Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Tłumaczenia » Język niemiecki » akt slubu 1838 Barenhutte Westprussen.
akt slubu 1838 Barenhutte Westprussen. [wiadomość #12697] Fri, 17 January 2014 11:59 Przejdź do następnej wiadomości
mikaa jest aktualnie niedostępny  mikaa
Member
Witam.Mam prosbe.Prosze o przetlumaczenie aktu slubu mojego prapradziadka Augusta Witte.Z gory dziekuje.Gdzie szukac wczesniejszych lat?Moze jakas podpowiedz?
Odp: akt slubu 1838 Barenhutte Westprussen. [wiadomość #12699 jest odpowiedzią na wiadomość #12697] Fri, 17 January 2014 15:38 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
malrom jest aktualnie niedostępny  malrom
Senior Member
Borowina, powiat Kocierzyna,
wpis nr 6,
On 27 lat , Ona 24 lata,
Kawaler i krawiec August Witt z Borowiny zawar oficjalnie
mastwo 20 maja 1838 roku z pann Florentyn Hahn,
najstarsz crk waciciela /Eigenthmer/ Jana Hahna
z Borowiny.
Zapowiedzi przedmaeskie zostay ogoszone 6, 13 i 20 maja
1838 roku, na ktre nie wniesiono adnych sprzeciww
/die Einsprche /. Matka nazywaa si Krystyna z domu Pleger.

pozdrawiam,
Roman M.
Odp: akt slubu 1838 Barenhutte Westprussen. [wiadomość #12709 jest odpowiedzią na wiadomość #12699] Sat, 18 January 2014 10:11 Przejdź do poprzedniej wiadomości
mikaa jest aktualnie niedostępny  mikaa
Member
Witam.Bardzo dziekuje za szybka odpowiedz.Czesciowo znalem odpowiedz ale teraz wiem juz wszystko dokladnie.Jest jeden zawsze problem nazwiska przodek nazywal sie Witte.Miejscowosc Barenhutte byla przypisana do parafii ewangielickiej Przywidz.Z nazwiskiem sa cyrki.Jedni pisza Witt,inni Wille.Potam sprawdzajac inny wpis wraca nazwiska Witte,Zgadza sie miejscowosc ,a przede wszystkim zona.Mam problem z powiazaniem z innymi osobami.August zmarl w 1853r.Chowany w 1854r w Barenhutte wychodzi wiec ,ze ur,sie w 1810rNie znam jednak jego rodzicow,ani gdzie sie urodzil.W dotepnych ksiegach nic nie znalazlem.Pelne nazwisko wystepuje jeszcze w Trzepowie i Wieckowach.Wszystko kreci sie w promieniu 13km.Nazwisko Witt pojawia sie czesto w Kamirowie,Malarki .Moze to sa bracia ,siostry i kuzyni?Bede szukal dalej.Musze jeszce poszukac w Parafii ewangielickiej Skarszewy.Mysle ,ze strona podana przez Pana bedzie pomocna.Dziekuje jeszcze raz.Pozdrawiam
Poprzedni wątek: Akt ślubu - Prośba o przetłumaczenie cd
Następny wątek: akt ślubu
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sat Aug 01 13:18:54 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund