| Rogowscy z Czarnegolasu, oraz inni: Grochowscy, Kwaśniewscy [wiadomość #1148] |
Fri, 15 February 2008 11:35  |
Asska1
|
Member |
|
|
Witam,
Z racji, e chwilowo mam "zastj" w swoim drzewku postanowiam ruszy troch z korzeniami rodzinnymi ma. Napotkane do tej pory nazwiska "lokalizuj" mnie w okolicach Lubichowa, Wdy, Mermetu i Czarnegolasu. Wikszo z nich wystpuje ju w bazie i jest zindeksowana. Std moja proba zwaszcza do osoby, ktra dokonaa tego potenego spisu z parafii Czarnylas. Znalazam tam Bernarda Rogowskiego i jego on Ann Grochowsk, prawdopodobnie powinni mi pasowa do jednej gazki, ktra wiedzie do Babci mego ma. Czy mog wic liczy na pomoc.
Pozdrawiam tych, ktrzy zajrzeli do tego postu, a oczekuj z niecierpliwoci na tych ktrzy zechc pomc.
Joanna Grochowska
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Rogowscy z Czarnegolasu, oraz inni: Grochowscy, Kwaśniewscy [wiadomość #1173 jest odpowiedzią na wiadomość #1148] |
Tue, 26 February 2008 07:25   |
 |
piesta
|
Senior Member |
|
|
Joanno
To jest odpowied dla Ciebie i dla wszystkich proszcych o kontakt z osob indeksujc parafi. Indeksy na stronie PTG nie oznaczaj, e dane ,metryki s dostpne z innego rda ni parafia czy AD w Pelplinie. Indeksy s po to by wiedziaa, e dana metryka jest w danej parafi czy w zasobach AD. By j jednak uzyska naley si tam uda osobicie lub poprosi listownie o wyszukanie takowej. Indeksy na stronie PTG s tylko informacj gdzie masz szuka danej metryki. Wszyscy tworzcy ten indeks nie chcemy odbiera kompetencji urzdom kocielnym, ktre zawiaduj ksigami. Taka jest umowa midzy PTG a AD w Pelplinie.
Stanisaw
Staszek
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Rogowscy z Czarnegolasu, oraz inni: Grochowscy, Kwaśniewscy [wiadomość #15756 jest odpowiedzią na wiadomość #1148] |
Thu, 26 October 2017 17:06   |
Ravenyx20
|
Senior Member |
|
|
Witam!
U mnie take w drzewie wystpuj Grochowscy, ale z Konarzyn. Najstarszy to ukasz, mj pradziad, urodzony ok. 1693 roku. Zmar 24 marca 1772 roku.
A najstarszy Kwaniewski, to mj te pradziad, Pawe, urodzony ok 1785 roku, zmar 8 marca 1857 roku w wiekatowie.
Ich dzieci spotkay si pniej w Suchobrzenicy. I cz si z nazwiskami Megger, Kkol, Orowski.
Pozdrawiam
Micha
|
|
|
|
|
|