| Poszukiwania genealogiczne-mistycznie ;) [wiadomość #4049] |
Wed, 09 June 2010 20:08  |
 |
aisaa
|
Member |
|
|
Witajcie,
Na pewno spotkalicie si w swoich poszukiwaniach z przypadkiem, kiedy odkrylicie jak ciekaw histori rodzinn co, o czym nigdy wczeniej od rodzicw, dziadkw czy cio i wujkw nie syszelicie. Jeli czytajc ten wstp pomylelicie, e co takiego Wam si nie przytrafio to znaczy, e TO jeszcze nie nastpio. Ale spokojnie, Was tez to czeka, widocznie za krtko szukacie
Ja miaam kilka takich przypadkw. I wiecie co, za kadym razem od kochanej rodzinki syszaam „no tak, nie wiedziaa” Ale jak przystao na genealoga cierpliwie tumacze, e nie wiedziaam.
A teraz historia Byam ostatnio u wrki, a co w kocu jak przystao na kobiet jestem ciekawa co mnie czeka No i wyobracie sobie, e wrka powiedziaa mi, e przy mojej prywatnej i osobistej mamie widzi 5 rodzestwa. Znaczy razem z moj mam bya ich szstka. Pomylaam sobie eeeetam, co to za wrka skoro nie wie, e moja mama ma tylko czwrk rodzestwa. Oczywicie w domu zdaam relacj, co mi owa pani opowiadaa i przepowiadaa. Powiedziaam mamie, e mwia, e babcia miaa szstk dzieci, a nie picioro jak przecie jest. A moja wasna prywatna mama na to mi mwi, e przecie babcia miaa 6, tylko jedno zmaro zaraz po urodzeniu i oczywicie powiedziaa to tak jakbym wiedziaa o tym od urodzenia tylko chwilowa skleroza mnie dopada. Rce mi lekko opady, buzia si w zdziwieniu otworzya i wiecie co, jak nic mam zamiar i jeszcze do tej pani, a moe uda mi si pogada z przodkami nim si z nimi spotkam Oczywicie relacj zdam 
Pozdrawiam
Joanna
Pozdrawiam
Joanna
|
|
|
|