Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Tłumaczenia » Język niemiecki » Akt zgonu - Prośba o tłumaczenie
Akt zgonu - Prośba o tłumaczenie [wiadomość #7083] Thu, 14 April 2011 13:19 Przejdź do następnej wiadomości
Empa73 jest aktualnie niedostępny  Empa73
Member
Bardzo prosz o przetumaczenie aktu zgonu, szczeglnie wane dla mnie informacje kiedy zmar, o rodzicach i co znaczy ten zapis z boku aktu. Bd ogromnie wdziczna. Z gry bardzo dzikuj osobie, ktra powici czas Smile Pozdrawiam Beata
  • Załącznik: zgon.jpg
    (Rozmiar: 641.72KB, Pobrano 113 razy)

[Uaktualnione dnia: Fri, 08 July 2011 09:12] przez Moderatora

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Prośba o tłumaczenie [wiadomość #7087 jest odpowiedzią na wiadomość #7083] Thu, 14 April 2011 19:11 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Stadtkind jest aktualnie niedostępny  Stadtkind
Senior Member
Witam,

Wiele 5 grudnia 1905 r.

robotnik Johann Losinski zamieszkay w Borsku zawiadomi, e chaupnik Joseph Losinski 72 lata wyznania katolickiego, zamieszkay w Borsku, urodzony w Borsku, syn zmarego robotnika Josepha Losinskiego i jego zmarej maonki Agnes, nazwisko panieskie nieznane zmar w Borsku w swoim mieszkaniu 4 grudnia 1905 r. o godzinie 2 przed poudniem (w nocy)
Zawiadamiajcy owiadczy, e by obecny przy zgonie Losinskiego.

Na zarzdzenie Krlewskiego Sdu Okrgowego w Chojnicach z 9 padziernika 1906 r. zaznacza si (zapisuje si) uzupeniajco, e zmary by ostatnio (na ostatku) onaty z Mariann z domu Langowsk i e tego rodzice zmarli w Czersku lub te (albo, wzgldnie) w Borsku.
Wiele 19 listopada 1906 r.

Urzdnik stanu cywilnego Kuhn
Odp: Prośba o tłumaczenie [wiadomość #7094 jest odpowiedzią na wiadomość #7087] Fri, 15 April 2011 09:20 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Ogromnie dzikuj. Pozdrawiam Beata
Odp: Prośba o tłumaczenie [wiadomość #7103 jest odpowiedzią na wiadomość #7094] Fri, 15 April 2011 15:23 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
sympatykPTG jest aktualnie niedostępny  sympatykPTG
Member
Witam, pani Beatko. Czasami czytam tlumaczenia aktow bo tez mam z tym problem i natrafilam na Pani wpis. Otoz szukalam mojej praprababci Marianny Gierszewskiej z domu Langowskiej i znalazlam. Wiem, ze po smierci ma Mateusza Gierszewskiego wyszla za m w 1885 roku za Jozefa Losinskiego/ wdowca rowniez/ a jego syn w 1887 roku oenil sie z corka Marianny, Franciszk Gierszewsk. Zamieszkali w Borsku. Marianna zmarla w Borsku w 1915 roku, z tego wynika, ze 10 lat po smierci swojego drugiego mea. Moze sie przyda ta informacja. Pozdrawiam serdecznie. Renata.
Odp: Prośba o tłumaczenie [wiadomość #7116 jest odpowiedzią na wiadomość #7103] Mon, 18 April 2011 10:42 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Pani Renato, bardzo dzikuj, to ogromnie cenna informacja! Tak sobie mylaam, e Jzef pewnie oeni si drugi raz, (jego pierwsza ona Anna zmara w 1882 r.) teraz to si potwierdzio. Od niedawna szukam tej gazi, to rodzina mojego chrzestnego, ma powsta drzewo w prezencie na 65-te urodziny wujka. Szkoda tylko, e w Archiwum Pastwowym nie ma ksig stanu cywilnego z tego okresu. Dzikuj i gorco pozdrawiam. Beata
Odp: Prośba o tłumaczenie [wiadomość #7117 jest odpowiedzią na wiadomość #7083] Mon, 18 April 2011 13:09 Przejdź do poprzedniej wiadomości
sympatykPTG jest aktualnie niedostępny  sympatykPTG
Member
Pani Beato, bylam w AP Gdansk okoo 1,5 roku temu i tez szukalam Wiele i powiedziano mi, ze wypozyczono ksiegi Archiwum w Bydgoszczy na rok. Nie wiem czy zwrocili.Na pewno bede w maju lub w czerwcu w AP w Gdansku to sie zapytam i napisze do Pani. Wybieram sie rowniez do Bydgoszczy ale jeszcze nie wiem kiedy.Milego dnia Renata.
Poprzedni wątek: Akt ślubu 1902 (neogotyk)
Następny wątek: Tłumaczenie - potrzebne do indeksacji - nieaktualne
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sat Aug 08 08:24:23 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund