| Akt zgonu - Carolina z d. Pachur [wiadomość #9513] |
Fri, 17 February 2012 18:47  |
jolka
|
Senior Member |
|
|
Bardzo prosz o pomoc w odczytaniu i przetumaczenie aktu zgonu Karoliny z d. Pachur
Pozdrawiam
Jola
GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.
[Uaktualnione dnia: Fri, 17 February 2012 18:53] przez Moderatora zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
| Odp: Akt zgonu - Carolina z d. Pachur [wiadomość #9515 jest odpowiedzią na wiadomość #9513] |
Fri, 17 February 2012 20:47   |
Stadtkind
|
Senior Member |
|
|
Witam,
Nr 85.
czyno, 2 listopada 1889 r.
Przed niej podpisanym urzdnikiem stanu cywilnego stawi si dzisiaj znany co do tosamoci stolarz i waciciel Julius Schweichler zamieszkay w Szklanej i powiadomi, e jego ona Caroline Schweichler z domu Pachur, 51 lat, wyznania ewangelickiego, zamieszkaa w Szklanej, urodzona w Kaliskach w powiecie kocierskim, crka nieyjcego dzierawcy Augusta Pachura i jego nieyjcej ony Louise z domu Kowalke z Gdaska, zmara w Szklanej 1 listopada 1889 r. o godzinie szstej po poudniu.
Odczytano, przyjto i podpisano
Julius Schweichler
Urzdnik stanu cywilnego
von Zelewski (Zelewsky)
Potwierdza si zgodno z rejestrem gwnym
czyno, 2 listopada 1889 r.
Urzdnik stanu cywilnego
von Zelewski (Zelewsky)
|
|
|
|
| Odp: Akt zgonu - Carolina z d. Pachur [wiadomość #9517 jest odpowiedzią na wiadomość #9515] |
Fri, 17 February 2012 21:16  |
jolka
|
Senior Member |
|
|
Bardzo dzikuje 
Jola
GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.
|
|
|
|