| Kwidzińscy, Pobłocie (parafia Strzepcz) [wiadomość #6988] |
Tue, 05 April 2011 16:40  |
kwidzin
|
Junior Member |
|
|
Witam serdecznie,
Poszukujê wszelkich informacji dotycz±cych rodziny Kwidziñskich zwi±zanych z wsi± Pob³ocie gm. Linia, parafia Strzepcz. Aktualnie próbuje zg³êbiæ dane zawarte w bazie. Gdyby kto¶ napotka³ jak±¶ ciekawostkê zwi±zan± z tym nazwiskiem, bardzo proszê o kontakt.
Michał Kwidziński
|
|
|
|
| Odp: Kwidzińscy, Pobłocie (parafia Strzepcz) [wiadomość #6999 jest odpowiedzią na wiadomość #6988] |
Wed, 06 April 2011 16:46   |
kwidzin
|
Junior Member |
|
|
Przegl±daj±c rekordy ksi±g metrykalnych, mo¿na nabawiæ siê solidnego globusa. Okazuje siê, ¿e podstawowym problemem powa¿nie komplikuj±cym poszukiwania, mo¿e byæ pisownia nazwiska. Na dzi¶ mam: Kwidziñski, Kwidzyñski, Kwidzinski a nawet Quidziñski. Prawdopodobnie uda³o mi siê namierzyæ pierwszy punkt zaczepienia, tj. zapis w ksiêdze zgonów dotycz±cy matki mojego dziadka, lecz pewno¶ci nie mam. Czy mo¿liwy jest dostêp do stosownego zdjêcia?
Michał Kwidziński
|
|
|
|
|
|
| Odp: Kwidzińscy, Pobłocie (parafia Strzepcz) [wiadomość #7258 jest odpowiedzią na wiadomość #6988] |
Sun, 08 May 2011 20:58  |
Krystian
|
Junior Member |
|
|
Ja poszukujê Kwidziñskich z parafi Osie. Nie mogê w ksiêgach namierzy dalej ni¿ mój dziadek. Mam zapiski o zgonie pradziadka ale dalej nic. Nie wiem czy czasami pradziadek jednek nie urodzi³ sie gdzie¶ indziej.
Krystian Kwidziñski
|
|
|
|