Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Wojewódka Jan i i Katarzyna z domu Osowska
Wojewódka Jan i i Katarzyna z domu Osowska [wiadomość #3216] Wed, 02 December 2009 21:28 Przejdź do następnej wiadomości
mietek7896 jest aktualnie niedostępny  mietek7896
Member
Wojewdka Jan i Katarzyna z domu Osowska to moi pradziadkowie. Katarzyna urodzia si w 1861r. w Wysoce. W roku 1881 wysza za m za Jana Cejrowskiego . 4.X.1891 jako wdowa , wysza za mojego pradziadka Jana Wojewdk.Z tego zwizku 4.07.1894r. w Brzucach narodzi si mj dziadek Jzef Wojewdka. Franc,Jan,Bronisia z ma Kaczmarek to prawdopodobnie jego rodzestwo.
Prosz o kontakt potomkw w/wymienionych.
Pozdrawiam Roma Wesoowska
Szpgawsk
Odp: Wojewódka Jan i i Katarzyna z domu Osowska [wiadomość #8418 jest odpowiedzią na wiadomość #3216] Tue, 20 September 2011 17:37 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
hopi54 jest aktualnie niedostępny  hopi54
Member
Nie znam poszukiwanych potomkw.
Natomiast moja 4xprababka Marianna Wojewdka pochodzia z miejscowoci Junkrowy i w 1787 r. polubia (w kociele w Pogdkach) Wojciecha Bukowskiego z Zapowiednika. Ich syn Maciej Bukowski urodzony w 1791 r. w Zapowiedniku oeni si z Katarzyn Stoba z Linowca i w 1835 r. kupili gospodarstwo w miejscowosci Okole k. Starogardu.
Pozdrawiam Honorata
Odp: Wojewódka Jan i i Katarzyna z domu Osowska [wiadomość #8424 jest odpowiedzią na wiadomość #8418] Tue, 20 September 2011 23:03 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
mietek7896 jest aktualnie niedostępny  mietek7896
Member
Pozdrawiam serdecznie .Od duszego czsu obserwuj Pani dokonania w genealogii . Byabym zaszczycona gdyby Pani chciaa zerkn na moje drzewo genealogiczne .Pogdki , a szczeglnie JUNKROWY to gniazdo rodu Wojewdka/ to po linii mskiej ze strony mojego taty , natomiast OSSOWSY/ Katarzyna Ossowska to babcia mojego taty / zwizani s z WYSOK od 1730r .Dane te mam z archiwum w Pelplinie .Wisawa W. z PTG to moja kuzynka od 1730 r . Wysoko ceni sobie jej pomoc . Genealogia staa si moim sposobem na ciekawe ycie . .Ciesz si , e odezwaa si Pani do mnie .Przy okazji chciaabym spyta , czy jest jaka sznsa na zdobycie Pani ksiki . Pozdrawiam Roma Wesoowska
Odp: Wojewódka Jan i i Katarzyna z domu Osowska [wiadomość #8435 jest odpowiedzią na wiadomość #3216] Wed, 21 September 2011 20:58 Przejdź do poprzedniej wiadomości
hopi54 jest aktualnie niedostępny  hopi54
Member
Dziki.
Album Bobowo w latach 1880-1980 przekazaam Muzeum Ziemi Kociewskiej w Starogardzie Gdanskim.
W domu posiadam nowsz wersj.
Zapraszam do Starogardu.
Pozdrawiam Honorata
Poprzedni wątek: Skrzeszewski, Bonna, Jasiński - poszukiwanie
Następny wątek: Nazwisko Brandenburger, Szwemin.
Idź do forum:

Aktualny Czas: Tue Aug 04 16:24:35 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund