Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Geografia Pomorza » szukam miejscowości
szukam miejscowości [wiadomość #3591] Thu, 25 February 2010 11:28 Przejdź do następnej wiadomości
robert jest aktualnie niedostępny  robert
Junior Member
Dzieñ dobry!
Szukam miejscowo¶æ Maloszyn bei Nakel(taka jest wpisana w ksiêdze urodzeñ).
Byæ mo¿e tak powinna brzmieæ-Moloschen,ale to tylko moja sugestia.
Je¿eli kto¶ mi mo¿e pomóc,to bêdê zobowi±zany.
Pozdrawiam
Robert
Odp: szukam miejscowości [wiadomość #3593 jest odpowiedzią na wiadomość #3591] Thu, 25 February 2010 16:08 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
egopol jest aktualnie niedostępny  egopol
Senior Member
Mo¿esz podaæ co¶ bli¿ej aby zawêziæ poszukiwania. W dostêpnych mi wykazach nie wystêpuje taka miejscowo¶æ. O ksiêgê z jakiej parafii chodzi?
Krzysiek
Odp: szukam miejscowości [wiadomość #3594 jest odpowiedzią na wiadomość #3591] Thu, 25 February 2010 16:10 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Je¶li wiesz, ¿e taka nazwa jest wpisana w ksiêdze urodzeñ to chyba wiesz z jakiej parafii jest to ksiêga. Dlaczegó¿ wiêc nie podajesz parafii a ka¿esz nam siê domy¶laæ czy szukaæ. Je¶li prosisz o pomoc to najpierw podaj wszystko co sam wiesz. Wtedy takow± zapewne uzyskasz.
Staszek

Staszek
Odp: szukam miejscowości [wiadomość #3595 jest odpowiedzią na wiadomość #3594] Thu, 25 February 2010 23:19 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
robert jest aktualnie niedostępny  robert
Junior Member
Witam!
Je¿eli by³oby to takie proste to proszê mi wierzyæ napewno za³atwi³bym to listownie lub telefonicznie,a tylko dlatego bo mieszkam po³udniu Polski.
Wracaj±c do interesuj±cej mnie nazwy.Miejscowo¶æ Maloszyn bei Nakel pojawi³ siê w akcie zgonu mojej prababci(wydany przez USC)dot.ostatniego pobytu jej rodziców.
Tak, wiêc miejscowo¶æ, która mnie interesuje pomo¿e mi zlokalizowaæ jej rodziców, czyli prapradziadków.
Pozdrawiam
Odp: szukam miejscowości [wiadomość #3596 jest odpowiedzią na wiadomość #3595] Fri, 26 February 2010 00:17 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
egopol jest aktualnie niedostępny  egopol
Senior Member
Dobry cz³owieku czy Ty naprawdê nie rozumiesz o co nam chodzi.
Mo¿e teraz zrozumiesz.
JAKIE USC?????
LUB INACZEJ W JAKIM USC LUB PARAFII TEJ MIEJSCOWO¦CI MAMY SZUKAÆ.
Krzysiek
ps
a tak w ogóle to komu mamy odpowiedzieæ.
Odp: szukam miejscowości [wiadomość #3597 jest odpowiedzią na wiadomość #3596] Fri, 26 February 2010 04:35 Przejdź do poprzedniej wiadomości
piesta
Senior Member
Miejscowo¶ci Nakel czyli po Polsku Nak³o jest w Polsce kilka. Miêdzy innymi: ko³o S³upska, Ko¶cierzyny, Bydgoszczy a tak¿e w opolskim. Poszukaj wiêc sam tam gdzie Ci pasuje.

Staszek
Poprzedni wątek: Wabrzezno
Następny wątek: Ochsenkopf i Spohn
Idź do forum:

Aktualny Czas: Tue Oct 06 15:17:06 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund