|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8878 jest odpowiedzią na wiadomość #8869] |
Wed, 26 October 2011 09:27   |
jarob
|
Senior Member |
|
|
Jak wszyscy wiemy od miesica lipca br. dziaa rejestrowe PTG.
Stare Towarzystwo zostao postawione w stan likwidacji.
Niestety czonkowie nie mog przej do niego pynnie, tak jak nie mona byo przeksztaci jednego towarzystwa w drugie.
Kady musi podpisa wasnorcznie now deklaracj. Do tej pory wysaem deklaracje wszystkim czonkom, ktrzy nie zalegali ze skadkami i te osoby w miar skadania deklaracji zostan przyjci do rejestrowego PTG, uchwa Zarzdu i pojawi si spowrotem na licie.
Teraz zaczem rozsya deklaracj pozostaym osobom. Oczywicie te osoby bd musiay uregulowa zalegoci. Irenka ju nie jeden meil wysaa tym, ktrzy zalegaj i niestety mao kto si odezwa i raczy zapaci skadki. Wida takie radykalne posunicia s skuteczniejsze Chciaem doda, e bycie czonkiem Towarzystwa, to te obowizki (np. pacenie skadek z gry).
Nowa deklaracja jest rwnie dostpna na naszej stronie w zakatce "Dokumenty", mona j stamtd pobra, wypeni, zeskanowa i podesa. Nowe konto rwnie znajduje si w deklaracji.
Chcielimy, aby przez pewien czas funkcjonoway dwa skarbniki, ale niestety nie byo to moliwe technicznie. Za t sytuacj przepraszamy.
Pozdrawiam,
Jarek Bieliński
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8883 jest odpowiedzią na wiadomość #8860] |
Wed, 26 October 2011 21:22   |
 |
IrenaSopot
|
Senior Member |
|
|
Witam wszystkich serdecznie.
Jak wiadomo , zmieni si status naszego PTG . Stowarzyszenie zwyke , jakim bylimy do tej pory zostao rozwizane na Walnym Zebraniu w dniu 10.09.2011r i lista czonkw staa si nieaktualna. Powstao nowe ,rejestrowane PTG i kady , kto pragnie zosta jego czonkiem , powinien wypeni i dosa now deklaracj. Nowa Deklaracja a take Regulamin czonkowski- z ktrym bardzo prosz si zapozna- znajduj si na naszej stronie w zakadce Dokumenty.W zwizku z tym ,e -z tego co wiem- nie moecie Pastwo wej na Skarbnika , porozsyam do wszystkich maile z informacj o stanie konta na skarbniku danej osoby.
Wszelkie pytanie i niejasnoci prosz zgasza mailem do Zarzdu.
[Uaktualnione dnia: Thu, 27 October 2011 01:14] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
|
|
| Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8886 jest odpowiedzią na wiadomość #8885] |
Thu, 27 October 2011 12:20   |
jarob
|
Senior Member |
|
|
Uchwa Zarzdu PTG osoby, ktre nie zalegay ze skadkami s zwolnione z opaty wpisowego. Natomiast osoby zalegajce bd indywidualnie rozpatrywane po zoeniu deklaracji, o decyzji zostan powiadomione.
Pozdrawiam,
Jarek Bieliński
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8899 jest odpowiedzią na wiadomość #8860] |
Sat, 29 October 2011 21:06   |
 |
adamkami
|
Senior Member |
|
|
Wydaje mi si, e nawet nie bywajc regularnie na spotkaniach towarzystwa, atwo mona dowiedzie co si dzieje. cznie ze zmianami formalnymi, likwidacj starego i powstaniem nowego w troch innej formalnej postaci. Akurat od adnych paru miesicy nie udao mi si trafi na adne ze spotka, ale wiem co si dzieje. S relacje na stronie, a z drugiej strony w najwaniejszych sprawach dostajemy informacje emailem.
Zmiany w licie czonkw pojawiy sie gdzie w okolicy poowy padziernika. Byo to zwizane z koniecznoci uruchomienia nowej wersji skarbnika na stronie. Jeszcze nad tym pracuj. Nie ma moliwoci kontynuacji starego. Pienidze nikomu nie zgin. Z tego co wiem od Ireny, mona albo odebra nadwyk albo przela j jako skadki do nowej wersji towarzystwa.
Caa ta operacja jest troszk bolesna. Jest krtki moment, kiedy niektrzy z nas znikli z listy czonkw. Z tego co wiem to Jarek do wszystkich rozsya informacj o koniecznoci wypenienia nowej deklaracji czonkowskiej. Nie widz problemu w tym, eby w przypadku braku takiej informacji pomczy Jarka emailem. Moe gdzie co po drodze zgino....
Za grzebactwo w licie czonkw zabraem si po otrzymaniu od Jarka pierwszej wersji listy czonkw. Jeli komu co to namieszao to przepraszam, ale kiedy musz to zrobi, a im szybciej tym lepiej.
Adam
|
|
|
|
| Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8900 jest odpowiedzią na wiadomość #8860] |
Sat, 29 October 2011 21:23   |
 |
IrenaSopot
|
Senior Member |
|
|
Witam.
Par postw wyej daam informacj:
"Jak wiadomo , zmieni si status naszego PTG . Stowarzyszenie zwyke , jakim bylimy do tej pory zostao rozwizane na Walnym Zebraniu w dniu 10.09.2011r i lista czonkw staa si nieaktualna. Powstao nowe ,rejestrowane PTG i kady , kto pragnie zosta jego czonkiem , powinien wypeni i dosa now deklaracj. Nowa Deklaracja a take Regulamin czonkowski- z ktrym bardzo prosz si zapozna- znajduj si na naszej stronie w zakadce Dokumenty.W zwizku z tym ,e -z tego co wiem- nie moecie Pastwo wej na Skarbnika , porozsyam do wszystkich maile z informacj o stanie konta na skarbniku danej osoby.
Wszelkie pytanie i niejasnoci prosz zgasza mailem do Zarzdu."
Tak jak Adam napisa :
"Pienidze nikomu nie zgin. Z tego co wiem od Ireny, mona albo odebra nadwyk albo przela j jako skadki do nowej wersji towarzystwa."
Jestem w trakcie rozsyania maili z informacj do wszystkich czonkw.
Troch cierpliwoci , prosz.
Irena
|
|
|
|
|
|
| Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8902 jest odpowiedzią na wiadomość #8860] |
Sun, 30 October 2011 09:25   |
 |
IrenaSopot
|
Senior Member |
|
|
Zupenie si nie rozumiemy.
Od kwietnia wszystkim byo wiadomo , e zmieniamy status PTG ze zwykego na rejestrowane.Nie ma moliwoci przeksztacenia jednego w drugie.Trzeba zakoczy dziaalno starego i nastpio to 10.09.2011 na Walnym Zebraniu. Bya o tym informacja.Zaczo dziaa nowe , rejestrowane PTG. Nikt z czonkw nie zosta wykrelony bez powodu. To ,e nie ma kogo na nowej licie , nie jest rwnoznaczne z wykreleniem .Obecnie na naszej stronie jest lista osb , ktre wyraziy ch wstpienia do nowego PTG. Osoby , ktrych nie ma na tej licie nie zoyy jeszcze nowej deklaracji.Osoby , ktre nie maj adnych zalegoci w starym PTG i nie ma innego powodu by je usun , na pewno byy na licie czonkw do 10.09.2011.Wystarczy zoy now deklaracj , ktra jest dostpna na naszej stronie w zakadce - Dokumenty.Nadpaty skadek zostan przeniesione na nowe konta czonkw.
Wystarczy obserwowa , co si dzieje w PTG, a w razie jakichkolwiek niejasnoci mona wysa zapytanie do Zarzdu.
Irena
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|