Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » WOJCIECHOWSKI STANISŁAW
WOJCIECHOWSKI STANISŁAW [wiadomość #13947] Thu, 08 January 2015 00:26 Przejdź do następnej wiadomości
whw79 jest aktualnie niedostępny  whw79
Member
Witam wszystkich.
Wojciech Henryk Wojciechowski z Torunia rocznik 1979 dziaam od roku w zimowe miesice.

Moje poszukiwania dotycz oglnikowo:

Wojciechowscy- Raciniewo, Grudzidz, Gdynia,
Wojciechowscy- Wieldzdz, Srebrniki
Adamkiewicz- Grbocin, Postolin
Szczerbicki, Sztyrbicki- Biskupice, Brchnowo, Nowa Wie Krlewska,

Poszukuj STANISAWa brata mojego dziadka BERNARDa Wojciechowskich urodzonych w RACINIEWO USC Unisaw. Rodzicami s Wojciechowski Franciszek z Grabowsk Waleri.
STANISAW ur si w 1910.06.04.
Ostatnie ...znane miejsce zamieszkania to Gdask albo Gdynia ok 50 lat temu Smile)
Bya jeszcze siostra BRONISAWA ktra wysza za m za Michaa KOTER w 1960 zmara w Grudzidzu w 2003.

Wyszukiwarka cmentarna nie pomoga.
Prosz o naprowadzenie na trop.

Moe Panowie Wojciechowscy z ptg co pomog.

pozdrawiam,

Odp: WOJCIECHOWSKI STANISŁAW [wiadomość #14286 jest odpowiedzią na wiadomość #13947] Tue, 07 April 2015 11:08 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zbigniew50 jest aktualnie niedostępny  Zbigniew50
Junior Member
Witam !
Jeeli chodzi o Gdyni to postaraj si odszuka w Books google ksik pt. Spis Mieszkacw Miasta Gdyni .
Jest to spis zestawiony przez Komisariat Rzdu w Gdyni i podaje stan z dnia 1 maja 1937r.

Podajesz tu rwnie Grbocin .
Nie wiem jaki miaby to by okres ale z moich orientacji wiem e mona by byo zachaczy o parafi Papowo Toruskie .

whw79 napisa(a) dnia czw, 08 stycze 2015 12:26

Witam wszystkich.
Wojciech Henryk Wojciechowski z Torunia rocznik 1979 dziaam od roku w zimowe miesice.

Moje poszukiwania dotycz oglnikowo:

Wojciechowscy- Raciniewo, Grudzidz, Gdynia,
Wojciechowscy- Wieldzdz, Srebrniki
Adamkiewicz- Grbocin, Postolin
Szczerbicki, Sztyrbicki- Biskupice, Brchnowo, Nowa Wie Krlewska,

Poszukuj STANISAWa brata mojego dziadka BERNARDa Wojciechowskich urodzonych w RACINIEWO USC Unisaw. Rodzicami s Wojciechowski Franciszek z Grabowsk Waleri.
STANISAW ur si w 1910.06.04.
Ostatnie ...znane miejsce zamieszkania to Gdask albo Gdynia ok 50 lat temu Smile)
Bya jeszcze siostra BRONISAWA ktra wysza za m za Michaa KOTER w 1960 zmara w Grudzidzu w 2003.

Wyszukiwarka cmentarna nie pomoga.
Prosz o naprowadzenie na trop.

Moe Panowie Wojciechowscy z ptg co pomog.

pozdrawiam,

Odp: WOJCIECHOWSKI STANISŁAW [wiadomość #14321 jest odpowiedzią na wiadomość #14286] Sun, 12 April 2015 20:45 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
whw79 jest aktualnie niedostępny  whw79
Member
Witam.
Na dzie dobry przepraszam ale dawno TU nie byem, dzikuj za chci pomocy, podpowiedzi i za zamieszanie z mojej strony ktre ju wyjaniam.
Dziki Panu Wojciechowskiemu Wiesawowi udao mi si odszuka, powiza kolejn trjk rodzestwa mojego dziadka w zupenie innej parafii, a dziki temu odnalazem Stanisawa ktry zmar jako dziecko.
Wic nasuwa si pytanie kogo by odwiedzi mj wujek w Gdasku lub w Gdyni 50 lat temu??? bo na pewno nie Stanisawa.

Pozdrawiam
Wojciech wojciechowski

Odp: WOJCIECHOWSKI STANISŁAW [wiadomość #14606 jest odpowiedzią na wiadomość #14321] Sun, 13 September 2015 10:44 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Zbigniew50 jest aktualnie niedostępny  Zbigniew50
Junior Member
Witam Wojtku !
Wojciechowski wystpuje rwnie w wsi Czemlewo w parafii Czare , mieszka tam rodzina Wojciechowskich .
Najprawdopodobniej pochodz oni z Raciniewa k. Unisawia .
A swego czasu chyba te mieszkali w Gzinie .
Czyli moesz sprawdzi metryki z Unisawia .
Wiadomym mi jest i przed wojn w paacu w Raciniewie mieci si USC , ale nie pamitam nazwiska tego skryby .
Zapewne znajdziesz cz tych ksig ju na stronie :
genealogiawarchiwach.pl
Pozdrawiam
Poprzedni wątek: Kisicki
Następny wątek: Prośba o pomoc w rozpoznaniu osób na zdjęciu - WOŹNIAK..
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Aug 16 12:10:39 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund