Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Parafia Rokity - Pytanie?
Parafia Rokity - Pytanie? [wiadomość #9142] Tue, 13 December 2011 14:10 Przejdź do następnej wiadomości
Batalion01 jest aktualnie niedostępny  Batalion01
Miejsce: Gdynia
Member
Witam serdecznie!

Nie jestem pewien czy wybra³em dobre miejsce na ten temat, ale mam pytanie w sprawie indeksów w bazie PomGenBaza.

Czy ogólnie w tej bazie kiedykolwiek znajd± siê jakies indeksy z parafii Rokity? Czy jest to raczej nie mo¿liwe?

Pytam, bo moje korzenie pochodz± z tamtych terenów Embarassed

Z góry dziêkujê za odpowied¼ Smile

Pozdrawiam!

Rodzina - SZELA, DYSZER, CZAJA, BRYLOWSCY
Odp: Parafia Rokity - Pytanie? [wiadomość #9145 jest odpowiedzią na wiadomość #9142] Tue, 13 December 2011 17:15 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Batalionie 01 (Gdyby¶ podpisywa³ siê imieniem zatytu³owa³ bym inaczej)
Indeksy z parafii Rokity uka¿± siê nie wcze¶niej ni¿ w 2045 roku a to dlatego i¿ wtedy minie 100 lat od istnienia parafii. Parafia wyznania rzym-kat w Rokitach powsta³a w 1945 roku. Wcze¶niej w tej miejscowo¶ci by³a tylko ewangelicka.
Natomiast na pytanie: czy w tej bazie znajd± siê kiedykolwiek indeksy z interesuj±cej Ciê parafii zale¿y tylko od chêtnych, którzy te indeksy wykonaj±. Tak¿e od Ciebie. Chcesz by kiedykolwiek by³y z Rokit to w³±cz siê do indeksacji której¶ z okolicznych parafii. Indeksy same siê nie robi±. Nale¿y po¶wiêciæ du¿o wolnego czasu by to zrobiæ. Wszystkie indeksy na tej stronie s± wykonywane przez wolontariuszy. Ostatnio przekroczyli¶my 2 miliony indeksów.
Staszek Pieni±zek

Staszek
Odp: Parafia Rokity - Pytanie? [wiadomość #9150 jest odpowiedzią na wiadomość #9142] Tue, 13 December 2011 21:53 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Batalion01 jest aktualnie niedostępny  Batalion01
Miejsce: Gdynia
Member
Rozumiem, tak spyta³em bo my¶la³em ¿e mo¿e kto¶ siê t± parafi± interesuje Smile Wiem ¿e to wszystko zale¿y od wolontariuszy, chêtnie bym poszed³ do tego ksiêdza w tej parafii, ale czort wie czy on by w ogóle cokolwiek udostêpni³... Mia³em ju¿ z nim do czynienia Shocked Tak czy inaczej, bardzo popieram wasz± organizacjê i w miarê mo¿liwo¶ci, postaram siê was wspieraæ Smile

PS: Przepraszam za umieszczenie tematu w z³ym miejscu.

Rodzina - SZELA, DYSZER, CZAJA, BRYLOWSCY
Poprzedni wątek: Kożyczkowski - Poszukiwania
Następny wątek: SZCZODROWO/Skarszewy/
Idź do forum:

Aktualny Czas: Thu Oct 08 09:23:48 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund