Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Poszukiwany prapradziadek Johann Frankowski z Kosakowa
Poszukiwany prapradziadek Johann Frankowski z Kosakowa [wiadomość #15113] Fri, 01 July 2016 11:44 Przejdź do następnej wiadomości
wazonk90 jest aktualnie niedostępny  wazonk90
Junior Member
Witam

Potrzebuj informacj o Johannie Frankowskim (moe te by Franz Johann Frankowski). Wiem, e prawdopodobnie urodzi si w 1866 roku w Kosakowie. Zmar w wieku 32 lat 2.09.1898r wg aktu zgonu z USC w Wejherowie. Mia on Juli z domu Ficht i crk Ann urodzon w kwietniu 1898 roku (po lubie Anna Karpiska). Zastanawia mnie fakt jego mierci w tak modym wieku i zostawieniu malutkiego dziecka. Jaki by powd zapisu zgonu w Wejherowie skoro pochodzi z Kosakowa (bliej chyba do Oksywia).

Druga sprawa jest taka, e jego ona w listopadzie 1899 roku prawdopodobnie wysza powtrnie za m za Augusta Strogonowa. Jestem ciekawa skd ten popiech.

Jeli kto co wie to bardzo prosz o pomoc.
Odp: Poszukiwany prapradziadek Johann Frankowski z Kosakowa [wiadomość #15114 jest odpowiedzią na wiadomość #15113] Fri, 01 July 2016 16:45 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Anonymous Coward
Witam nieznajom z imienia,

Moesz sama sobie pomc wyszukujc akt chrztu z 1866 i akt maestwa z 1891 w indeksach PomGenBazy, by nastpnie samodzielnie przegldn bd pobra skany tych dokumentw z Genbazy (po zalogowaniu).

Przyczyna mierci moe (ale nie musi) by podana w ksidze zgonu w parafii - natomiast w zapisach USC nie jest podawana (tylko w wyjtkowych przypadkach). Ponowne "szybkie" wyjcie za m wdowy nie byo wwczas niczym wyjtkowym - a byo yciow koniecznoci.

Pozdrawiam

Janek
Odp: Poszukiwany prapradziadek Johann Frankowski z Kosakowa [wiadomość #15123 jest odpowiedzią na wiadomość #15113] Thu, 07 July 2016 08:24 Przejdź do poprzedniej wiadomości
wazonk90 jest aktualnie niedostępny  wazonk90
Junior Member
Dzikuj za pomoc. Wyszukiwanie danych na odpowiednich stromach w czci pomogo, gorzej z odczytaniem wszystkich danych. Co do ksig parafialnych nie ma ich w skanach internetowych a do parafii w tym momencie nie mog si uda z braku czasu ale mam nadziej, e to si zmieni

Pozdrawiam Smile
Sylwia
Poprzedni wątek: Lubowidz przed 1909 rokiem ,nazwisko Falk
Następny wątek: Pawłowscy z Cekcyna
Idź do forum:

Aktualny Czas: Wed Jul 29 17:50:52 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund