Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Tłumaczenia » Łacina » Prośba o tłumaczenie aktu małżeństwa
Prośba o tłumaczenie aktu małżeństwa [wiadomość #20181] Thu, 09 January 2025 18:59 Przejdź do następnej wiadomości
KKarol jest aktualnie niedostępny  KKarol
Junior Member
Bardzo proszę o przetłumaczenie dokumentu. Prawdopodobnie jest to akt małżeństwa Florian Lewiński oraz Marianny Rozinkownej.

Link do zdjęcia:
https://1drv.ms/i/c/ecb53d7addd0c138/ERvOX0Uj78FFoycbRkuEgKo BvoXIY9fCbJlZc785_Fxz5g?e=bkAkNd

Serdecznie Pozdrawiam
Karol

[Uaktualnione dnia: Sun, 12 January 2025 00:57]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Prośba o tłumaczenie aktu małżeństwa [wiadomość #20183 jest odpowiedzią na wiadomość #20181] Sun, 12 January 2025 16:27 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
malrom jest aktualnie niedostępny  malrom
Senior Member
mniej więcej tak:

Rumia,
20./Vigesima/ listopada 1816, Ja N. Łyśniewski, proboszcz rumski /Parochus Rumiensis/
poprzedziwszy trzema ogłoszeniami przedślubnymi i nie wykrywszy przeszkód kanonicznych,
/praemissis tribus Bannis nulloque impedimento Canonico/,mając ich rozumną wzajemną zgodę,
przez słowa przysięgi połączyłem/pobłogosławiłem małżeństwo /benedixi Matrimonium/
między panem szlachcicem /inter Nobilem Dominum/ Florianum de Lewinski, annorum/lat 29
et /i/
dziewicą/panną /Virginem/ Marianna Rozinkowna, lat 28,
w obecności świadków /praesentibus testibus/:
Pana /Domino/ Daniele Hildebrandt et Domino Ignatio Grabowski z Rumi/de Rumia/

Pozdrawiam
Roman M.
Odp: Prośba o tłumaczenie aktu małżeństwa [wiadomość #20185 jest odpowiedzią na wiadomość #20183] Sun, 12 January 2025 23:35 Przejdź do poprzedniej wiadomości
KKarol jest aktualnie niedostępny  KKarol
Junior Member
Serdecznie dziękuję.
Poprzedni wątek: Proszę o przetłumaczenie aktu urodzenia
Następny wątek: Prośba o przetłumaczenie aktu małżeństwa Joseph Renk i Anna Rilinger
Idź do forum:

Aktualny Czas: Mon Aug 03 22:00:34 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund