Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Tłumaczenia » Język niemiecki » Prośba o przetłumaczenie zawodów
Prośba o przetłumaczenie zawodów [wiadomość #14960] Thu, 07 April 2016 08:40 Przejdź do następnej wiadomości
jacpoc jest aktualnie niedostępny  jacpoc
Junior Member
Witam serdecznie.
Prosz o pomoc w tumaczeniu statusu i zawodw wiadkw aktu lubu.
Dzikuj i pozdrawiam.
Jacek
Odp: Prośba o przetłumaczenie zawodów [wiadomość #14963 jest odpowiedzią na wiadomość #14960] Thu, 07 April 2016 19:22 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
mikaa jest aktualnie niedostępny  mikaa
Member
Witaj Jacku.na ciekawych linkach wrzucilem w styczniu link "stare zawody"Sciagnij sobie ,bedziesz mial na przyszlosc.jezt opracowany przez wielkopolskie"Gniazdo".Nie otwiera mi sie Twoj skan wiec ,moge pomoc tylko w ten sposob.pozdrawiam Ryszard
Odp: Prośba o przetłumaczenie zawodów [wiadomość #14964 jest odpowiedzią na wiadomość #14963] Thu, 07 April 2016 20:50 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Ryszardzie bardzo dzikuj za dobre chci. Zanim zadaem pytanie na forum prbowaem we wasnym zakresie, niestety bez skutku. Podane przez Ciebie rdo przeczytaem ju wczeniej ale nic mi nie pasuje na liter "R". I do tego z niemieckiego jestem kompletna noga.
Pozdrawiam.
Jacek
Odp: Prośba o przetłumaczenie zawodów [wiadomość #14966 jest odpowiedzią na wiadomość #14964] Fri, 08 April 2016 13:32 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
janus jest aktualnie niedostępny  janus
Miejsce: Gdańsk
Senior Member
pierwsza litera wyglda raczej na R
a moe to jest Korbmacher - wytwrca wyrobw z wikliny
Odp: Prośba o przetłumaczenie zawodów [wiadomość #14967 jest odpowiedzią na wiadomość #14966] Fri, 08 April 2016 14:13 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Junior Member
Wszystkim bardzo dzikuj za pomoc.
Wstpnie te przyjem wersj z liter "K" (dla mnie bardziej R)
Korbmacher-wyplatacz nawet pasuje do Lasowiakw.
Pierwszy wiadek te Korbmacher, drugi Matrose (marynarz) z Kiel
Pozdrawiam
Jacek
Poprzedni wątek: Prośba o przetłumaczenie
Następny wątek: Prośba o pomoc w odczytaniu
Idź do forum:

Aktualny Czas: Wed Jul 29 15:54:34 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund