Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Adolf Bielski z Demlina
Adolf Bielski z Demlina [wiadomość #5188] Mon, 15 November 2010 13:26 Przejdź do następnej wiadomości
lapwing jest aktualnie niedostępny  lapwing
Member
Dzie dobry mam prob moe kto ma co na temat Adolfa Bielskiego ur. w 1861r. w Czarnej Wodzie zamieszkaego w Demlinie by rolnikiem,jego dziemi byli:Waleria,Jzef,Klemens,Franciszek,Leon.Zmar w Demlinie w 1943r.pochowany w Skarszewach.Moe kto wie co na temat jego rodzicw oraz rodzestwa.Z tego co wiem przebywa te w okolicach Lubichowa.
Bd bardzo wdziczny za wiadomoci.
Zbigniew.
Odp: Adolf Bielski z Demlina [wiadomość #5191 jest odpowiedzią na wiadomość #5188] Mon, 15 November 2010 14:49 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Zbigniewie. Wielokrotnie piszemy na tym forum, e ksigi metrykalne z tych terenw s sfotografowane i mona je przeglda na ekranach monitorw komputerowych w Archiwum Diecezjalnym w Pelplinie. Genealogia wymaga cierpliwoci w poszukiwaniach. Czekanie na to, e kto za Ciebie odszuka Twoich przodkw jest tylko prb pjcia na atwizn,
Staszek

Staszek
Odp: Adolf Bielski z Demlina [wiadomość #5193 jest odpowiedzią na wiadomość #5191] Mon, 15 November 2010 15:29 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Serdecznie dzikuj Panu za porady i dobrze o tym wiem,e mona poszukiwa dokumentw w Pelplinie jak i w wielu innych miejscach do tego powoanych.Ja akurat nie dam od nikogo adnych metryk czy innych dokumentw.Po prostu pytam czy kto nie ma w swoim drzewie rodziny Adolfa Bielskiego.Niestety tak si skada e jestem osob nie peno sprawn i mam problemy z przemieszczaniem si,prosz mi uwierzy e zrobi bym tak jak Pan mi radzi,gdyby nie ta przeszkoda.
A swoj drog ja jak mog komu pomc to pomagam jeeli wiem co na dany temat i nie odsyam do instytucji aby sobie kto szuka,nie kady ma takie zdolnoci czy wiedz jak Pan,mimo to dzikuj Panu bo wiem e pomg Pan bardzo wielu osob w ich poszukiwaniach,czy nakierowa ich na odpowiednie tory w ich dalszych poszukiwaniach.Myl e nie bdzie Pan czu do mojej osoby urazy jako niepenosprawnej.
Pozdrawiam i ycz wszystkiego dobrego.
Zbigniew.
Odp: Adolf Bielski z Demlina [wiadomość #5194 jest odpowiedzią na wiadomość #5193] Mon, 15 November 2010 15:36 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Zbigniewie.
Skontaktuj si ze mn na priv: piesta@hot.pl

Staszek
Odp: Adolf Bielski z Demlina [wiadomość #5195 jest odpowiedzią na wiadomość #5188] Mon, 15 November 2010 20:41 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
JoannaMaria jest aktualnie niedostępny  JoannaMaria
Junior Member
Znalazam w PomGenBazie jeszcze m.in. tak informacj: Adolph Bielski i Anastasia Kasicka pobrali si w Skarszewach w 1896 r.
Moe sprbuj zwrci si bezporednio do osoby, ktra indeksowaa parafi Skarszewy - moe bdzie Ci w stanie poda wicej informacji. Mi w kaym razie to raczej pomogo:) Pozdrawiam, Joanna.
Odp: Adolf Bielski z Demlina [wiadomość #5196 jest odpowiedzią na wiadomość #5195] Mon, 15 November 2010 21:27 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Member
Serdecznie dzikuj Pani za wiadomo,ale ja bardziej poszukuj osb ktre maj w swoim drzewie Adolfa Bielskiego z Demlina,chodzi mi o jego rodzicw i rodzestwo.
Pozdrawiam.
Zbyszek.
Poprzedni wątek: Libiszewscy
Następny wątek: Szumlieski
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Aug 02 04:06:03 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund