Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Rogowscy z Czarnegolasu, oraz inni: Grochowscy, Kwaśniewscy
Rogowscy z Czarnegolasu, oraz inni: Grochowscy, Kwaśniewscy [wiadomość #1148] Fri, 15 February 2008 11:35 Przejdź do następnej wiadomości
Asska1 jest aktualnie niedostępny  Asska1
Member
Witam,
Z racji, e chwilowo mam "zastj" w swoim drzewku postanowiam ruszy troch z korzeniami rodzinnymi ma. Napotkane do tej pory nazwiska "lokalizuj" mnie w okolicach Lubichowa, Wdy, Mermetu i Czarnegolasu. Wikszo z nich wystpuje ju w bazie i jest zindeksowana. Std moja proba zwaszcza do osoby, ktra dokonaa tego potenego spisu z parafii Czarnylas. Znalazam tam Bernarda Rogowskiego i jego on Ann Grochowsk, prawdopodobnie powinni mi pasowa do jednej gazki, ktra wiedzie do Babci mego ma. Czy mog wic liczy na pomoc.
Pozdrawiam tych, ktrzy zajrzeli do tego postu, a oczekuj z niecierpliwoci na tych ktrzy zechc pomc.
Joanna Grochowska Smile
Odp: Rogowscy z Czarnegolasu, oraz inni: Grochowscy, Kwaśniewscy [wiadomość #1169 jest odpowiedzią na wiadomość #1148] Mon, 25 February 2008 11:59 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
yahoo jest aktualnie niedostępny  yahoo
Junior Member
U mnie w drzewie pojawia sie Dorota Rogowska, wysza za Pawa Jasiskiego w 1827 roku w Skrczu, potem zamieszkali w Czarnymlesie
Odp: Rogowscy z Czarnegolasu, oraz inni: Grochowscy, Kwaśniewscy [wiadomość #1170 jest odpowiedzią na wiadomość #1169] Mon, 25 February 2008 18:24 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Asska1 jest aktualnie niedostępny  Asska1
Member
Dziki za sygna. Niestety "moi" Rogowscy s jeszcze bardzo luno powizani, ale bd mie na uwadze te informacje.
pozdrawiam Asia
Odp: Rogowscy z Czarnegolasu, oraz inni: Grochowscy, Kwaśniewscy [wiadomość #1173 jest odpowiedzią na wiadomość #1148] Tue, 26 February 2008 07:25 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Joanno
To jest odpowied dla Ciebie i dla wszystkich proszcych o kontakt z osob indeksujc parafi. Indeksy na stronie PTG nie oznaczaj, e dane ,metryki s dostpne z innego rda ni parafia czy AD w Pelplinie. Indeksy s po to by wiedziaa, e dana metryka jest w danej parafi czy w zasobach AD. By j jednak uzyska naley si tam uda osobicie lub poprosi listownie o wyszukanie takowej. Indeksy na stronie PTG s tylko informacj gdzie masz szuka danej metryki. Wszyscy tworzcy ten indeks nie chcemy odbiera kompetencji urzdom kocielnym, ktre zawiaduj ksigami. Taka jest umowa midzy PTG a AD w Pelplinie.
Stanisaw

Staszek
Odp: Rogowscy z Czarnegolasu, oraz inni: Grochowscy, Kwaśniewscy [wiadomość #1229 jest odpowiedzią na wiadomość #1148] Fri, 21 March 2008 22:53 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
ryh500 jest aktualnie niedostępny  ryh500
Junior Member
Mam dane Rogowskich,Juliusz Rogowski- Brzeno
Odp: Rogowscy z Czarnegolasu, oraz inni: Grochowscy, Kwaśniewscy [wiadomość #15750 jest odpowiedzią na wiadomość #1229] Wed, 25 October 2017 16:34 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jrogowska jest aktualnie niedostępny  jrogowska
Junior Member
Juliusz Rogowski z Brzena to mj pradziadek Smile Pozdrawiam
Odp: Rogowscy z Czarnegolasu, oraz inni: Grochowscy, Kwaśniewscy [wiadomość #15756 jest odpowiedzią na wiadomość #1148] Thu, 26 October 2017 17:06 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Ravenyx20 jest aktualnie niedostępny  Ravenyx20
Senior Member
Witam!

U mnie take w drzewie wystpuj Grochowscy, ale z Konarzyn. Najstarszy to ukasz, mj pradziad, urodzony ok. 1693 roku. Zmar 24 marca 1772 roku.

A najstarszy Kwaniewski, to mj te pradziad, Pawe, urodzony ok 1785 roku, zmar 8 marca 1857 roku w wiekatowie.

Ich dzieci spotkay si pniej w Suchobrzenicy. I cz si z nazwiskami Megger, Kkol, Orowski.

Pozdrawiam
Micha
Odp: Rogowscy z Czarnegolasu, oraz inni: Grochowscy, Kwaśniewscy [wiadomość #15764 jest odpowiedzią na wiadomość #1170] Mon, 30 October 2017 08:37 Przejdź do poprzedniej wiadomości
jrogowska jest aktualnie niedostępny  jrogowska
Junior Member
Przejrzaam jeszcze raz moje materiay Smile
Anna Grochowska (ur. 12.05.1862 Mermet zm. 26.10.1920 Wda) bya drug on Bernarda Rogowskiego (ur. 21.08.1860 Krampka zm. ?) >>syn Jana Rogowskiego i Ludwiki Sobierskiej. lub Anny i Bernarda mia miejsce w 1884r. w miejscowoci Czarnylas.
Poprzedni wątek: Rodzina w Niemczech ?
Następny wątek: Przodkowie Józefa Chróścińskiego i Angeliki Ornas
Idź do forum:

Aktualny Czas: Wed Jul 29 06:10:04 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund