| Prosze o pomoc (indeksacja) [wiadomość #9927] |
Mon, 23 April 2012 10:31  |
jolka
|
Senior Member |
|
|
Indeksujc zapisy Chmielna - chrzty rok 1859, napotkaam zapis troch niezrozumiay dla mnie. Bardzo prosz o przetumaczenie.
Pozdrawiam
Jola
GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.
[Uaktualnione dnia: Mon, 23 April 2012 10:36] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
| Odp: Prosze o pomoc (indeksacja) [wiadomość #9928 jest odpowiedzią na wiadomość #9927] |
Mon, 23 April 2012 10:37   |
jolka
|
Senior Member |
|
|
i druga cz
Jola
GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Prosze o pomoc (indeksacja) [wiadomość #9932 jest odpowiedzią na wiadomość #9931] |
Mon, 23 April 2012 11:24   |
jolka
|
Senior Member |
|
|
Piotrze, oba zdjcia to ten sam akt na 2 stronach. Mi to wyglda na przypadkowo wpisany w roku 1859 zapis chrztu Emilii crki Jana Junkowskiego z roku 1873. Chciaabym aby kto to potwierdzi lub znalaz inne wyjanienie. Nie bardzo wiem jak to zapisa w indeksie.
Jola
|
|
|
|
| Odp: Prosze o pomoc (indeksacja) [wiadomość #9934 jest odpowiedzią na wiadomość #9927] |
Mon, 23 April 2012 14:08   |
Topol
|
Senior Member |
|
|
Witam,
moim zdaniem pomocne byyby nazwy poszczeglnych rubryk a najlepiej
caa strona 
W tej chwili mona odczyta:
Zawory - - Ein von Johann Junkowski 1867 ? und adoptivtes Kind, dessen Mutter unbekant ist - - ungefhr im Jahr 1859 geboren
am 24. October 1873 ? getauft Emilie Marianna Stoltz Jungfrau aus
Borzyszkowy ? ? Trowski
To jest moim zdaniem zapis chrztu, ktry odby si 24.10.1873.
Ochrzczone zostao dziecko nieznanej matki, od 1867 roku wychowywane i adoptowane przez Jana Junkowskiego (Jankowskiego)
ktre urodzio si mniej wicej w 1859 roku. Imi - Emilia a chrzestnymi byli
Marianna Stoltz, panna z Borzyszkowy oraz ? Trowski
Pozdrawiam
Józef Topoliński
www.topolinscy.eu
[Uaktualnione dnia: Mon, 23 April 2012 14:10] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
| Odp: Prosze o pomoc (indeksacja) [wiadomość #9938 jest odpowiedzią na wiadomość #9934] |
Mon, 23 April 2012 16:37   |
jolka
|
Senior Member |
|
|
To ma sens Jzefie bardzo dzikuje
Jola
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Prosze o pomoc (indeksacja) [wiadomość #9941 jest odpowiedzią na wiadomość #9938] |
Mon, 23 April 2012 18:08   |
Stadtkind
|
Senior Member |
|
|
Witam,
Zawory - ein von Johann Jankowski 1867 aufgefundenes und adoptirtes Kind, dessen Mutter unbekannt, ungefhr im Jahr 1859 geboren, am 24. October 1873 ... getauft, Emilie, Marianna Stoltz Jungfrau aus Borzystowska Pustka (Borzestowskie Pustki), Organist Trowski.
W sumie Topol wszystko wyjani. Dodam tylko, e dziecko zostao znalezione przez Jana Jankowskiego w 1867 r. (auffinden = znale).
Marianna Stoltz pochodzia z Borzestowskich Pustek, a Trowski by chmieleskim organist.
|
|
|
|
|
|
| Odp: Prosze o pomoc (indeksacja) [wiadomość #9943 jest odpowiedzią na wiadomość #9941] |
Mon, 23 April 2012 18:15   |
krznisz
|
Senior Member |
|
|
Witaj.
Sdz e upublicznianie widoku zapisu ksig chyba nie jest waciwym i chyba niezgodnym z deklaracj bo jak co to na naszym wewntrzym forum mona te sprawy wyjania.
Pozdrawiam
Krzysztof Nierzwicki
|
|
|
|
| Odp: Prosze o pomoc (indeksacja) [wiadomość #9944 jest odpowiedzią na wiadomość #9943] |
Mon, 23 April 2012 18:41  |
jolka
|
Senior Member |
|
|
Wszystkim bardzo dzikuje za pomoc 
Krzysztofie, nic nie wiem o wewntrznym forum i nie posiadam do niego dostpu a ksig nie upubliczniam, tyko prosz o pomoc w 1 (sownie: jednym) zapisie z indeksowanych przeze mnie prawie 6 tysicy.
pozdrawiam
Jola
|
|
|
|