| Parafia rzymskokatolicka Lignowy Szlachecki [wiadomość #2301] |
Mon, 01 June 2009 22:07  |
wiesiek65
|
Member |
|
|
Witam. Mam pytanie odnonie parafii rzymskokatolickiej w. Marcina w miejscowoci Lignowy Szlachecki k/ Gniewu. Czy ta parafia posiada indeks nazwisk lubw zawartych w XIX wieku? Pozdrawiam serdecznie.
|
|
|
|
|
|
| Odp: Parafia rzymskokatolicka Lignowy Szlachecki [wiadomość #2303 jest odpowiedzią na wiadomość #2302] |
Tue, 02 June 2009 06:12   |
wiesiek65
|
Member |
|
|
Witaj.
Joanno mio,e chcesz mi pomc. Temat jest Ci znany,poniewa w dalszym cigu poszukuj metryki lubu swoich przodkw (lub naszych).Osoby,ktrych szukam od dawna, to Franciszek Jendrzejewski ur.29.11.1851 Piaseckie Pole i Julianna Dybowska ur.23.07.1851 Polskie Gronowo.Wiem na pewno, e nie ma zapisu o lubie w parafii,w Piasecznie oraz w Gniewie,bo sprawdzi to bardzo yczliwy Stanisaw Pieniek, ktremu duo zawdziczam.Lata ktre mnie interesuj to przypuszczalnie 1867-1897.Szukam teraz w parafii Lignowy Szlachecki, poniewa parafia ta bya w tamtych czasach rwnie parafi katolick i pooona jest niedaleko Polskiego Gronowa.
Pozdrawiam.
Wiesaw Jendrzejewski
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Parafia rzymskokatolicka Lignowy Szlachecki [wiadomość #2330 jest odpowiedzią na wiadomość #2326] |
Fri, 05 June 2009 16:12  |
wiesiek65
|
Member |
|
|
Joanno,
Dzikuj za zdjcie.Trudno mi znale jakie podobiestwo w tej osobie, bo posiadam tylko zdjcia mojej prababci Marianny Jendrzejewskiej crki Franciszka i Julianny.Joanno musz przyzna, e moi przodkowie byli zapisywani przez ("en" i "").W metryce zgonu w indeksie z Osia Julianna zapisana jest przez "". Wiem na pewno ,e w indeksie PTG wystpuje bardzo duo osb o tej pisowni.Jak wiadomo rodziny byy liczne i dlatego trudno dopasowa niektre osoby jeli posiada si zbyt mao danych.Ja posiadam dane o rodzicach Franciszka oraz jego czciowym rodzestwie,ale i tak nie mog odnale jego metryki lubu pomimo, e pisaem ju do proboszcza parafii w Piasecznie, aby sprawdzi mi lata 1880-1890.Wiem na pewno,e jedno dziecko zostao ochrzczone w Piasecznie (Marianna 1891r.),a dwoje w Gniewie (Jan Bolesaw 1894r.)oraz (Helena 1896r.), pomimo zamieszkania w Rakowcu.
Pozdrawiam,
Wiesaw
[Uaktualnione dnia: Fri, 05 June 2009 16:14] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|