Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Dzisiejsze wiadomości (Włączone)  | Wiadomości bez odpowiedzi (Wyłączone)

Forum Dzieje Pomorza
 Wątek: Poszukuję książki o rodzinie Dekowskich
Poszukuję książki o rodzinie Dekowskich [wiadomość #21094] Thu, 08 October 2026 14:22
MarcinCiesielski jest aktualnie niedostępny  MarcinCiesielski
Miejsce: Świecie
Junior Member
Poszukuję książki o rodzinie Dekowskich tj. "Historia rodziny Dekowskich (gałąź od Walentego) i niektórych spokrewnionych od 1745" autor Feliks Dekowski. Alternatywnie może być "Nasze korzenie. Wokół poszukiwań genealogicznych rodzin pomorskich, tom I". Pierwsza pozycja nie jest obecnie dostępna w księgarniach ani bibliotekach, również w bibliotece naukowej Archiwum Państwowego w Bydgoszczy (sprawdzałem osobiście - nie ma jej we rejestrze pozycji książkowych - jest ona w prywatnym posiadaniu jednego z archiwistów ale obecnie zaginęła). Druga pozycja też jest niedostępna mimo, że widnieje w spisach sklepu internetowego Instytutu Kaszubskiego i sklepu internetowego Stara-Szuflada. Interesuję się tymi książkami z uwagi na moje badania genealogiczne rodziny Dekowskich, z którą jestem spokrewniony (okolice Drzycimia, Wętfia, Lniana i Błądzimia). Gdyby ktoś posiadał może skany tej książki to będę wielce wdzięczny za udostępnienie.

Aktualny Czas: Thu Oct 08 21:53:09 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund