Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Ogólne » Ogólnie o genealogii » Poszukiwania genealogiczne-mistycznie ;)
Poszukiwania genealogiczne-mistycznie ;) [wiadomość #4049] Wed, 09 June 2010 20:08 Przejdź do poprzedniej wiadomości
aisaa jest aktualnie niedostępny  aisaa
Member
Witajcie,
Na pewno spotkalicie si w swoich poszukiwaniach z przypadkiem, kiedy odkrylicie jak ciekaw histori rodzinn co, o czym nigdy wczeniej od rodzicw, dziadkw czy cio i wujkw nie syszelicie. Jeli czytajc ten wstp pomylelicie, e co takiego Wam si nie przytrafio to znaczy, e TO jeszcze nie nastpio. Ale spokojnie, Was tez to czeka, widocznie za krtko szukacie Wink
Ja miaam kilka takich przypadkw. I wiecie co, za kadym razem od kochanej rodzinki syszaam „no tak, nie wiedziaa” Smile Ale jak przystao na genealoga cierpliwie tumacze, e nie wiedziaam.
A teraz historia Smile Byam ostatnio u wrki, a co w kocu jak przystao na kobiet jestem ciekawa co mnie czeka Wink No i wyobracie sobie, e wrka powiedziaa mi, e przy mojej prywatnej i osobistej mamie widzi 5 rodzestwa. Znaczy razem z moj mam bya ich szstka. Pomylaam sobie eeeetam, co to za wrka skoro nie wie, e moja mama ma tylko czwrk rodzestwa. Oczywicie w domu zdaam relacj, co mi owa pani opowiadaa i przepowiadaa. Powiedziaam mamie, e mwia, e babcia miaa szstk dzieci, a nie picioro jak przecie jest. A moja wasna prywatna mama na to mi mwi, e przecie babcia miaa 6, tylko jedno zmaro zaraz po urodzeniu i oczywicie powiedziaa to tak jakbym wiedziaa o tym od urodzenia tylko chwilowa skleroza mnie dopada. Rce mi lekko opady, buzia si w zdziwieniu otworzya i wiecie co, jak nic mam zamiar i jeszcze do tej pani, a moe uda mi si pogada z przodkami nim si z nimi spotkam Wink Oczywicie relacj zdam Smile

Pozdrawiam
Joanna

Pozdrawiam
Joanna

Odczytaj wiadomość
Odczytaj wiadomość
Odczytaj wiadomość
Odczytaj wiadomość
Odczytaj wiadomość
Odczytaj wiadomość
Odczytaj wiadomość
Odczytaj wiadomość