Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Jan Kuhr z Karlikowa
Jan Kuhr z Karlikowa [wiadomość #16275] Thu, 06 September 2018 14:09
Vienewi jest aktualnie niedostępny  Vienewi
Junior Member
Witam. W ostatnim czasie bardzo ciezko poszukuje kilku czlonkow z mojej rodziny o ktorych wiem albo mam na zdjeciach. Mysle ze chyba najlepiej bedzie zrobic osobny post na kazdego poszukiwanego. Wiec zaczynam od Jana Kuhr/ Kur.

Jest to brat moich pradziadkow Jozefa Kur (ktory zmarl na Piasnicy) i Alojzego Kur. Jan Kuhr mieszkal w Karlikowie i mial najpierw zone Amalie Wolszon, Kuhr (z d. Kreft) i z nia syna Ignacego (ktory zmarl w wybuchu gazu w 1976). Amalia zmarla w 1945 i pozniej Jan poslubil Anne Kuhr z ktora mial syna Mieczyslawa - nie mam dokladnej daty jego urodzin. Bardzo fajnie jakby mi sie udalo go odnalezc i dowiedziec sie jakie byly dalesze losy jego potomka.

Wiem ze Jan Kuhr byl pochowany w Tyowie - i tu prosba ze moze ktos moglby mi znalezc i sfotografowac jego nagrobek. Najprawdopodobniej jest on pochowany tam razem z Anna.

Mam troche zdjec z albumow moich dziadkow ale niestety nie potrafie w nich rozpoznac Jana Kuhr. Zalezaloby mi na nawiazaniu kontaktu z kims kto ma dostep do fotografii z roznych lat zeby latwiej bylo porownac. Na drzewie mam jego zdjecie pochodzace z drzewa rodziny od Amalii jednak maja oni tylko to jedno foto gdzie Jan ma wasa (byc moze na moich jest bez...).

Bede wdzieczna za kazda pomoc.

Pozdrawiam
Ewelina Kur
Poprzedni wątek: Hadyniak
Następny wątek: Albecki, Szymanski, Walkusz, Potrykus z Orla i Wejherowa
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Aug 02 05:10:19 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund