Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Geografia Pomorza » Stara Ciskowa
Stara Ciskowa [wiadomość #10465] Fri, 07 September 2012 13:06 Przejdź do następnej wiadomości
alfut jest aktualnie niedostępny  alfut
Senior Member
Witam Otrzymaem dzisiaj informacj o urodzeniu mojej krewnej w miejscowoci Stara Ciskowa Moe kto pomc j zlokalizowa?Pozdrawiam Piotr Alfut
Odp: Stara Ciskowa [wiadomość #10466 jest odpowiedzią na wiadomość #10465] Fri, 07 September 2012 13:50 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Wilczan jest aktualnie niedostępny  Wilczan
Junior Member
Sownik geograficzny Krlestwa Polskiego i innych krajw sowiaskich nie wymienia takiej miejscowoci... Miaaby istnie na pomorzu czy inny rejon te w chodzi w gr? W jakim czasie?

Sownik polskich karmelitanek bosych, 1612-1914 wspomina miejscowo Ciskowa pod Garwolinem w XVII w. ale o innych Ciskowych, ani tym bardziej Starych Ciskowych nie mogem znale informacjii.

(—) Łukasz Borchmann
Szukam: Czapp, Dorsch, Gehrmann, Gisella, Jähn, Kretschmer, Kuchta, Labudda, Langa, Mroske, Pranga, Schmidtke, Schwichtenberg, Witstock/Witschtok.

[Uaktualnione dnia: Fri, 07 September 2012 14:38]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Stara Ciskowa [wiadomość #10467 jest odpowiedzią na wiadomość #10466] Fri, 07 September 2012 14:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
alfut jest aktualnie niedostępny  alfut
Senior Member
Witam ponownie w akcie zgonu z1949 Anny Gehrmann zd.Dahlmann ur.1880 z Niestpowa Usc Zukowo jest tylko taki zapis o urodzeniu w Stara Ciskowa i nic wicej, nawet rodzicw.Ma Adolf Gehrmann w akcie urodzenia ma Posk,wic moliwe ze to tamte tereny!?Zastanawiaem si jescze ,czy nie jest to moe potocznie Stara Cisowa czyli obecnie dzielnica Gdyni-Cisowa?

[Uaktualnione dnia: Fri, 07 September 2012 14:19]

Odp: Stara Ciskowa [wiadomość #10468 jest odpowiedzią na wiadomość #10467] Fri, 07 September 2012 14:58 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jolka
Miejsce: Gdynia
Senior Member
Nigdy nie spotkaam si w zwizku z nazw Cisowa okrelenia Stara. Jestem przekonana, e to zy trop Smile
Jola
z Cisowej

znalazm co takiego :
http://atlaswsi.pl/index.php?option=com_town&task=view&a mp;id=1054&tab=0&Itemid=6
moe si przyda

GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.

[Uaktualnione dnia: Fri, 07 September 2012 15:06]

Odp: Stara Ciskowa [wiadomość #10471 jest odpowiedzią na wiadomość #10467] Fri, 07 September 2012 22:10 Przejdź do poprzedniej wiadomości
egopol jest aktualnie niedostępny  egopol
Senior Member
Jeli chodzi o nasze tereny to ja bym sprawdzi tutaj:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Stary_Cis
Krzysiek
Poprzedni wątek: Argencin
Następny wątek: Poszukuję miejscowości Rackelwitz
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Aug 02 20:06:01 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund