Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Franciszek Obremski - Antonina Wojciechowska
Franciszek Obremski - Antonina Wojciechowska [wiadomość #14250] Mon, 30 March 2015 21:04 Przejdź do następnej wiadomości
Blazej jest aktualnie niedostępny  Blazej
Junior Member
Witam,
poszukuj wszelkich informacji na temat Antoniny Wojciechowskiej i jej ma Franciszka Obremskiego.
Oto co wiem:
Mieli czwrk dzieci:
- Leona Obremskiego (mieszka w Pywaczewie) prawd. najstarczy
- Stefana Obremskiego ur. w Pywaczewie 04.02.1894r. pniej jak wynika z ksiek teleadresowych mieszka w Toruniu
- Romana Obremskiego (mieszka w Toruniu)
- Marta Obremska pniej Koldowicz

Z informacji ktre posiadam Ojcem tych dzieci by Franciszek Obremski ale niestety nie moge o nim niczego znale wic zaczynam dopuszcza moliwo, e brzmienie nazwiska ulego zmianie.

Niestety poszukiwania w okolicach Torunia nie przyniosy adnych efektw wiec szukam po ociennych wojewodztwsch.

Bd wdziczny za pomoc, moe kto w swoich poszukiwaniach natrafi na moich przodkow.
Pozdrawiam,
Blazej Obremski
Odp: Franciszek Obremski - Antonina Wojciechowska [wiadomość #14251 jest odpowiedzią na wiadomość #14250] Mon, 30 March 2015 22:16 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jad47 jest aktualnie niedostępny  jad47
Member
Mozna przegladac ksiegi z torunskiego archiwum podaje link Jadwiga.Archiwum Pastwowego w Bydgoszczy i Archiwum Pastwowego w Toruniu.

Mona szuka oraz indeksowa:

http://www.genealogiawarchiwach.pl:8080/#query.query
Odp: Franciszek Obremski - Antonina Wojciechowska [wiadomość #14254 jest odpowiedzią na wiadomość #14251] Tue, 31 March 2015 15:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
tomasith jest aktualnie niedostępny  tomasith
Member
dzikuj za linka - nie wiedziaem, e takowa baza on-line istnieje dla AD Toru. a mam tam czego szuka. jednak nie wiem czy to tylko problem u mnie, czy jaki problem z systemem- wcale nie mog przeglda skanw- nie aduj si, klikanie na inne na lewym marginesie nic nie daje oprcz chwilowego pojawienia si na ekranie logo krccego si okrgu z komunikatem "prosz czeka"...

edit:
przepraszam, w kocu zaadowao si. ale chodzi baaaardzo powoli.

[Uaktualnione dnia: Tue, 31 March 2015 15:18]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Franciszek Obremski - Antonina Wojciechowska [wiadomość #14255 jest odpowiedzią na wiadomość #14250] Tue, 31 March 2015 15:47 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Wojciechowski jest aktualnie niedostępny  Wojciechowski
Miejsce: Gdynia
Member
Witam
Na stronie Kuj-Pom.TG odpowiedziaem ju na to ogoszenie. Rozumiem, e w dalszym cigu poszukiwania trwaj.
Pozdrawiam
WieWoj
Odp: Franciszek Obremski - Antonina Wojciechowska [wiadomość #14256 jest odpowiedzią na wiadomość #14254] Tue, 31 March 2015 18:02 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Blazej jest aktualnie niedostępny  Blazej
Junior Member
Mam takie pytanie,
chcc znale Pywaczewo powinienm szuka w rejestrze Wbrzena?
tylko niestety nie ma roku ktry mnie interesuje jeeli chodzi o urodzenia, i pytanie czy to jest wszystko czy powinno sie sukcsywnie pojawia?

Pozdrawiam i dzikuje za wskazanie tego archiwum cyfrowego

Pozdrawiam,
Baej Obremski
Poprzedni wątek: Genealogia powiatu inowrocławskiego
Następny wątek: Linowski , Maternowski
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Jul 26 14:34:27 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund