Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Spinger z Sypniewa
Spinger z Sypniewa [wiadomość #15317] Sun, 04 December 2016 15:37
Shalom jest aktualnie niedostÄ™pny  Shalom
Junior Member
Dzieñ dobry,

Mam takie pytanie (jestem tutaj nowy, wiêc je¶li czego¶ nie wiem odno¶nie funkcjonowania tego forum, to z góry przepraszam). Otó¿ poszukujê wszelkich mo¿liwych informacji na temat rodziny Spinger mieszkaj±cej na prze³omie XVIII i XIX w. Sypniewie.
W¶ród zindeksowanych na PTG dokumentów uda³o mi siê znale¼æ trzy wpisy, które mnie interesuj±. S± to:

Akt ma³¿eñstwa (Sypniewo, 1802) ksiêga W1642, nr zdjêcia: 0223, nr aktu 3, osoby: Joannes Cemk i Carolina Spinger;
Akt ma³¿eñstwa (Sypniewo, 1810), ksiêga: W1642, nr zdjêcia: 0233, nr aktu: 14, osoby: Petrus Doberstein i Anna Spinger
Akt zgonu (Sypniewo, 1813), ksiêga W1643, nr zdjêcia: 0022, nr aktu: 8, osoba: Marianna Spinger, wiek: 2 m-ce

Czy istnieje gdzie¶ mo¿liwo¶æ obejrzenia skanów tych aktów? Chodzi mi o ustalenie rodziców ma³¿onków i nieboszczki (i oczywi¶cie wszystkich innych mo¿liwych szczegó³ów).

Plus oczywi¶cie bêdê wdziêczny, je¶li kto¶ z Was ma jakie¶ informacje nt. rodziny Spingerów, czy Dobersteinów z Sypniewa.

pozdrawiam,
Micha³
Poprzedni wątek: MyHeritage prośba o pośredniczenie w kontakcie
Następny wątek: nazwiska Szkotów i Anglikow 1651
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sat Oct 03 16:21:31 GMT+2 2026

�ączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund