Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Jendrzejewski/a & Jędrzejewski/a
Jendrzejewski/a & Jędrzejewski/a [wiadomość #1353] Fri, 20 June 2008 21:42 Przejdź do następnej wiadomości
wiesiek65 jest aktualnie niedostępny  wiesiek65
Member

Witam. Poszukuj osb spokrewnionych z moimi przodkami urodzonymi na Pomorzu w okolicy Gniewu. Mj prapradziadek nazywa si Franciszek Jendrzejewski ur.w 1850r. w miejscowoci Piaseckie Pole i oeni si z Juliann zd.Dybowska ur.w 1851, w miejscowoci Gronowo. Wiem na pewno, e mieli 7-ro dzieci. Dzieci, ktre mam odnalezione w swoim "drzewie genealogicznym" to: Marianna Jendrzejewska ur.1891r.( moja prababcia),Jan Bolesaw Jendrzejewski ur.1894r. oraz Helena Jendrzejewska ur.1896r..Chciaem podkreli, e caa rodzina na pocztku XX wieku mieszkaa we wsi Wakowiska k/Osie (wiecie n/Wis). Wiem te na pewno, e moja praprababcia Julianna Jendrzejewska zmara w 1912r.i zostaa pochowana na cmentarzu w miejscowoci Osie, pozostawiajc ma i 7-ro dzieci. Jeli kto moe jest spokrewniony z wymienionymi osobami to bardzo prosz o kontakt. Pozdrawiam. Wiesaw Jendrzejewski
Odp: Jendrzejewski/a & Jędrzejewski/a [wiadomość #1359 jest odpowiedzią na wiadomość #1353] Fri, 27 June 2008 14:20 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
szarasowa jest aktualnie niedostępny  szarasowa
Junior Member
Matka mojej teciowej bya z domu Jdrzejewska. Miaa na imi Bronisawa (1902-1968). Jej rodzicami byli Franciszek Jdrzejewski i Anna z domu Szwec. Miaa dwoje rodzestwa Franciszka zmargo przed wojn i Klar po mu Pawel, zmar przed wojn. Podobno pochodzili z okolic Nowego.
Odp: Jendrzejewski/a & Jędrzejewski/a [wiadomość #1361 jest odpowiedzią na wiadomość #1353] Fri, 27 June 2008 20:19 Przejdź do poprzedniej wiadomości
wiesiek65 jest aktualnie niedostępny  wiesiek65
Member
Dzikuj za informacj. Wiem na pewno, e k/Nowego mieszkaj Jdrzejewscy,ale po kontakcie z pewn osob z tych stron, dowiedziaem si, e to nie rodzina. Pozdrawiam
Poprzedni wątek: Poszukuję Raniszewskich
Następny wątek: Poszukuję rodziny Faustmann.
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sat Aug 15 06:39:06 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund