Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Rodziny Prądzyńskich
Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4608] Sat, 11 September 2010 16:18 Przejdź do następnej wiadomości
Mundek38 jest aktualnie niedostępny  Mundek38
Member
Marianna Pradzyska ur.1856r. zawarta lub w dniu 03-02-1875r.z Wawrzycem Retka ur.01-09-1850r. Brak rodzicw Marianny, daty urodzenia i mierci, a ma daty mierci. Dzieci z tego zwizku
maeskiego?
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4611 jest odpowiedzią na wiadomość #4608] Sat, 11 September 2010 20:35 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jankontek jest aktualnie niedostępny  jankontek
Member
..a dzieci mieli 10-ro jak mwi nasza baza...
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4612 jest odpowiedzią na wiadomość #4608] Sat, 11 September 2010 22:11 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
hesch jest aktualnie niedostępny  hesch
Miejsce: Koszalin
Senior Member
...i tylko wystarczy poszuka...

Pozdrawiam
Heniek
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4630 jest odpowiedzią na wiadomość #4612] Mon, 13 September 2010 18:26 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
A moe jeden z dwch osb sprbuje zapocztkowanie szukanie???
Pozdrawiam Mundek
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4632 jest odpowiedzią na wiadomość #4608] Mon, 13 September 2010 19:44 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Mundku, jeeli liczba przy Twoim imieniu to rok urodzenia, to chyl czoa nad umiejtnociami w posugiwaniu si komputerem i internetem. Co za tyczy si poszukiwania w bazie indeksw chrztw, lubw czy zgonw, wystarczy wpisa w odpowiedni rubryk poszukiwane nazwisko i odznaczy czy poszukiwanie ma by bezporednie, podobne lub przyblione. Wpisujc w indeksach chrztw podane przez Ciebie nazwiska zostaje odnalezione dziesicioro dzieci urodzonych w parafii Borzyszkowy.
I dlatego napisaem ...wystarczy poszuka.
Jednak by wiedzie wicej nieodzowne bd odwiedziny w archiwach.
Serdecznie pozdrawiam i ycz cierpliwoci w poszukiwaniach przodkw.

Pozdrawiam
Heniek
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4633 jest odpowiedzią na wiadomość #4632] Mon, 13 September 2010 20:54 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Dzikuj za porad. Geneteka narazie nie do otwarcia! Bd te szuka inne drogi. W nastpnym m-cu mam zamiar pojecha do archiwum w Pelpinie. Mundek
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4634 jest odpowiedzią na wiadomość #4608] Mon, 13 September 2010 21:39 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
...ale nie pisaem o wejciu na stron Geneteki tylko o zasobach PomGenBaza na stronie www.ptg.gda.pl
Na stronie gwnej PTG jest zakadka PomGenBaza i tutaj sprbuj odszuka swoich przodkw.

Pozdrawiam
Heniek

[Uaktualnione dnia: Mon, 13 September 2010 21:42]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4656 jest odpowiedzią na wiadomość #4634] Tue, 14 September 2010 18:11 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
W zasobach PomGenBaza ju byem, znalaem rok urodzenia Marianny Pradzyskiej-1855, a miaem 1856r.; poza tym znalazem ojca Micheal Prdzyski i matka Josephina Lipinczyk. Geneteka wg mnie posiada wiksze zasoby informacji, ale chyba jest zamulowana.
Pozdrawiam Mundek
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4657 jest odpowiedzią na wiadomość #4656] Tue, 14 September 2010 19:21 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jolka
Miejsce: Gdynia
Senior Member
Mundku, indeksujcy w wiekszoi przypadkow przesyaj te same indeksy i do Geneteki i do PomGenBaza Razz

Borzyszkowy 1875 Marianna Laurentius Retka Marianna Prdzyska
Borzyszkowy 1879 Anna Elisabeth Laurentius Retka Marianna de Prdzyska
Borzyszkowy 1881 Martha Laurentius Retka Marianna de Prdzyska
Borzyszkowy 1883 Vincentius Laurentius Retka Marianna de Prdzyska
Borzyszkowy 1886 Veronia Laurentius Retka Marianna de Prdzyska
Borzyszkowy 1890 Joanna Laurentius Retka Marianna de Prdzyska
Borzyszkowy 1894 Bernhardus Laurentius Retka Marianna de Prdzyska
Borzyszkowy 1896 Paulus Laurentius Retka Marianna de Prdzyska
Borzyszkowy 1901 Clara Laurentius Retka Marianna de Prdzyska

te informacje sa w indeksach

pozdrawiam
Jola

GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4661 jest odpowiedzią na wiadomość #4657] Tue, 14 September 2010 21:00 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Dzikuj za dane. Nie udao mnie znale 9 dzieci, bo nie ma Marianny z ur. 1875. Przy 3 osb s nr zdj, gdzie mona je zobaczy? Moe troch teorii. Pozdrawiam Mundek
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4662 jest odpowiedzią na wiadomość #4657] Tue, 14 September 2010 21:09 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jankontek jest aktualnie niedostępny  jankontek
Member
i jeszcze jeden syn:
Borzyszkowy 1877 P8080021-07 Joannes Laurentius Retka Maria Prdzyska
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4663 jest odpowiedzią na wiadomość #4662] Tue, 14 September 2010 21:35 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Byy pusty rok, jak co dwa lata...Dzikuj. PomGenBaza jest nie kompletna. Pozdrawiam Mundek
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4664 jest odpowiedzią na wiadomość #4663] Tue, 14 September 2010 21:53 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jolka
Miejsce: Gdynia
Senior Member
Te dane skopiowaam wanie z PomGenBazy. 10 dziecko poda Tobie Jan.
cyt. "Nie udao mnie znale 9 dzieci, bo nie ma Marianny z ur. 1875"

Nie rozumiem o co chodzi. Moe napisz janiej.

Jola

GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4682 jest odpowiedzią na wiadomość #4664] Wed, 15 September 2010 10:29 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Member
Przepraszam za bd w zdaniu. Mnie nie uda si zobaczy 10 osb, bo mnie podano mniej, bez Marianny. Ale z tego nie robi adnego problemu. Jestem bardzo zobowizany za tak list przodkw. Pozdrawiam Mundek
Poprzedni wątek: Parafia Wielki Komorsk
Następny wątek: SZARLEJ -poszukuję członków ew. rodziny
Idź do forum:

Aktualny Czas: Fri Jul 31 16:58:33 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund