Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Ogólne » Ciekawe linki » Nowe Biblioteki Cyfrowe
Nowe Biblioteki Cyfrowe [wiadomość #2457] Sat, 11 July 2009 03:41 Przejdź do następnej wiadomości
Milksurfer jest aktualnie niedostępny  Milksurfer
Miejsce: Niemcy
Senior Member
Ukazaly sie Nowe Biblioteki Cyfrowe
ktore napewno warto zapisac w LINKI-Biblioteki Cyfrowe

Baltycka Biblioteka Cyfrowa

http://bibliotekacyfrowa.eu/dlibra

Elblska Biblioteka Cyfrowa

http://dlibra.bibliotekaelblaska.pl/dlibra?action=ChangeLang uageAction&language=pl

Wejerowska Boblioteka Cyfrowa

http://www.biblioteka.wejherowo.pl/dlibra/dlibra

Kociewska Biblioteka Internetowa

http://www.kaszubi.pl/kbi/index.html

[Uaktualnione dnia: Sat, 11 July 2009 15:45]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Nowe Biblioteki Cyfrowe [wiadomość #2458 jest odpowiedzią na wiadomość #2457] Sat, 11 July 2009 08:17 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zatoka jest aktualnie niedostępny  Zatoka
Senior Member
Tu masz zbir bibliotek cyfrowych, ktre zasuguja na uwag w genealogicznych poszukiwaniach.

http://genepedia.pl/index.php?title=Kategorie

Janusz

Janusz Wegner

Poszukuję wszekich informacji o Wegnerach z terenu całej Polski. Szczególnie tych zgromadzonych w księgach i spisach pozametrykalnych
Odp: Nowe Biblioteki Cyfrowe [wiadomość #2459 jest odpowiedzią na wiadomość #2458] Sat, 11 July 2009 15:47 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
hallo
Chodzi mi raczej oto ze w naszych linkach powinny byc wszystkie biblioteki spisane z naszego regionu

ze sa gdzes indziej spisane to rowniez wiem

ale dzieki
Odp: Nowe Biblioteki Cyfrowe [wiadomość #2460 jest odpowiedzią na wiadomość #2457] Sat, 11 July 2009 16:43 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zatoka jest aktualnie niedostępny  Zatoka
Senior Member
Wybacz ale ta koncepcja do mnie nie przemawia. Gdy wszedem na fora genealogiczne w kilka tygodni miaem na kompie setki linkw i cakowity chaos informacyjny. Teraz gdy tworz Genepedi (jako centralna linkowni), nie tylko usuwam zbdne linki ze swojego kompa ale jednoczenie porzdkuj wiedz.

Linki podawane w postach jako informacja docieraj tylko do czci osb poczym gin "w powodzi" informacji. Zgrupowane i sensownie podzielone na kategorie nigdy si nie zagubi.

Pozdrawiam

Janusz Wegner

Poszukuję wszekich informacji o Wegnerach z terenu całej Polski. Szczególnie tych zgromadzonych w księgach i spisach pozametrykalnych
Odp: Nowe Biblioteki Cyfrowe [wiadomość #2462 jest odpowiedzią na wiadomość #2460] Sat, 11 July 2009 17:52 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Ha Ha

nic sie nie musi podobac najpierw nalezy swoj region uporzadkowac
nie uwarzam ze przewalony spis linkow jest ulatwieniem w poszukiwaniach regionalnych

na Genepedi
do porzadkacji wiedzy to bardzo daleko no ale to moze byc poczatek Very Happy

my jestesmy towarzystwem regionalnym i kacept sie chyba zgadza
bo te linki z regionu powinny byc u nas zapisane
bo szukamy regionalnie i najpierw powinnismy regionem naszym sie zajac i regionami sasiednimi

[Uaktualnione dnia: Sat, 11 July 2009 17:58]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Nowe Biblioteki Cyfrowe [wiadomość #2463 jest odpowiedzią na wiadomość #2462] Sat, 11 July 2009 18:37 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Grysio70 jest aktualnie niedostępny  Grysio70
Member
Dzien Dobry Panu Milksurfer

Dziekuje za slady ktore Pan zostawia za soba (Linki),
bardzo mi pomagaja w moich poszukiwaniach.
Tak trzymac dalej.
Staram sie od niedawna pomagac tez innym (geografia).

Pan Zatoka nie jest bez racji, ale bardziej przemawia,
do mnie Panska Koncepcja.
Sortowanie Informacji przez kolejne kregi zaintersowania
jest lepsze.
Od jakiegos Gniazda trzeba zaczac.

Robmy swoje, zostwiajmy Slady,inni pojda dalej,kazdy cos znajdzie

Pozdrawiam

Grysio70
Odp: Nowe Biblioteki Cyfrowe [wiadomość #2464 jest odpowiedzią na wiadomość #2463] Sat, 11 July 2009 19:05 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Senior Member
Koncepcja kacepcja
praktyka praktyka

Jezeli mnie cos interesuje np. na slasku to patrze tam czyli w slaskim towarzystwie a nie na pomorzu

genopedia jest dla mnie tylko spisem linkow a nie jakas wiedza
tak dlugo jak ludzie nie beda mogli krytykowac, argumetowac i poprawiac wiedze tak dlugo nie jest to nic warte
wiele pozycji zwlaszcza naszego typu zainteresowan jest bledna i niedokladnie spisana nalerzalo by raczej wiedze tam udostepniac piszac artykuly na tematy poddajac je ale krytyce na jakims rodzaju forum nawet regionalnym czy historycznym wtedy to by i moze mialo rece i nogi
a tak to jest tylko spis tresci

tak mi sie wydaje
Poprzedni wątek: Nazwiska pomorskie
Następny wątek: Mikolaj KOPERNIK
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sat Aug 08 21:41:44 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund