Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Świecie - Witkowscy
Świecie - Witkowscy [wiadomość #15779] Sun, 05 November 2017 21:24 Przejdź do następnej wiadomości
SILAM jest aktualnie niedostępny  SILAM
Miejsce: Poznań
Member
Witam
Trafiam w parafii wiecie na dzieci Marcina Witkowskiego i Anny Szorc (Schorz, Scherz, Schwarz), ktrych syn Edmund Bruno ur.1838 trafi do Wielkopolski, tutaj si oeni i zmar w 1906. Do Poznania trafili rwnie jego bratanica i bratanek.
Poszukuj miejsca lubu Marcina i Anny.

pozdrawiam
Janina
Odp: Świecie - Witkowscy [wiadomość #15883 jest odpowiedzią na wiadomość #15779] Tue, 26 December 2017 19:57 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Grazyna56 jest aktualnie niedostępny  Grazyna56
Junior Member
Dobry wieczr Janino - dawno nie zagldaam na forum i dopiero dzisiaj zobaczyam Twj post. Rodzin Witkowskich ze wiecia swego czasu "rozpracowywaam" w poszukiwaniu przodkw dziadka kuzynw mego ma. Martin Witkowski i Anna Scherz(?), nazwisko zapisywane rnie wzili lub 17 stycznia 1818 roku w wieciu. Najprawdopodobniej mam skan tego aktu. Mnie najbardziej interesowa Daniel Bernard urodzony 06.01.1833.
Niestety nie ma starszych ksig i z tego powodu nie ustaliam wczeniejszych przodkw. Chtnie podam Ci posiadane informacje, moe Ty uzupenisz moje oraz przel posiadane skany - mj adres rebell (mapka)koni.pl
Pozdrawiam witecznie Grayna
Poprzedni wątek: rodzina Jelinski Jeleński Kosznik Koschik
Następny wątek: rodz. JÓŹWIAK i SOBOCIŃSKICH.
Idź do forum:

Aktualny Czas: Thu Sep 10 12:22:26 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund