| poczta do ptg [wiadomość #4620] |
Sun, 12 September 2010 11:29  |
 |
piesta
|
Senior Member |
|
|
Ze wzgldu, e na ostatnim spotkaniu nie byy przewidziane sprawy Towarzystwa pozwol sobie poruszy temat poczty wysyanej na adres: ptg@ptg.gda.pl
Ot chciabym by
- publicznie byo podane (personalnie)kto obsuguje poczt pod tym adresem
- zobowiza osob odpowiedzialn za korespondencj by kada poczta, ktra wpywa na ten adres bya potwierdzana do nadawcy wraz z informacj o sposobie rozwizania problemu.
Dotychczas listy wysyane na ten adres zwykle pozostaj bez adnego odzewu. wiadczy to o lekcewaeniu piszcych.
Staszek Pieniek
Staszek
|
|
|
|
| Odp: poczta do ptg [wiadomość #4719 jest odpowiedzią na wiadomość #4620] |
Fri, 17 September 2010 15:36   |
 |
piesta
|
Senior Member |
|
|
Czy to arogancja Zarzdu PTG powoduje, e przez 5 dni nie ma adnego odzewu na moje pytanie? A moe pytanie byo tak skomplikowane, e trzeba dugo myle by mc na nie odpowiedzie.
Staszek
|
|
|
|
| Odp: poczta do ptg [wiadomość #4724 jest odpowiedzią na wiadomość #4620] |
Sat, 18 September 2010 09:11   |
akcena
|
Senior Member |
|
|
Staszku,
nie moesz powiedzie, e listy zostaj bez odpowiedzi, bo 90% listw przychodzcych na ten adres to spam (jest to ok. 50 wiadomoci dziennie). Poza tym wiksz cz poczty stanowi deklaracje czonkowskie i dalsza korespondencja, ktra pozwala na wprowadzenie nowego czonka do naszego Towarzystwa - tym zajmuje si Jarek Bieliski.
Prcz tego na to konto waciwie przychodz tylko i wycznie informacje o rnych imprezach, ktre umieszczane s na naszej stronie gwnej w dziale "w najbliszym czasie..".
Wszystkie zapytania przychodz na zupenie inny adres powizany z "Kontaktem" u nas na stronie. Na te mejle odpowiadam ja - czasem od razu, czasem (bo trzeba co znale lub po prostu wczeniej nie mam moliwoci) po kilku dniach.
Waciwie nie zdarza si, by zwyka korespondencja przychodzia na podany przez Ciebie adres, dlatego wybacz, jeli jaki mejl nie zosta od razu przez nas wyapany.
|
|
|
|
| Odp: poczta do ptg [wiadomość #4728 jest odpowiedzią na wiadomość #4724] |
Sun, 19 September 2010 13:39   |
 |
piesta
|
Senior Member |
|
|
Szanowna Pani Prezes Aniu
Nie jestem usatysfakcjonowany odpowiedzi.
Tumaczenie, e nie zauwaa si przez tydzie lub duej czyjej poczty wysanej na oficjalny mail Towarzystwa z powodu duej iloci spamw jest niepowane. Ja te dostaj spamy. Mj adres mail jest publiczny i zdarza si, e spamerzy co mi przemyc. Mam adres mailowy na dobrym, patnym serwerze, ktry czciowo filtruje i odrzuca spamy. Ostatnie dwa razy mojej korespondencji mailowej z PTG nie mogy odbywa si poprzez kontakt ze strony gwnej a to z powodu zacznikw: w pierwszym kontakcie zaczyem artyku, natomiast w drugim kontakcie wysaem opracowany przeze mnie Sownik Miejscowoci Niemiecko-Polso-Niemiecjki terenw Pomorza. Jest to ju drugie podejcie ze sownikiem. Kilka lat temu poprzedni prezes PTG owiadczy, e sam zrobi lepszy i opublikuje na stronie PTG. Jak wida do dzisiaj nic nie ma. Na forum przychodzi wiele pyta dotyczcych niemieckich nazw miejscowoci na ktre najczciej ja odpowiadam, wanie korzystajc z tego sownika. Jest mi niezmiernie przykro, e nikt nie napisa sowa dzikuj i nie powiadomi mnie czy bdzie sownik zamieszczony czy jak kiedy pjdzie do kosza. Nadal czekam na informacj.
Na koniec propzycja:
- jeli osobom, ktre odpowiadaj na maile przychodzce na adres ptg(-)ptg.gda.pl przeszkadza w odpowiedzi dua iloc spamw oraz nie maj czasu i chci by powiadomi o odebraniu poczty i nadaniu jakiej sprawie biegu to prosz przekaza prowadzenie poczty do PTG mnie, emerytowi, ktry ma duo czasu i chci. Na zebraniu wyborczym ju tak propozycj zgaszaem.
Staszek Pieniek
Staszek
[Uaktualnione dnia: Sun, 19 September 2010 19:01] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
| Odp: poczta do ptg [wiadomość #4731 jest odpowiedzią na wiadomość #4728] |
Mon, 20 September 2010 12:40  |
akcena
|
Senior Member |
|
|
Ja Ci Staszku napisaam jak byo. Nie mwi, e to dobrze. Kademu zdarzaj si bdy i pomyki. Najwaniejsze, by na tych bdach si uczy i wyciga wnioski z takich wydarze. Bdziemy si starali, by wicej takich sytacji nie byo.
|
|
|
|