| Dalitz [wiadomość #3982] |
Sat, 29 May 2010 21:44  |
arletaso1
|
Member |
|
|
Witam,
utknam i nie bardzo wiem jak ruszy dalej. Poszukuj wszelkich informacji na temat Johanna Dalitz i Wilhelminy Dalitz z domu Zieliskiej. Odtworzyam ich drog od 1860r kiedy to na Kolibkach w parafii Chwaszczyno urodzi si mj pradziadek a ich pierwszy syn Gustaw Friedrich Wilhelm Dalitz. W akcie zgonu Johanna napisano, e urodzi si w miejscowoci Kossou z nieznanego ojca i matki Wilhelminy Zieliskiej, ktra bya przecie jego on i matk jego dzieci! Musiaa zaj jaka pomyka. W akcie zgonu Wilhelminy brak jakichkolwiek informacji na temat daty i miejsca urodzenia czy rodzicw. Poniewa na Kolibkach urodzi si ich pierwszy syn sdz, e mogli tam rwnie wzi lub, ale niestety brak ksig lubw z lat 1858-1860. Odnalazam ich dzieci, wnuki i prawnuki, ale nikt ju nie pamita pra i prapradziadkw.
Czy kto mgby podsun mi pomys gdzie szuka jakichkolwiek informacji na temat Johanna i Wilhelminy Dalitz?
Za wszelkie podpowiedzi z gry serdecznie dzikuj
Arletta
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Dalitz [wiadomość #4033 jest odpowiedzią na wiadomość #4032] |
Tue, 08 June 2010 18:52   |
jolka
|
Senior Member |
|
|
Arleto, masz ich w bazie danych chyba Janusz trafi - w twoim akcie tez wystpuje nazwisko Kreft (wiadek)
Jola
GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.
[Uaktualnione dnia: Tue, 08 June 2010 18:59] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Dalitz [wiadomość #4044 jest odpowiedzią na wiadomość #4043] |
Wed, 09 June 2010 08:03   |
jolka
|
Senior Member |
|
|
moze w lubach jego rodzestwa wiadkowie potwierdz bliskie pokrewietwo z Twoim Johannem?
Jola
GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.
|
|
|
|
|
|