Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Miejsca pochówku Anzlewiczów
Miejsca pochówku Anzlewiczów [wiadomość #11058] Fri, 18 January 2013 21:02 Przejdź do następnej wiadomości
Andre jest aktualnie niedostępny  Andre
Miejsce: Unia Europejska
Junior Member
czy kto wie czy zaway gdzie jeszcze istniej miejsca pochwku czonkw rodziny Anzlewiczw, moich przodkw, mieszkali oni w miejscowociach Szpon, Sztofrowa Huta, Grabowska Huta czy Czstocin,
Pozdrawiam i dzikuj
Andrè
Odp: Miejsca pochówku Anzlewiczów [wiadomość #11060 jest odpowiedzią na wiadomość #11058] Fri, 18 January 2013 21:49 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
II poowa XIX wieku Anzlewicze umierali w Grabowie Kocierskim (16 osb)

Staszek
Odp: Miejsca pochówku Anzlewiczów [wiadomość #11061 jest odpowiedzią na wiadomość #11060] Fri, 18 January 2013 22:44 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Panie Staszku,
dikuj za tak szybk reakcj. No to sporo osb tu spoczywa, czy mg by Pan mi poda list ww. pochowanych? Interesuje mni te jeszcze kto jest Administratorem tego cmentarza i jego namiary kontaktowe.
Andrè
Odp: Miejsca pochówku Anzlewiczów [wiadomość #11062 jest odpowiedzią na wiadomość #11061] Sat, 19 January 2013 08:35 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Znalazem jeszcze wielu Anzlikw ( to na pewno odmiana Anzlewiczow)w Koscierzynie. Administratorem cmentarza w Grabowie jest na pewno kosciol. W pliku podaje namiar na proboszcza. Natomiast w Koscierzynie albo kosciol albo gmina. Groby z XIX wieku raczej sie nie zachowaly. Tak jak i te z I polowy XX wieku. W kosciele z tamtego okresu poza metrykami takze raczej nie znajda sie inne dokumenty o zmarlych.

Staszek
Odp: Miejsca pochówku Anzlewiczów [wiadomość #11063 jest odpowiedzią na wiadomość #11062] Sat, 19 January 2013 11:51 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Pana Plik jest niestety pusty, prosz mi poda namiary proboszcza z Grabowa Kocierskiego na priw.
Jestem wycznie zainteresowany grobami Anzlewiczw ze cmentarza parafialnego Grabowa Kocierskiego, wystarczya mi nawet sama ich krutka lista. Z Kocierzyny s mi w wikszoci wszystkie znane.
Pozdrawiam Pana.
Andrè
Odp: Miejsca pochówku Anzlewiczów [wiadomość #11065 jest odpowiedzią na wiadomość #11063] Sat, 19 January 2013 13:58 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jolka
Miejsce: Gdynia
Senior Member
Andre,
plik Staszka w exelu nie jest pusty, moe nie masz tego programu, wysyam plik Staszka w PDF.
Moesz jeszcze w PomGenBazie sam wyszuka interesujce Ciebie nazwisko ( w "szukaj zgony" Grabowa Kocierskiego i Kocierzyny).
pozdrawiam
Jola

GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.

[Uaktualnione dnia: Sat, 19 January 2013 14:01]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Miejsca pochówku Anzlewiczów [wiadomość #11066 jest odpowiedzią na wiadomość #11065] Sat, 19 January 2013 18:53 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
po maych komplikacjach wszystko do mnie doszo.
Dzikuj Pani za zainteresowanie i pomoc w moim poszukiwaniu.
Osoby z indeksu zgonw kocierskiej parafii s bardzo skpe biorc pod uwag ile Anzlewiczw ongi yo w ww. okolicach.
Pozdrawiam.
Andrè
Odp: Miejsca pochówku Anzlewiczów [wiadomość #11067 jest odpowiedzią na wiadomość #11066] Sat, 19 January 2013 19:12 Przejdź do poprzedniej wiadomości
jolka
Miejsce: Gdynia
Senior Member
S wszyscy, ktrzy byli w ksigach Smile sprawd jeszcze Anzlik i Anglewicz, Anslewicz i Anzglewicz - to ta sama rodzina.

tu masz jeszcze jedn osob interesujc si rodzin :
http://www.ptg.gda.pl/forum/index.php?t=tree&th=2956& ;mid=10228&S=874d86706e32fef71338ac357295f2af&rev=&a mp;reveal=

Jola

GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.

[Uaktualnione dnia: Sat, 19 January 2013 19:46]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Poprzedni wątek: Poszukuje informacji o rodzinie Labuda i Koszałka
Następny wątek: Poszukuje jakichkolwiek informacji o rodzinie Anzlewicz
Idź do forum:

Aktualny Czas: Mon Aug 03 02:35:59 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund