Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Ogólne » Ogólnie o genealogii » fotki ksiąg metrykalnych gdzie i jak?
fotki ksiąg metrykalnych gdzie i jak? [wiadomość #9894] Sat, 21 April 2012 18:40 Przejdź do następnej wiadomości
kristoferus26 jest aktualnie niedostępny  kristoferus26
Junior Member
Witam jestem tu nowy i nie bardzo wiem czy wstawiam w dobrym dziale moje pytanie..a wic interesuje si ksigami metrykalnymi z pewnych miejscowoci wiem e s w PTG ludzie ktrzy zajmuj si indeksowaniem tych e dokumentw i zapewne robi fotki po czym je spisuj a mi zaley na dokadnych ogldzinach tych dokumentw ale nie chcia bym odwiedza parafii bo to za daleka droga..? Czy jest moliwo wysania tych zdj ksig ?? co o tym mylicie
Odp: fotki ksiąg metrykalnych gdzie i jak? [wiadomość #9895 jest odpowiedzią na wiadomość #9894] Sat, 21 April 2012 19:44 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Gregor jest aktualnie niedostępny  Gregor
Junior Member
Witam

Takie fotki mozna znalezc w Pelplinie

Pozdrawiam
Odp: fotki ksiąg metrykalnych gdzie i jak? [wiadomość #9896 jest odpowiedzią na wiadomość #9895] Sat, 21 April 2012 19:53 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Szybka odpowiedz.. Smile a mog wiedzie dokadniej gdzie w Pelplinie ? i czy s oglnie dostpne dla osb z "zewntrz" Smile z gry dzikuje
Odp: fotki ksiąg metrykalnych gdzie i jak? [wiadomość #9897 jest odpowiedzią na wiadomość #9896] Sat, 21 April 2012 20:05 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Archiwum Diecezjalne w Pelplinie - Ksigi metrykalne http://www.pelplin.diecezja.org/kuria/7 ... metrykalne
Archiwum w Pelplinie jest otwarte we wtorki i rody od 9.00 do 17.00.
Pozdrawiam
Odp: fotki ksiąg metrykalnych gdzie i jak? [wiadomość #9898 jest odpowiedzią na wiadomość #9896] Sat, 21 April 2012 20:05 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jolka
Miejsce: Gdynia
Senior Member
Archiwum Diecezjalne w Pelplinie
ul. Biskupa Dominika 11, 83-130 Pelplin
tel.58 536 12 22, tel.58 536 12 21
tel/fax 58 536 16 99
archiwum@pelplin.diecezja.org
www.pelplin.diecezja.org

Jola

GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.

[Uaktualnione dnia: Sat, 21 April 2012 20:08]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: fotki ksiąg metrykalnych gdzie i jak? [wiadomość #9899 jest odpowiedzią na wiadomość #9898] Sat, 21 April 2012 20:10 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
w wakacje zamkniete Evil or Very Mad
Odp: fotki ksiąg metrykalnych gdzie i jak? [wiadomość #9900 jest odpowiedzią na wiadomość #9899] Sat, 21 April 2012 20:14 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Dzikuje bardzo tego wanie potrzebowaem Smile
Odp: fotki ksiąg metrykalnych gdzie i jak? [wiadomość #9901 jest odpowiedzią na wiadomość #9900] Sat, 21 April 2012 20:21 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
napisz skad jestes
Odp: fotki ksiąg metrykalnych gdzie i jak? [wiadomość #9902 jest odpowiedzią na wiadomość #9901] Sat, 21 April 2012 20:59 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
okolice Starogardu Gdaskiego take Pelplin jak najbardziej mi pasuje Smile
Odp: fotki ksiąg metrykalnych gdzie i jak? [wiadomość #9903 jest odpowiedzią na wiadomość #9902] Sat, 21 April 2012 21:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
W gdansku na ulicy Walowej jest Panstwowe Archiwum
Tam sa ksiazki Urzedu Cywilnego /chyba kopietych koscielnych/
niech mie ktos poprawi ...

Probowales moze tworzyc tzw drzewo genealogiczne?
Ja uzywam programu online www.myheritage.pl
Nieraz gdy wstawisz informacje o kims to widac zgodno
z innym drzewem genealogicznym, ktore prowadzi moze
Twoja rodzina.

Pozdrawiam Gregor
Odp: fotki ksiąg metrykalnych gdzie i jak? [wiadomość #9904 jest odpowiedzią na wiadomość #9903] Sat, 21 April 2012 21:38 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Prowadzi Prowadzi wol robi wszystko na papierze..ale na owej stronie genealogicznej znalazem powizania i jedn dat ktrej nie mogem znale:) take przyznaje racj e mona doszuka si tam czego ciekawego

skoro tak odbiegamy od tematu to moe narzuc kolejne pytanie Smile widz e pisz tu osoby specjalizujce si w danym temacie ostatnimi miesicami interesujcym mnie Smile a mianowicie mam problem
w moim drzewie gen jest kilka przypadkw w ktrych nie mam moliwoci dalszych poszukiwa ..wiem na jakim etapie i tak zakocz moje drzewo ale nie na 5 pokoleniu Smile w niektrych odgazieniach mam 7 pokole i to jest taki mj etap kocowy ale do rzeczy czy w Archiwum Diecezjalnym w Pelplinie bd mia moliwo poznania wikszych wiadomoci o danych osobach...na waszej stronie PTG najwicej si dowiedziaem i zastanawiam si czy w Diecezji nie zastan tych samych danych co tu??
Odp: fotki ksiąg metrykalnych gdzie i jak? [wiadomość #9905 jest odpowiedzią na wiadomość #9904] Sat, 21 April 2012 21:48 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
W diecezji znajdziesz wiecej, tu sa tylko indeksy ksiag,
jest to mozolna praca ochotnikow, woluntariuszy.
Jeszcze nie wszystkie ksiegi sa opracowane.
Tu http://www.ptg.gda.pl/index.php/certificate/action/main/
znajdziesz info co jest juz zrobione.
Odp: fotki ksiąg metrykalnych gdzie i jak? [wiadomość #9906 jest odpowiedzią na wiadomość #9905] Sat, 21 April 2012 22:19 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
kaphis jest aktualnie niedostępny  kaphis
Miejsce: Leverkusen
Senior Member
Witam

W Pelplinie dowiesz sie duzo wiecej. Poznasz dokladne daty , dokladniejsze miejsca zdazen , swiadkow , chrzestnych , przyczyny zgonow , czasem iformacje nie spodziewane.jednak nie bedzie to takie proste. To wszystko jest "ukryte" pod straoniemieckim pismem , "schowane" w zakamarkach laciny.Powodzenia

Pozdrawiam

Marek Zając
Odp: fotki ksiąg metrykalnych gdzie i jak? [wiadomość #9907 jest odpowiedzią na wiadomość #9906] Sat, 21 April 2012 22:31 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Widz e brudnopis i moje drzewo gen tu nie wystarczy mio mio takie odpowiedzi mnie ciesz Smile staroniemiecki p biedy gorzej acina.. duga praca ale za to przyjemna dziki wszystkim forumowiczom jeszcze raz..
Odp: fotki ksiąg metrykalnych gdzie i jak? [wiadomość #9908 jest odpowiedzią na wiadomość #9903] Sat, 21 April 2012 22:45 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Janusz jest aktualnie niedostępny  Janusz
Senior Member
Witajcie!
W Archiwum Pastwowym w Gdasku s przechowywane dla czci parafii tzw. odpisy sdowe ksia metrykalnych za lata 1824-1874 i archiwalne ksigi Urzedw Stanu Cywilnego z lat 1874-1911

pzdr.Janusz

[Uaktualnione dnia: Wed, 25 April 2012 17:56]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: fotki ksiąg metrykalnych gdzie i jak? [wiadomość #9910 jest odpowiedzią na wiadomość #9908] Sat, 21 April 2012 23:13 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Junior Member
A mona wiedzie co mog zawiera takowe odpisy sdowe wiey jestem i nie w temacie ??
Poprzedni wątek: Nazwisko Dambek
Następny wątek: skazani i odsiadujący wyroki więzienia w Bydgoszczy
Idź do forum:

Aktualny Czas: Mon Jul 27 09:41:05 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund