Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Pomóż mi znaleźć informacje na temat mojego pradziadka
Pomóż mi znaleźć informacje na temat mojego pradziadka [wiadomość #16443] Mon, 29 October 2018 13:45 Przejdź do następnej wiadomości
Khlyudzinskiy jest aktualnie niedostępny  Khlyudzinskiy
Junior Member
Szanowni Pastwo Prosz, pom mi znale informacje na temat mojego pradziadka Philipa Walerianowicza Hyudziskiego 11/27/1899 - 06/15/1973 Przed wojn przenis si lub przenis do Rosji. Probabka po przeprowadzce zniszczya wszystkie dokumenty. I nie chciaa opowiedzie historii naszej rodziny. Chocia zostawmy to, e mamy krewnych pozostawionych w Polsce. Lub powiedz mi, gdzie i jak rozpocz wyszukiwanie. Dziki za pomoc.
Odp: Pomóż mi znaleźć informacje na temat mojego pradziadka [wiadomość #16444 jest odpowiedzią na wiadomość #16443] Mon, 29 October 2018 18:26 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
janus jest aktualnie niedostępny  janus
Miejsce: Gdańsk
Senior Member
Dzie dobry

Skoro ma Pan dat mierci i dat urodzenia to ju co.
Skoro jest data zgonu to mona poszuka aktu zgonu albo dokumentw tosamoci. Tam powinny by informacje o miejscu urodzenia.
Z informacji wynika e mieszka w ZSRR.
W tak zbiurokratyzowanym i mocno inwigilujcym obywateli pastwie powinna by gdzie zapisana informacja o miejscu urodzenia.
Nawet info o powiecie bdzie ju du wskazwk do dalszych poszukiwa.

Janus
PomTG
Odp: Pomóż mi znaleźć informacje na temat mojego pradziadka [wiadomość #16446 jest odpowiedzią na wiadomość #16444] Tue, 30 October 2018 07:57 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Khlyudzinskiy jest aktualnie niedostępny  Khlyudzinskiy
Junior Member
Dzie dobry Dzikuj bardzo. Sprbuj szuka.
Poprzedni wątek: Neumann ze Starogardu Gdańskiego i okolic
Następny wątek: poszukuje osoby indeksującej Dzierżążno
Idź do forum:

Aktualny Czas: Wed Sep 02 09:12:34 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund