| Rogowscy z Czarnegolasu, oraz inni: Grochowscy, Kwaśniewscy [wiadomość #1148] |
Fri, 15 February 2008 11:35  |
Asska1
|
Member |
|
|
Witam,
Z racji, ¿e chwilowo mam "zastój" w swoim drzewku postanowi³am ruszyæ trochê z korzeniami rodzinnymi mê¿a. Napotkane do tej pory nazwiska "lokalizuj±" mnie w okolicach Lubichowa, Wdy, Mermetu i Czarnegolasu. Wiêkszo¶æ z nich wystêpuje ju¿ w bazie i jest zindeksowana. St±d moja pro¶ba zw³aszcza do osoby, która dokona³a tego pote¿nego spisu z parafii Czarnylas. Znalaz³am tam Bernarda Rogowskiego i jego ¿onê Annê Grochowsk±, prawdopodobnie powinni mi pasowaæ do jednej ga³±zki, która wiedzie do Babci mego mê¿a. Czy mogê wiêc liczyæ na pomoc.
Pozdrawiam tych, którzy zajrzeli do tego postu, a oczekujê z niecierpliwo¶ci± na tych którzy zechc± pomóc.
Joanna Grochowska
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Rogowscy z Czarnegolasu, oraz inni: Grochowscy, Kwaśniewscy [wiadomość #1173 jest odpowiedzią na wiadomość #1148] |
Tue, 26 February 2008 07:25   |
 |
piesta
|
Senior Member |
|
|
Joanno
To jest odpowied¼ dla Ciebie i dla wszystkich prosz±cych o kontakt z osob± indeksuj±c± parafiê. Indeksy na stronie PTG nie oznaczaj±, ¿e dane ,metryki s± dostêpne z innego ¼ród³a ni¿ parafia czy AD w Pelplinie. Indeksy s± po to by¶ wiedzia³a, ¿e dana metryka jest w danej parafi czy w zasobach AD. By j± jednak uzyskaæ nale¿y siê tam udaæ osobi¶cie lub poprosiæ listownie o wyszukanie takowej. Indeksy na stronie PTG s± tylko informacj± gdzie masz szukaæ danej metryki. Wszyscy tworz±cy ten indeks nie chcemy odbieraæ kompetencji urzêdom ko¶cielnym, które zawiaduj± ksiêgami. Taka jest umowa miêdzy PTG a AD w Pelplinie.
Stanis³aw
Staszek
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Rogowscy z Czarnegolasu, oraz inni: Grochowscy, Kwaśniewscy [wiadomość #15756 jest odpowiedzią na wiadomość #1148] |
Thu, 26 October 2017 17:06   |
Ravenyx20
|
Senior Member |
|
|
Witam!
U mnie tak¿e w drzewie wystêpuj± Grochowscy, ale z Konarzyn. Najstarszy to £ukasz, mój pradziad, urodzony ok. 1693 roku. Zmar³ 24 marca 1772 roku.
A najstarszy Kwa¶niewski, to mój te¿ pradziad, Pawe³, urodzony ok 1785 roku, zmar³ 8 marca 1857 roku w ¦wiekatowie.
Ich dzieci spotka³y siê pó¼niej w Suchobrze¼nicy. I ³±cz± siê z nazwiskami Megger, K±kol, Or³owski.
Pozdrawiam
Micha³
|
|
|
|
|
|