Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Tłumaczenia » Język rosyjski » Akt urodzenia Antoniego Kijor
Akt urodzenia Antoniego Kijor [wiadomość #14800] Thu, 28 January 2016 14:50 Przejdź do następnej wiadomości
JurekPlieth jest aktualnie niedostępny  JurekPlieth
Miejsce: Gdańsk
Senior Member
Witam. Wiem, e chodzi o rok 1904 i rzecz si dzieje w Przasnyszu, gdzie rodzi si Antoni z ojca Feliksa Kijor i matki Jzefy Wena.
Bardzo prosz o przetumaczenie pozostaych informacji.
Link do skanu jest tutaj - http://plieth.com/junk_box/Antoni_Kijora.jpg

Odp: Akt urodzenia Antoniego Kijor [wiadomość #14916 jest odpowiedzią na wiadomość #14800] Sat, 05 March 2016 22:45 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Laurentius jest aktualnie niedostępny  Laurentius
Junior Member
Nr 189 Przasnysz
Dziao si w miecie Przasnyszu dnia 31 maja / 13 czerwca 1904 roku o godzinie czwartej po poudniu. Stawi si Kijor Feliks, szewc z Przasnysza lat 38 majcy w obecnoci Grutkowskiego Kazimierza, stolarza z Topoli Wielkiej lat 25 i Bojarskiego Walentego, kocielnego z Przasnysza lat 61 majcych i okazali Nam dzieci pci mskiej urodzone w Przasnyszu w dniu 29 maja / 11 czerwca biecego roku o godzinie 8 wieczorem z jego prawowitej maonki Jzefy z domu Wena lat 38 majcej. Dzieciciu temu na Chrzcie witym odbytym w dniu dzisiejszym nadano imi Antoni a rodzicami chrzestnymi byli Grutkowski Kazimierz i jego ona Wanda...
Ks. Stan. Czaplicki

Wzmianka o zawarciu maestwa w jz. polskim.

PS. Mam jakie przeczucie, e chodzi tu o przodka mojego przedwczenie zmarego ok. 1978 r kolegi Adama Kijora z Przasnysza.

Pozdrawiam Wawrek
Odp: Akt urodzenia Antoniego Kijor [wiadomość #14917 jest odpowiedzią na wiadomość #14916] Sun, 06 March 2016 08:46 Przejdź do poprzedniej wiadomości
JurekPlieth jest aktualnie niedostępny  JurekPlieth
Miejsce: Gdańsk
Senior Member
Laurentius napisa(a) dnia sob, 05 marzec 2016 10:45

PS. Mam jakie przeczucie, e chodzi tu o przodka mojego przedwczenie zmarego ok. 1978 r kolegi Adama Kijora z Przasnysza.

Tak, na 100%. Czy mog prosi o kontakt mejlowy; nie mam ujtego tego .p. Adama w swoim drzewie.
Mj email: jerzy(mapa)plieth.com

Poprzedni wątek: Proszę o przetłumaczenie - aktu ur nr 120 z 1913, Antoniego Turka
Następny wątek: Proszę o przetłumaczenie Aktu Slubu
Idź do forum:

Aktualny Czas: Mon Aug 03 12:37:17 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund