| Akt zgonu - Prośba o tłumaczenie [wiadomość #7083] |
Thu, 14 April 2011 13:19  |
Empa73
|
Member |
|
|
Bardzo prosz o przetumaczenie aktu zgonu, szczeglnie wane dla mnie informacje kiedy zmar, o rodzicach i co znaczy ten zapis z boku aktu. Bd ogromnie wdziczna. Z gry bardzo dzikuj osobie, ktra powici czas Pozdrawiam Beata
-
Załącznik: zgon.jpg
(Rozmiar: 641.72KB, Pobrano 113 razy)
[Uaktualnione dnia: Fri, 08 July 2011 09:12] przez Moderatora zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
| Odp: Prośba o tłumaczenie [wiadomość #7087 jest odpowiedzią na wiadomość #7083] |
Thu, 14 April 2011 19:11   |
Stadtkind
|
Senior Member |
|
|
Witam,
Wiele 5 grudnia 1905 r.
robotnik Johann Losinski zamieszkay w Borsku zawiadomi, e chaupnik Joseph Losinski 72 lata wyznania katolickiego, zamieszkay w Borsku, urodzony w Borsku, syn zmarego robotnika Josepha Losinskiego i jego zmarej maonki Agnes, nazwisko panieskie nieznane zmar w Borsku w swoim mieszkaniu 4 grudnia 1905 r. o godzinie 2 przed poudniem (w nocy)
Zawiadamiajcy owiadczy, e by obecny przy zgonie Losinskiego.
Na zarzdzenie Krlewskiego Sdu Okrgowego w Chojnicach z 9 padziernika 1906 r. zaznacza si (zapisuje si) uzupeniajco, e zmary by ostatnio (na ostatku) onaty z Mariann z domu Langowsk i e tego rodzice zmarli w Czersku lub te (albo, wzgldnie) w Borsku.
Wiele 19 listopada 1906 r.
Urzdnik stanu cywilnego Kuhn
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Prośba o tłumaczenie [wiadomość #7117 jest odpowiedzią na wiadomość #7083] |
Mon, 18 April 2011 13:09  |
sympatykPTG
|
Member |
|
|
|
Pani Beato, bylam w AP Gdansk okoo 1,5 roku temu i tez szukalam Wiele i powiedziano mi, ze wypozyczono ksiegi Archiwum w Bydgoszczy na rok. Nie wiem czy zwrocili.Na pewno bede w maju lub w czerwcu w AP w Gdansku to sie zapytam i napisze do Pani. Wybieram sie rowniez do Bydgoszczy ale jeszcze nie wiem kiedy.Milego dnia Renata.
|
|
|
|