Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Friedrich Wilhelm Look
Friedrich Wilhelm Look [wiadomość #19107] Fri, 29 April 2022 15:44 Przejdź do następnej wiadomości
genealog22 jest aktualnie niedostępny  genealog22
Junior Member
Witam.

Mam pytanie odnonie osoby : Friedrich Wilhelm Look ur. 12 pa 1836 ksiga W727 zdjcie 0067 nr aktu 85,Ojciec : Johann Look, matka : Carolina Pankau tak wynika z strony ptg.

Natomiast w latach 1830-1840 jest kilka urodze gdzie wpisany jest Johann Look, Lok, Log jako ojciec dziecka, natomiast matka to Catharina rwnie z domu Pankau.

Zastanawiam si czy nie jest to zwyczajna pomyka i "Carolina" to tak naprawd Catharina. Zastanawiajce rwnie jest, e Johann Jacob Log oraz Lorenz Friedrich Log urodzili si w tym samym roku 1833. Ich rodzice to Johann Log i Catharina Pankau. Ponadto jest jeszcze Karl Lok ur. 1831 jego rodzice to : Johann Lok i Catharina Pankau. Kolejno jest Michael Look ur. 1839r. jego ojciec to Johann Look, a matka Catharina Pankau.

Wydaje mi si, e Friedrich Wilhelm Look, by ich bratem, ale w akcie chrztu ma wpisan matk Carolin, a nie Catharine co budzi wtpliwoi. Moe mi kto pomoe w tej sprawie. Z gry dzikuj!.

Odp: Friedrich Wilhelm Look [wiadomość #19108 jest odpowiedzią na wiadomość #19107] Sat, 30 April 2022 11:34 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
celina jest aktualnie niedostępny  celina
Member
Dzie dobry

Johann Jacob Log oraz Lorenz Friedrich Log to blinita, a matk jest Katarzyna lub Karolina (odpowiednio w aktach) wpisy w ksidze s wyranie i nie ma tu adnej pomyki osoby indeksujcej.

Poza tym taka moja maa uwaga ... drogi "genealogu22" prosz podpisywa posty - wystarczy imi - bo tu s sami GENEALODZY.

Pozdrawiam
Celina
Odp: Friedrich Wilhelm Look [wiadomość #19111 jest odpowiedzią na wiadomość #19108] Mon, 02 May 2022 16:29 Przejdź do poprzedniej wiadomości
genealog22 jest aktualnie niedostępny  genealog22
Junior Member
Dzie dobry

Dzikuj za uwagi. Natomiast nie pomoga mi Pani w rozwizaniu sprawy. Gwnym przedmiotem moich bada jest to czy Carolina to tak naprawd Catharina.

Pozdrawiam i ycz miego dnia.
Franek

Edit: Sprawa rozwizana w indeksacji jest bd, Friedricha matka to rwnie Catharina!

[Uaktualnione dnia: Sun, 26 June 2022 14:36]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Poprzedni wątek: Kto spoczywa w Igłach
Następny wątek: Julianna Adamczak
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Aug 09 13:01:26 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund