| Franciszek Obremski - Antonina Wojciechowska [wiadomość #14250] |
Mon, 30 March 2015 21:04  |
Blazej
|
Junior Member |
|
|
Witam,
poszukuj wszelkich informacji na temat Antoniny Wojciechowskiej i jej ma Franciszka Obremskiego.
Oto co wiem:
Mieli czwrk dzieci:
- Leona Obremskiego (mieszka w Pywaczewie) prawd. najstarczy
- Stefana Obremskiego ur. w Pywaczewie 04.02.1894r. pniej jak wynika z ksiek teleadresowych mieszka w Toruniu
- Romana Obremskiego (mieszka w Toruniu)
- Marta Obremska pniej Koldowicz
Z informacji ktre posiadam Ojcem tych dzieci by Franciszek Obremski ale niestety nie moge o nim niczego znale wic zaczynam dopuszcza moliwo, e brzmienie nazwiska ulego zmianie.
Niestety poszukiwania w okolicach Torunia nie przyniosy adnych efektw wiec szukam po ociennych wojewodztwsch.
Bd wdziczny za pomoc, moe kto w swoich poszukiwaniach natrafi na moich przodkow.
Pozdrawiam,
Blazej Obremski
|
|
|
|
|
|
| Odp: Franciszek Obremski - Antonina Wojciechowska [wiadomość #14254 jest odpowiedzią na wiadomość #14251] |
Tue, 31 March 2015 15:18   |
tomasith
|
Member |
|
|
dzikuj za linka - nie wiedziaem, e takowa baza on-line istnieje dla AD Toru. a mam tam czego szuka. jednak nie wiem czy to tylko problem u mnie, czy jaki problem z systemem- wcale nie mog przeglda skanw- nie aduj si, klikanie na inne na lewym marginesie nic nie daje oprcz chwilowego pojawienia si na ekranie logo krccego si okrgu z komunikatem "prosz czeka"...
edit:
przepraszam, w kocu zaadowao si. ale chodzi baaaardzo powoli.
[Uaktualnione dnia: Tue, 31 March 2015 15:18] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
|
|
| Odp: Franciszek Obremski - Antonina Wojciechowska [wiadomość #14256 jest odpowiedzią na wiadomość #14254] |
Tue, 31 March 2015 18:02  |
Blazej
|
Junior Member |
|
|
Mam takie pytanie,
chcc znale Pywaczewo powinienm szuka w rejestrze Wbrzena?
tylko niestety nie ma roku ktry mnie interesuje jeeli chodzi o urodzenia, i pytanie czy to jest wszystko czy powinno sie sukcsywnie pojawia?
Pozdrawiam i dzikuje za wskazanie tego archiwum cyfrowego
Pozdrawiam,
Baej Obremski
|
|
|
|