Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » PTG » PTG » Co sie stalo z lista Czlonkow ????????
Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8860] Tue, 25 October 2011 15:27 Przejdź do następnej wiadomości
Milksurfer jest aktualnie niedostępny  Milksurfer
Miejsce: Niemcy
Senior Member
Dlaczego sie nie znajduje na liscie czlonkow?
i gdzie zginela lista moich wplad miesiecznych ktore moglem ogladnac na necie(stronie)
mam zamiar przelac pieniadze za ten rok a tu niewidze kata ani wplad z zeszlego roku ?
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8861 jest odpowiedzią na wiadomość #8860] Tue, 25 October 2011 20:13 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
katnal jest aktualnie niedostępny  katnal
Miejsce: Bydgoszcz
Senior Member
No wasnie. Ja tez zostaam usunita z listy czonkw bez jakiejkolwiek informacji.

Katarzyna Zakryś-Nalazek

Poszukiwane nazwiska: Zakryś, Wegner, Rekowscy, Czajkowscy, Warmke, Jabłońscy, Walas
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8862 jest odpowiedzią na wiadomość #8861] Tue, 25 October 2011 21:11 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Wojciechowski jest aktualnie niedostępny  Wojciechowski
Miejsce: Gdynia
Member
Ta wtpliwa przyjemno te mnie dotkna. Jeeli by jaki powd (chyba skadki) to mona byo powiadomi telefonicznie lub e-mailem.
Pozdrawiam
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8866 jest odpowiedzią na wiadomość #8860] Tue, 25 October 2011 22:23 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Janusz jest aktualnie niedostępny  Janusz
Senior Member
Witaj!
Sorry , ale mam do Ciebie pytanie czy odesaes ju podpisan nowa deklarcje do Jarka do nowego PTG, bo z tego co wiem to Jarek wysa do wszystkich czonkw deklaracj do nowego PTG?
Przepraszam za zaistniae problemy.
pzdr.Janusz
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8867 jest odpowiedzią na wiadomość #8866] Tue, 25 October 2011 22:33 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Sorry, ale zadnej deklaracji nie dostaam a mysl ebym jej nie przeoczya.

Katarzyna Zakryś-Nalazek

Poszukiwane nazwiska: Zakryś, Wegner, Rekowscy, Czajkowscy, Warmke, Jabłońscy, Walas
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8869 jest odpowiedzią na wiadomość #8866] Tue, 25 October 2011 22:43 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Za katnal - nic nie otrzymaem.
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8878 jest odpowiedzią na wiadomość #8869] Wed, 26 October 2011 09:27 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jarob jest aktualnie niedostępny  jarob
Senior Member
Jak wszyscy wiemy od miesica lipca br. dziaa rejestrowe PTG.
Stare Towarzystwo zostao postawione w stan likwidacji.
Niestety czonkowie nie mog przej do niego pynnie, tak jak nie mona byo przeksztaci jednego towarzystwa w drugie.

Kady musi podpisa wasnorcznie now deklaracj. Do tej pory wysaem deklaracje wszystkim czonkom, ktrzy nie zalegali ze skadkami i te osoby w miar skadania deklaracji zostan przyjci do rejestrowego PTG, uchwa Zarzdu i pojawi si spowrotem na licie.
Teraz zaczem rozsya deklaracj pozostaym osobom. Oczywicie te osoby bd musiay uregulowa zalegoci. Irenka ju nie jeden meil wysaa tym, ktrzy zalegaj i niestety mao kto si odezwa i raczy zapaci skadki. Wida takie radykalne posunicia s skuteczniejsze Wink Chciaem doda, e bycie czonkiem Towarzystwa, to te obowizki (np. pacenie skadek z gry).
Nowa deklaracja jest rwnie dostpna na naszej stronie w zakatce "Dokumenty", mona j stamtd pobra, wypeni, zeskanowa i podesa. Nowe konto rwnie znajduje si w deklaracji.

Chcielimy, aby przez pewien czas funkcjonoway dwa skarbniki, ale niestety nie byo to moliwe technicznie. Za t sytuacj przepraszamy.

Pozdrawiam,
Jarek Bieliński
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8881 jest odpowiedzią na wiadomość #8878] Wed, 26 October 2011 15:46 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Szkoda, e takie informacje nie byy wczesniej rozesane, a poza tym od Pani Irenki aden mail tez do mnie nie dotar Sad

Katarzyna Zakryś-Nalazek

Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8882 jest odpowiedzią na wiadomość #8878] Wed, 26 October 2011 16:04 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Ja niestety adnej wiadomoci od p.Ireny nie dostaem, natomiast skadki "racz" zapcic ale ILE? skoro dotychczasowe informacji o zalegociach zostay wykasowane.
Pozdrawiam
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8883 jest odpowiedzią na wiadomość #8860] Wed, 26 October 2011 21:22 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
IrenaSopot jest aktualnie niedostępny  IrenaSopot
Senior Member
Witam wszystkich serdecznie.
Jak wiadomo , zmieni si status naszego PTG . Stowarzyszenie zwyke , jakim bylimy do tej pory zostao rozwizane na Walnym Zebraniu w dniu 10.09.2011r i lista czonkw staa si nieaktualna. Powstao nowe ,rejestrowane PTG i kady , kto pragnie zosta jego czonkiem , powinien wypeni i dosa now deklaracj. Nowa Deklaracja a take Regulamin czonkowski- z ktrym bardzo prosz si zapozna- znajduj si na naszej stronie w zakadce Dokumenty.W zwizku z tym ,e -z tego co wiem- nie moecie Pastwo wej na Skarbnika , porozsyam do wszystkich maile z informacj o stanie konta na skarbniku danej osoby.
Wszelkie pytanie i niejasnoci prosz zgasza mailem do Zarzdu.

[Uaktualnione dnia: Thu, 27 October 2011 01:14]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8885 jest odpowiedzią na wiadomość #8883] Thu, 27 October 2011 11:02 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
arletaso1 jest aktualnie niedostępny  arletaso1
Member
A ja mam pytanko dotyczce wpisowego: czy to, wpacalimy na konto poprzedniego towarzystwa przechodzi na to nowe czy te ponownie powinnimy wpaca po 30 z?

pozdrawiam
Arletta
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8886 jest odpowiedzią na wiadomość #8885] Thu, 27 October 2011 12:20 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jarob jest aktualnie niedostępny  jarob
Senior Member
Uchwa Zarzdu PTG osoby, ktre nie zalegay ze skadkami s zwolnione z opaty wpisowego. Natomiast osoby zalegajce bd indywidualnie rozpatrywane po zoeniu deklaracji, o decyzji zostan powiadomione.

Pozdrawiam,
Jarek Bieliński
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8887 jest odpowiedzią na wiadomość #8886] Thu, 27 October 2011 16:14 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Odpowied godna prezesa. Brawo.
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8895 jest odpowiedzią na wiadomość #8860] Fri, 28 October 2011 20:56 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
adamkami
Senior Member
Skarbnik poprzedniej wersji towarzystwa powinien by juz dostpny dla wszystkich czonkw, niezalenie od tego czy udao si im ju przepisac do nowego czy nie. Jakby cos dalej nie dziaao prosze o uwagi. Skadki powinny by tam naliczane tylko do koca wrzenia.

Przepraszam za opnienie. To powinno byo si pojawi w momencie korygowania nowej listy czonkw. To bya moja pomyka, bo byo, ale widzieli to tylko nowi (zaklepani ju czonkowie).

Wkrtce powinny si pojawi te rozliczenia dla nowej wersji naszego towarzystwa.

Adam
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8898 jest odpowiedzią na wiadomość #8860] Sat, 29 October 2011 20:07 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jankontek jest aktualnie niedostępny  jankontek
Member
Ja te ze zdziwieniem stwierdziem, e usunito mnie z listy czonkw. Serdecznie dzikuj za takie traktowanie. Nie otrzymaem w tej sprawie adnej informacji. Myl, e kto tu powinien si zastanowi nad tym co robi.
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8899 jest odpowiedzią na wiadomość #8860] Sat, 29 October 2011 21:06 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
adamkami
Senior Member
Wydaje mi si, e nawet nie bywajc regularnie na spotkaniach towarzystwa, atwo mona dowiedzie co si dzieje. cznie ze zmianami formalnymi, likwidacj starego i powstaniem nowego w troch innej formalnej postaci. Akurat od adnych paru miesicy nie udao mi si trafi na adne ze spotka, ale wiem co si dzieje. S relacje na stronie, a z drugiej strony w najwaniejszych sprawach dostajemy informacje emailem.

Zmiany w licie czonkw pojawiy sie gdzie w okolicy poowy padziernika. Byo to zwizane z koniecznoci uruchomienia nowej wersji skarbnika na stronie. Jeszcze nad tym pracuj. Nie ma moliwoci kontynuacji starego. Pienidze nikomu nie zgin. Z tego co wiem od Ireny, mona albo odebra nadwyk albo przela j jako skadki do nowej wersji towarzystwa.

Caa ta operacja jest troszk bolesna. Jest krtki moment, kiedy niektrzy z nas znikli z listy czonkw. Z tego co wiem to Jarek do wszystkich rozsya informacj o koniecznoci wypenienia nowej deklaracji czonkowskiej. Nie widz problemu w tym, eby w przypadku braku takiej informacji pomczy Jarka emailem. Moe gdzie co po drodze zgino....

Za grzebactwo w licie czonkw zabraem si po otrzymaniu od Jarka pierwszej wersji listy czonkw. Jeli komu co to namieszao to przepraszam, ale kiedy musz to zrobi, a im szybciej tym lepiej.

Adam
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8900 jest odpowiedzią na wiadomość #8860] Sat, 29 October 2011 21:23 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Witam.
Par postw wyej daam informacj:

"Jak wiadomo , zmieni si status naszego PTG . Stowarzyszenie zwyke , jakim bylimy do tej pory zostao rozwizane na Walnym Zebraniu w dniu 10.09.2011r i lista czonkw staa si nieaktualna. Powstao nowe ,rejestrowane PTG i kady , kto pragnie zosta jego czonkiem , powinien wypeni i dosa now deklaracj. Nowa Deklaracja a take Regulamin czonkowski- z ktrym bardzo prosz si zapozna- znajduj si na naszej stronie w zakadce Dokumenty.W zwizku z tym ,e -z tego co wiem- nie moecie Pastwo wej na Skarbnika , porozsyam do wszystkich maile z informacj o stanie konta na skarbniku danej osoby.
Wszelkie pytanie i niejasnoci prosz zgasza mailem do Zarzdu."

Tak jak Adam napisa :
"Pienidze nikomu nie zgin. Z tego co wiem od Ireny, mona albo odebra nadwyk albo przela j jako skadki do nowej wersji towarzystwa."

Jestem w trakcie rozsyania maili z informacj do wszystkich czonkw.
Troch cierpliwoci , prosz.

Irena
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8901 jest odpowiedzią na wiadomość #8860] Sun, 30 October 2011 00:05 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Widz, e si zupenie nie rozumiemy. Widocznie odbieramy na innych poziomach. Powiem delikatnie. Jest mao przyjemne dowiadywa si od znajomych, e ju si nie jest czonkiem PTG, a po blisko 2 miesicach, po interwencji kilku czonkw, otrzymuje si informacj, e trzeba zoy now deklaracj.
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8902 jest odpowiedzią na wiadomość #8860] Sun, 30 October 2011 09:25 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Zupenie si nie rozumiemy.
Od kwietnia wszystkim byo wiadomo , e zmieniamy status PTG ze zwykego na rejestrowane.Nie ma moliwoci przeksztacenia jednego w drugie.Trzeba zakoczy dziaalno starego i nastpio to 10.09.2011 na Walnym Zebraniu. Bya o tym informacja.Zaczo dziaa nowe , rejestrowane PTG. Nikt z czonkw nie zosta wykrelony bez powodu. To ,e nie ma kogo na nowej licie , nie jest rwnoznaczne z wykreleniem .Obecnie na naszej stronie jest lista osb , ktre wyraziy ch wstpienia do nowego PTG. Osoby , ktrych nie ma na tej licie nie zoyy jeszcze nowej deklaracji.Osoby , ktre nie maj adnych zalegoci w starym PTG i nie ma innego powodu by je usun , na pewno byy na licie czonkw do 10.09.2011.Wystarczy zoy now deklaracj , ktra jest dostpna na naszej stronie w zakadce - Dokumenty.Nadpaty skadek zostan przeniesione na nowe konta czonkw.
Wystarczy obserwowa , co si dzieje w PTG, a w razie jakichkolwiek niejasnoci mona wysa zapytanie do Zarzdu.

Irena
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8904 jest odpowiedzią na wiadomość #8902] Sun, 30 October 2011 11:58 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Cige powtarzanie tych samych wtpliwych argumentw niczego nie wyjania. Prosz powiedzie, kto, kiedy i w jaki sposb poinformowa wszystkich czonkw PTG o tym, e nie jest moliwe automatyczne przejcie do nowego towarzystwa i w zwizku z tym konieczne jest zoenie dowej deklaracji. Nie kady ma czas, eby ledzi wszystkie dyskusje na forum. Kad woln chwil powicam na indeksowanie ksig, co chyba wida po iloci wykonanych przeze mnie indeksw. Jeli otrzymam konkretn odpowied uznam, e si myliem.
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8906 jest odpowiedzią na wiadomość #8904] Sun, 30 October 2011 14:01 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Kuzyn jest aktualnie niedostępny  Kuzyn
Junior Member
Wyjanienie tej sprawy powinno brzmie bardzo prosto:
"Zawalilimy spraw. Nasza wina. Serdecznie przepraszamy wszystkich."
Zarzd PomTG
i Amen
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8907 jest odpowiedzią na wiadomość #8906] Sun, 30 October 2011 20:37 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Janusz jest aktualnie niedostępny  Janusz
Senior Member
Witajcie!
Wszystkim czonkom starego i nowego PTG nale si Wielkie przeprosiny za cae to zamieszanie z list czonkw Towarzystwa.
Jednoczesnie przepraszamy wszystkich czonkw za brak jednoznacznej informacji odnonie koniecznoci zoenia deklaracji przystpienia do nowego PTG.

Zmian danych na licie czonkw, zamierzamy zakoczy najpniej do koca listopada.
Za wszelkie utrudnienia przepraszamy
Za Zarzd PTG
Janusz Pawelczyk

Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8911 jest odpowiedzią na wiadomość #8907] Mon, 31 October 2011 07:54 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Senior Member
Januszu bardzo dziekuj. Mysl, e TERAZ moge zozyc nowa deklaracj.

POZDRAWIAM

Katarzyna Zakryś-Nalazek

Poprzedni wątek: Indeksacja
Następny wątek: Wiadomość
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Jul 26 14:34:57 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund