Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Kropisz - Olsze koło Pelplina; Niedzwiedz, Bzdak - Wyszków, Warszawa
Kropisz - Olsze koło Pelplina; Niedzwiedz, Bzdak - Wyszków, Warszawa [wiadomość #8177] Sun, 21 August 2011 14:20 Przejdź do następnej wiadomości
mark65 jest aktualnie niedostępny  mark65
Miejsce: Olszynka
Senior Member
Witam
Kontakty mojej rodziny ju dawno si urway, im jestem starszy tym bardziej interesuj mnie korzenie mojej rodziny.
Szukam rodziny Kropisz z okolic Pelplina (mj tata Franciszek urodzi si w miejscowoci Olsze)
, a take rodzin mojej mamy Marianny z domu Niedzwiedz ktra mieszkaa w Wyszkowie (moja babcia miaa nazwisko panieskie Bzdak) okolice Warszawy i Siedlec

Kontakt e-mail : piotr.kropisz@neostrada.pl

Wpis przeniesiono z Ksigi Goci : 2007-01-28 19:04:07
Odp: Kropisz - Olsze koło Pelplina; Niedzwiedz, Bzdak - Wyszków, Warszawa [wiadomość #8297 jest odpowiedzią na wiadomość #8177] Fri, 02 September 2011 20:43 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Witam
poszukuj rodziny, kontakty si urway, mj pradziadek mia na imi stanisaw kropisz urodzi si i mieszka w Grabowie okolice Nowej Cerkwi, synowie jego to: Jan (mieszkajcy kiedy w Gdyni), Leon (Gdask Wrzeszcz), Jzef(Grabowo), Wadysaw(Grudziadz), Franciszek(Orntowo), crka Agnieszka nazwisko po mu Somka(Bobowo), Weronika po mu Kozowska(Pelplin), Rzia (Grabowo)po mu Zimna.
Mj dziadek to ich brat Bronisaw kropisz mieszkajcy w Kadynach koo Elblga, kiedy kontakty rodzestwa si urway , ni wicej nie wiem
Dla swojego taty Franciszka Kropisz mieszkajcego w Kadynach wykonuj drzewo genealogiczne
Prosz o pomoc

Wpis przeniesiono z Ksigi Goci : 2007-07-22 17:36:43 pomoc
Odp: Kropisz - Olsze koło Pelplina; Niedzwiedz, Bzdak - Wyszków, Warszawa [wiadomość #8298 jest odpowiedzią na wiadomość #8177] Fri, 02 September 2011 20:48 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Senior Member
Witam
Od roku wykonuj drzewo genalogiczne mojej rodziny, mam ju duo danych, poszukuj jeszcze rodziny od braci mojego pradziadka Jana Kropisza ktry urodzi si w Bobowie (Rusek)woj. pomorskie : Stanisawa, Jzefa i Wadysawa ktry z nich mia prawdopodobnie nazwisko Kropidowski lub Kropisch (w dziwnych czasach lub okolicznociach zmienili sobie nazwisko z Kropisz) prosz o pomoc

Wpis przeniesiono z Ksigi Goci : 2007-08-25 19:01:35
Poprzedni wątek: Studziński - Choma - Przemyśl, Belgia
Następny wątek: Erlichowski poszukiwania
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sat Aug 15 06:11:31 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund