Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Cmentarze » Cmentarz Sopot
Cmentarz Sopot [wiadomość #2257] Sun, 17 May 2009 11:14 Przejdź do następnej wiadomości
grazka jest aktualnie niedostępny  grazka
Miejsce: Pleszew
Member
Witam serdecznie!

Jestem tutaj po raz pierwszy- Pozdrawiam wszystkich Very Happy
Mieszkam na drugim koñcu Polski.Szukam rodziny z Sopotu.
Magdalena Hilczyñska i jej siostry s± pochowane na cmentarzu
w Sopocie.Groby znajduj± siê niedaleko wej¶cia g³ównego
po lewej stronie.

Mam wielk± pro¶bê-czy kto¶ mo¿e mi pomó¿ i zrobiæ zdjêcia
tych grobow?
Mo¿e kto¶ podpowie gdzie znajdê ksiêgi adresowe i nekrologi
Sopotu?

Bardzo proszê o pomoc!

Pozdrawiam Gra¿yna

Pozdrawiam
Grażyna Stolarek

Odp: Cmentarz Sopot [wiadomość #2258 jest odpowiedzią na wiadomość #2257] Tue, 19 May 2009 23:31 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
IrenaSopot jest aktualnie niedostępny  IrenaSopot
Senior Member
Witam!
Postaram siê pomóc,zdjêcia zrobiê i pode¶lê w czwartek( jutro ca³y dzieñ bêdê poza Sopotem) tylko proszê podaæ, na którym cmentarzu: Katolickim czy Komunalnym.W sprawie ksi±g adresowych i nekrologów te¿ postaram siê pomóc.
Irena
Odp: Cmentarz Sopot [wiadomość #2261 jest odpowiedzią na wiadomość #2258] Thu, 21 May 2009 20:45 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Witam Pani Gra¿yno!
Zdjêcia i informacje wys³a³am na priva.
Pozdrawiam Irena
Odp: Cmentarz Sopot [wiadomość #2262 jest odpowiedzią na wiadomość #2257] Thu, 21 May 2009 23:14 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
grazka jest aktualnie niedostępny  grazka
Miejsce: Pleszew
Member
Bardzo dziêkuje wszystkim za pomoc i zaanga¿owanie.Szczególnie Pani Irenie.
Jestem bardzo wdziêczna.

Pozdrawiam
Grażyna Stolarek

Odp: Cmentarz Sopot [wiadomość #2591 jest odpowiedzią na wiadomość #2257] Fri, 14 August 2009 08:39 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
konradus jest aktualnie niedostępny  konradus
Junior Member
Witam!
Poszukujê miejsca spoczynku brata mojej babci. Jestem w posiadaniu jedynie nekrologu wyciêtego z gazety. To jego tre¶æ:
"W dniu 1.VI.1950 r. po ciê¿kich cierpieniach prze¿ywszy 55 lat zmar³ ¶.p. Seweryn S³abczyñski. ..... Wyprowadzenie zw³ok z kaplicy cmentarnej w Sopocie w dniu 3.VI. godz 10 rano."
Proszê o pomoc i wskazówki - gdzie i jak szukaæ? Mieszkam w Lublinie i dlatego proszê o pomoc.
Pozdrawiam,
Konrad
Odp: Cmentarz Sopot [wiadomość #2600 jest odpowiedzią na wiadomość #2257] Fri, 14 August 2009 13:02 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Witam Exclamation
Postaram siê pomóc, mieszkam w Sopocie. Smile
Przydatna by³aby informacja , na którym cmentarzu - katolickim czy komunalnym, na obu s± kaplice.
Postaram siê w przysz³ym tygodniu.
Pozdrawiam Irena

[Uaktualnione dnia: Fri, 14 August 2009 13:03]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Cmentarz Sopot [wiadomość #2601 jest odpowiedzią na wiadomość #2600] Fri, 14 August 2009 14:01 Przejdź do poprzedniej wiadomości
konradus jest aktualnie niedostępny  konradus
Junior Member
IrenaSopot

Przydatna by³aby informacja , na którym cmentarzu - katolickim czy komunalnym, na obu s± kaplice.

Niestety, nie posiadam ¿adnych informacji oprócz tych z nekrologu. Nie ¿yj± te¿ osoby, które mog³y cokolwiek wiedzieæ. O samej osobie wiem tylko tyle, ¿e urodzi³a siê prawdopodobnie w Fajs³awicach (lubelskie).
Pani Ireno, bardzo bardzo dziêkujê! :-)
Pozdrawiam,
Konrad
Poprzedni wątek: Kosobudy k/Brus
Następny wątek: Kartuzy - Pomnik na cmentarzu
Idź do forum:

Aktualny Czas: Tue Oct 06 06:06:55 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund