe³ B³aszek/ urodzony ok 1716 roku i
Antoniego B³aszkowskiego urodzonego ok 1732 roku , niestety nie wiem gdzie.Pod koniec XVIII wieku przeprowadzili siê do centralnej Polski ale nie wiem sk±d.
Co do moich B³aszkowskich to na stronie www.iglak......
te¿ jest sporo nie¶cis³o¶ci ale nie ma mo¿liwo¶ci poprawy.
pozdrawiam
Michalina
Odp: Błaszkowscy [wiadomość #6107 jest odpowiedzią na wiadomość #3934] Sun, 06 February 2011 13:33 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Czy Szymon B³aszkowski, który zmar³ w 1899 r. maj±c 75 lat by³ wdowcem lub mê¿em Katarzyny Ga³±zka?
Odp: Błaszkowscy [wiadomość #7157 jest odpowiedzią na wiadomość #6107] Thu, 21 April 2011 22:39 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Szymon B³aszkowski urodzi³ siê w 1822r. w parafii Parchowo, jego rodzicami byli Mathias B³aszkowski i Anna Jakubek, mia³ on te¿ rodzeñstwo: Miko³aj Piotr (ur. 1809), Franciszek(1812), Marianna (1814), El¿bieta Cecylia (1817)-wszyscy urodzeni w parafii Parchowo. Franciszek zmar³ w 1872r. Szymon B³aszkowski mia³ syna Józefa(ur.1874) i córkê Agatê(ur.1868).

To jak na razie wszystko, co wiem.
Gdyby kto¶ co¶ wiedzia³, proszê o dopisanie.

Pozdrawiam.
Maria
Odp: Błaszkowscy [wiadomość #7169 jest odpowiedzią na wiadomość #7157] Fri, 22 April 2011 09:03 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
JurekPlieth jest aktualnie niedostępny  JurekPlieth
Miejsce: Gdańsk
Senior Member
Rodzicami mojej prababki Anastazji Kijorra zd. Kroplewskiej *1864 Kurzêtnik, +1942 Krzemieniewo byli Leo Kroplewski oraz Marianna Blaskowski (B³aszkowska), o których wci±¿ nic nie wiem. Obydwoje Leo i Marianna Blaskowski wystêpuj± w drzewie genealogicznym Magdaleny i Micha³a Nowakowskich oraz Agnieszki Bielickiej konstruowanym na Myheritage.Pl. Niestety nie bêd±c posiadaczem opcji premium, nie mam mo¿liwo¶ci kontaktu email z administratorami.
Mo¿e wiêc tutaj jest kto¶, kto ma wiêcej informacji o rzeczonej Mariannie Blaskowski i jej ma³¿onku?
Z góry dziêkujê bardzo za pomoc.

Odp: Błaszkowscy [wiadomość #7172 jest odpowiedzią na wiadomość #7169] Fri, 22 April 2011 10:47 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
tadeusz jest aktualnie niedostępny  tadeusz
Member
Spróbujê nawi±zaæ kontakt z pañstwem Nowakowskimi lub pani± Bielick± - mo¿e udziel± wiêcej informacji. Smile
tadeusz
Odp: Błaszkowscy [wiadomość #7173 jest odpowiedzią na wiadomość #7172] Fri, 22 April 2011 10:53 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
tadeusz napisa³(a) dnia pi±, 22 kwiecieñ 2011 10:47

Spróbujê nawi±zaæ kontakt z pañstwem Nowakowskimi lub pani± Bielick± - mo¿e udziel± wiêcej informacji. Smile
tadeusz

Je¶li masz tak± mo¿liwo¶æ, bardzo proszê o pomoc, za któr± z góry dziêkujê.

Odp: Błaszkowscy [wiadomość #7174 jest odpowiedzią na wiadomość #7173] Fri, 22 April 2011 10:58 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
W³a¶nie napisa³em. Poczekamy, zobaczymy.
tadeusz
Odp: Błaszkowscy [wiadomość #7175 jest odpowiedzią na wiadomość #7174] Fri, 22 April 2011 11:09 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
tadeusz napisa³(a) dnia pi±, 22 kwiecieñ 2011 10:58

W³a¶nie napisa³em. Poczekamy, zobaczymy.
tadeusz

Rozumiem, ze jeste¶ u¿ytkownikiem opcji premium? Czy mo¿e masz inny kontakt z tymi administratorami?

Odp: Błaszkowscy [wiadomość #7176 jest odpowiedzią na wiadomość #7174] Fri, 22 April 2011 11:12 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member

Zapomnia³em dodaæ, ¿e na portalu jest zarejestrowana tyko pani Bielicka. Czekamy wiêc na odzew.
tadeusz
Odp: Błaszkowscy [wiadomość #7177 jest odpowiedzią na wiadomość #7175] Fri, 22 April 2011 11:14 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member

Tak - od pó³ roku.
tadeusz
Odp: Błaszkowscy [wiadomość #7178 jest odpowiedzią na wiadomość #7176] Fri, 22 April 2011 11:19 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
tadeusz napisa³(a) dnia pi±, 22 kwiecieñ 2011 11:12

Zapomnia³em dodaæ, ¿e na portalu jest zarejestrowana tyko pani Bielicka

Administratorem tego drugiego drzewa nazwanego "Magdalena i Micha³ Nowakowscy" jest pojedyncza osoba - Magdalena Nowakowska.

Odp: Błaszkowscy [wiadomość #7179 jest odpowiedzią na wiadomość #7178] Fri, 22 April 2011 11:26 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Aha, zapomnia³em dodaæ, ¿e MyHeritage donosi, i¿ dla obydwu w/w administratorów Marianna Blaskowski jest prapraprababci±, a dla mnie praprababci±, wiêc pokrewieñstwo jest ewidentne!

Odp: Błaszkowscy [wiadomość #7180 jest odpowiedzią na wiadomość #7179] Fri, 22 April 2011 11:47 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member

Czy mo¿esz mi podaæ nazwy tych drzew gdy¿ otrzyma³em wiadomo¶æ zwrotn± o braku takiego drzewa.
tadeusz
Odp: Błaszkowscy [wiadomość #7181 jest odpowiedzią na wiadomość #7180] Fri, 22 April 2011 11:50 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
tadeusz napisa³(a) dnia pi±, 22 kwiecieñ 2011 11:47

Czy mo¿esz mi podaæ nazwy tych drzew gdy¿ otrzyma³em wiadomo¶æ zwrotn± o braku takiego drzewa.
tadeusz

1.
Bielicka (Verwandt-moikrewni.pl) \ pp_147877792
Administrator witryny: Agnieszka Bielicka

2.
Magdalena i Micha³ Nowakowscy \ pp_76825281
Administrator witryny: [Polska] Magdalena Nowakowska

Odp: Błaszkowscy [wiadomość #7182 jest odpowiedzią na wiadomość #7180] Fri, 22 April 2011 12:07 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member

Wpisa³em B³aszkowskich w swoje drzewo i uda³o siê wys³aæ pro¶bê równie¿ do pani Magdy.Pó¿niej spróbujê co¶ wiêcej z tych drzew wyci±gn±æ i Ci przekazaæ.
tadeusz
Odp: Błaszkowscy [wiadomość #7183 jest odpowiedzią na wiadomość #7182] Fri, 22 April 2011 12:14 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
tadeusz napisa³(a) dnia pi±, 22 kwiecieñ 2011 12:07

Wpisa³em B³aszkowskich w swoje drzewo i uda³o siê wys³aæ pro¶bê równie¿ do pani Magdy.Pó¿niej spróbujê co¶ wiêcej z tych drzew wyci±gn±æ i Ci przekazaæ.

Super Razz
Gdyby siê da³o, to chêtnie nawi±za³bym z obydwiema paniami jakikolwiek kontakt osobisty, bo nie ukrywam, ¿e te koneksje rodzinne bardzo mnie intryguj±.
Pozdrawiam,
J.

Odp: Błaszkowscy [wiadomość #7184 jest odpowiedzią na wiadomość #3934] Fri, 22 April 2011 16:28 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Uzupe³niam dane, o których pisali u¿ytkownicy:
Bazyli (Basilius) B³aszkowski syna Jakuba ur.21-01-1881r. a zmar³ 1887r. (6 lat);
Szymon B³aszkowski mia³ ¶lub z Catharin± Ga³±zka w 1864r.;
Szymon zmar³ w 1899r (75 lat). ¯yczê radosnych ¦wi±t Wielkanocnych
Odp: Błaszkowscy [wiadomość #7185 jest odpowiedzią na wiadomość #7183] Fri, 22 April 2011 17:13 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do poprzedniej wiadomości
Member

W drzewie obu pañ znlaz³em tylko brata Anastazji Franciszka (1871-?) i jego ¿onê Dorotê Stankiewicz (1876-?), którzy mieli siedmioro dzieci w tym: Wanda (1897-1974) i Weronika (1900-?).
Mê¿em Wandy by³ Jan Turowski (16.07.1895-12.09.1980). Para ta mia³a dwoje dzieci w tym Edwarda Turowskiego (1923-2000).
Mê¿em Weroniki by³ Bronis³aw Turowski (ok.1890-1981?1982?). Z tego zwi±zku narodzi³o siê czworo dzieci w tym Helena.
Znalaz³e jeszcze drzewo Agnieszki Plieth ale dane z tego drzewa s± Ci chyba znane.
tadeusz
Poprzedni wątek: Cyra, Wika Czarnowska - Studzienice parafia Ugoszcz
Następny wątek: Słownik biograficzny kapłanów Diecezji Chełmińskiej wyświęconych w latach 1821-1920 Kto posiada?
Idź do forum:

Aktualny Czas: Mon Oct 05 16:29:31 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund