Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Cmentarze » Cmetarz w Tarpnie Grudziadz
Cmetarz w Tarpnie Grudziadz [wiadomość #6891] Wed, 30 March 2011 17:28 Przejdź do następnej wiadomości
Milksurfer jest aktualnie niedostępny  Milksurfer
Miejsce: Niemcy
Senior Member
Cmetarz w Tarpnie Grudziadz

Witam udalo mi sie sfotografowac czesciowo cmetarz w Grudziadzu w Tarpnie

czy ktos sie tym rownierz zajmoje ??

Marcin

[Uaktualnione dnia: Wed, 06 April 2011 20:48]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Cmetarz w Tarpnie Grudziadz [wiadomość #6990 jest odpowiedzią na wiadomość #6891] Tue, 05 April 2011 21:35 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
MikiGrabis jest aktualnie niedostępny  MikiGrabis
Member
Na cmentarzu w Tarpnie ley moja praprababcia i jeden z jej synw i inni powinowaci. Nigdy nie byam na tym cmentarzu. O tym, e jest tam jej grb dowiedziaam si niedawno.

Pozdrawiam

Pozdrawia Mikusia
Odp: Cmetarz w Tarpnie Grudziadz [wiadomość #6992 jest odpowiedzią na wiadomość #6990] Tue, 05 April 2011 21:55 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
bolek jest aktualnie niedostępny  bolek
Member
to do roboty i pomocy. za chwile przestan istnie ostatnie slady po naszych przodkach. do roboty.
Odp: Cmetarz w Tarpnie Grudziadz [wiadomość #6995 jest odpowiedzią na wiadomość #6992] Wed, 06 April 2011 01:52 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
BOLEK LOLEK CHCE WIDZE POMUC??!!

[Uaktualnione dnia: Wed, 06 April 2011 01:52]

Odp: Cmetarz w Tarpnie Grudziadz [wiadomość #6998 jest odpowiedzią na wiadomość #6995] Wed, 06 April 2011 15:33 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
MikiGrabis jest aktualnie niedostępny  MikiGrabis
Member
Bolu. Popilnuj mi dzieciaki i ju jad Laughing
Tylko nie dzwo po dwch godzinach, e nie masz ju si.
Pozdrawiam Miki

Pozdrawia Mikusia
icon14.gif  Odp: Cmetarz w Tarpnie Grudziadz [wiadomość #7002 jest odpowiedzią na wiadomość #6998] Wed, 06 April 2011 19:53 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Wspaniae +++

Staszek
Odp: Cmetarz w Tarpnie Grudziadz [wiadomość #7005 jest odpowiedzią na wiadomość #7002] Wed, 06 April 2011 20:51 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Witam
Mam okolo 1/3 cmetarza gotowego jak wpadne znowu do Grudziadza to dokoncze

puzniej to zostana tylko poprawki i dopiski
Odp: Cmetarz w Tarpnie Grudziadz [wiadomość #7053 jest odpowiedzią na wiadomość #7005] Mon, 11 April 2011 20:44 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Ravenyx20 jest aktualnie niedostępny  Ravenyx20
Senior Member
Witam serdecznie!
Przepraszam, e dopiero teraz si odzywam, ale ostatnio miaem mao czasu.
Oczywicie ja wci czekam na fotografie cmentarzy. Indeksy mog sam zrobi i potem wstawi je na stron.
Prosz tylko da zna, jaki cmentarz jest sfotografowany.

Pozdrawiam

Micha Wysocki
Odp: Cmetarz w Tarpnie Grudziadz [wiadomość #7224 jest odpowiedzią na wiadomość #6891] Fri, 29 April 2011 21:19 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Wojciechowski jest aktualnie niedostępny  Wojciechowski
Miejsce: Gdynia
Member
Nie mog si co poapa w wypowiedziach w tym temacie. Wic kto indeksuje cmentarz w Grudzidzu-Tarpnie czy nie?

Pozdrawiam
Odp: Cmetarz w Tarpnie Grudziadz [wiadomość #7225 jest odpowiedzią na wiadomość #7224] Fri, 29 April 2011 23:20 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Witam
Ja fotografuje
narazie mam tylko ok. jedna czwarta cmetarza (nie mieszkam w grudziadzu tak ze tylko w wolnym czasie to robie i jak jestem w tym miescie)
Odp: Cmetarz w Tarpnie Grudziadz [wiadomość #8946 jest odpowiedzią na wiadomość #7225] Sat, 12 November 2011 21:48 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Wojciechowski jest aktualnie niedostępny  Wojciechowski
Miejsce: Gdynia
Member
I co udao si co wicej opracowa z tego cmentarza?
Pozdrawiam
Odp: Cmetarz w Tarpnie Grudziadz [wiadomość #9032 jest odpowiedzią na wiadomość #8946] Wed, 23 November 2011 11:37 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Tak zrobilem calego fotki i czesciowo spisalem

obecnie namiezam nastepny cmetarz

jak i inne miejsca pamieci

jezeli teraz oddam spisy to tylko calego regionu i to opracowane do szpilki jak o przyklad dla wszystkich ktuzy naprawde chca sie zajac spisywaniem dat regionu.

dlatego beda to rownierz daty laczone z innymi narzedziami i zrudlami

dlatego zajolem sie obecnie zebraniem zrudel jak i krytyczna weryfikacja

kazdy chyba stwierdza w czasie poszukiwan i spisow ze nic innego mu nie pozostaje jak zajac sie historia regionalna jak i historyczna literatura aby uzyskac wiecej dat nisz mozna znalesc w archiwach

dlatego poszerze zbiory moje o wszystkie mi znane i dostepne zrudla

wybur dat zostawie puzniej Towarzystwu zreszta tak do niedawna robilem.

jak juz pisalem nie podobala mi sie nigdy forma bazy Ptg
dlatego uwazam jej funkcje jako poczatkowe czyli do dalszego rozwoju i doskonalizacji w kierunku sczepiania datowego jak i rozszezania o informacje poszczegulnych osob juz nie zyjacych lub przedstawiajacych swoja postawa lub zyciem bogactwo Historyczne i Kulturalne naszego regionu
chcial bym tylko podkreslic ze pisze tu o rozwoju informacyjnym ktury mial by wzbogacic nasz region i towarzystwo ale mialo by przyciagnac jako zrudlo wszystkich zainteresowanych Historia i Gen. Strony ktore sie bez tych dat nie obejda
Dlatego uwarzam ze trzeba zapisac i zucic okem ruwniez w inne kierunki

Jestem za stworzeniem kart Osobowych i krutkich Biografi osub zasluzonych naszemu regionowi
rowniez zbudowania w przyszlosci drzew gen.i ciaglemu rozszezaniu na nasze cele i polskej Historii Rodzin

marcin
Odp: Cmetarz w Tarpnie Grudziadz [wiadomość #9034 jest odpowiedzią na wiadomość #6891] Wed, 23 November 2011 13:02 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zatoka jest aktualnie niedostępny  Zatoka
Senior Member
Tylko kto o ma zrobi?

Popatrz na temat odpisw aktw metrykalnych z XIX w., wykonywanych w okresie II W. Pomimo, e nie potrzebujemy danych osobowych i tak nikt nastpny si nie zgasza. Kady chce tylko bra, nie dajc nic z siebie w zamian.

Pozdrawiam

Janusz Wegner

Poszukuję wszekich informacji o Wegnerach z terenu całej Polski. Szczególnie tych zgromadzonych w księgach i spisach pozametrykalnych
Odp: Cmetarz w Tarpnie Grudziadz [wiadomość #9035 jest odpowiedzią na wiadomość #9034] Wed, 23 November 2011 14:25 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Tutaj chce podkreslic ze jest to moja osobista inicjatywa i forma
czyli nic od nikogo nie oczekuje ani niemam obaw ze ktos chcial by sie zemna spocic. pozatym niemam zadnego druku jak chodzi o termin wykonania lub innych zobowiazan.
a to co mam zamiar dokonczyc i zrobic bedzie w formie przodujace
a podziele sie tym z tym co bedzie zainteresowany.
miala byc Baza Nekrologow i nic z tego narazie nie wyszlo ?
tak ze zebralem wszystko i bede laczyl z tym co posiadam przytym sie duzo ucze i mam wiele wspanialych pomyslow.

Niebede wstawial nic w jakies szablony tylko bede budowal szablon zaleznie jak bede zdobywal Informacje i zbiory.
puzniej bede werifikowal co mozna rozwinac nie zadowolaja mnie spisy czesciowe jako zrudlo informacyjne raczej wole spisac w bespiecznym miejscu wszystko a puzniej wybrac daty do publikacji
wszystko inne nie jest solidna praca.To samo mozna powiedziec o laczeniu dat

marcin
Odp: Cmetarz w Tarpnie Grudziadz [wiadomość #9036 jest odpowiedzią na wiadomość #6891] Wed, 23 November 2011 14:55 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zatoka jest aktualnie niedostępny  Zatoka
Senior Member
Pozostaje yczy Ci wytrwaoci w postanowieniu i czeka na dzie, w ktrym opublikujesz wyniki.

Pozdrawiam

Janusz Wegner

Poszukuję wszekich informacji o Wegnerach z terenu całej Polski. Szczególnie tych zgromadzonych w księgach i spisach pozametrykalnych
Odp: Cmetarz w Tarpnie Grudziadz [wiadomość #9037 jest odpowiedzią na wiadomość #9036] Wed, 23 November 2011 15:47 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Senior Member
Nie bylo ani jednego slowa o Opublikowaniu z mojej strony tylko u udostepnieniu w pewnej formie
Spisy te wykonuje w zaleznosci od poszukiwan wlasnych w formie: a tu jest cos takiego to mozna by spisac ooo moze sie przyda a spisze albo jak juz spisuje to to spisze wszystko i wiesz zebralem mnustwo ciekawostek.

tak ze w przyszlosci zapytanie kto byl wojkiem i jak wygladal co robil czy mieszkal tam i tam byl zasluzony czy nie moglbym udostebnic zainteresowanym z rodziny i to za frico bo takie mam zalozenie Very Happy

najpuzniej jak zaulwazylem ze za takie informacje trzeba takie niemozliwe ceny placic aby je uzyskac.
uwazam ze jest to nie moralne i nie patriotyczne aby spoleczenstwo placilo takie stawki za spisy ktore powinny byc zdigitalizowane i kazdemu dostepne kto ma takie wlasne glebokie potrzeby.

[Uaktualnione dnia: Wed, 23 November 2011 15:48]

Poprzedni wątek: Akademia Rzygaczy - znicz na każdym cmentarzu
Następny wątek: Zawartosc Cmetarzy
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Jul 26 20:12:46 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund