Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Piórkowski - Sławęcin, woj. mazowieckie, pow. żuromiński, gmina Bieżuń
Piórkowski - Sławęcin, woj. mazowieckie, pow. żuromiński, gmina Bieżuń [wiadomość #8301] Fri, 02 September 2011 21:27 Przejdź do następnej wiadomości
mark65 jest aktualnie niedostępny  mark65
Miejsce: Olszynka
Senior Member
Witam!
Zbieram informacje do drzewa rodziny Pirkowskich!!
Robi to dla dziadka Jana, ktory zmarl poltora roku temu.. Jego matka mieszkala we wsi Sawcin (woj. mazowieckie, pow. uromiski, gmina Bieu, kod 09-321).
Mieszka tam nadal przyrodnia siostra dziadka (Zydlewska) ze swoimi dziecmi. Prababcia Stasia zmarla kilka lat temu, a pradziadek Bolesaw zginal na wojnie ok. roku 1935.
Mam zamiar odwiedzic siostre dziadka, bo poprzednio bylam tylko przejazdem.
Dowiem sie ile sie da, moze jakies dokumenty lub zdjecia lub pamiatki sie znajda..
Czy ktos chcialby pomoc lub wie cos na temat mojej rodziny Pirkowskich ze Sawcina?
Moe ktos z okolic znal te rodzine.. Moze ktos da mi namiar na parafie, gdzie znajde akty zgonu i urodzin. Bede wdzieczna za jakiekolwiek, nawet najmniejesze informacje Smile
Zostawiam adres e-mail.
Agnieszka

Kontakt e-mail : malina5582@wp.pl

Wpis przeniesiono z Ksigi Goci : 2007-07-26 13:22:20
Odp: Piórkowski Bolesław - Przetycz ,Ostrów Mazowiecka [wiadomość #8310 jest odpowiedzią na wiadomość #8301] Sat, 03 September 2011 00:02 Przejdź do poprzedniej wiadomości
mark65 jest aktualnie niedostępny  mark65
Miejsce: Olszynka
Senior Member
Witam!
Nazywam si Witold Piorkowski urodz.1942 r Przetycz Folwark,gm.Dugosiodo,pow.Wyszkw.Moj dziadek Piotr Piorkowski urodzi sie w 1863 Osuchowo,gm.Ostrw Mazowiecka.
Nastpnie osiad Przetycz Folwark.Od roku 1964 jestem mieszkacem Lborka ,w latach 1998-2006 r byem starost lborskim.
Prosz o kontakt.Interesuj si swoim rodowodem.

Kontakt e-mail : w-piorkowski@02.pl

Wpis przeniesiono z Ksigi Goci : 2007-08-20 13:46:17
Poprzedni wątek: Szczot Jacek - kapitan żeglugi wielkiej
Następny wątek: Komischke , Sadowski - Lubawa, Nowe nad Wisłą
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Aug 02 07:01:54 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund