Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » szukam książki rodowód Hamerskich
szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #5436] Fri, 03 December 2010 15:25 Przejdź do następnej wiadomości
naluk jest aktualnie niedostępny  naluk
Junior Member
Proszê o kontakt na maila: naluk@wp.pl osobê która posiada t± ksi±¿kê.
Nie mogê znale¼æ jej w internecie a interesowa³oby mnie kilka informacji. My¶lê ,¿e by¶my mogli siê dogadaæ.

pozdrawiam
£ukasz
Odp: szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #5479 jest odpowiedzią na wiadomość #5436] Tue, 07 December 2010 18:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zmuda jest aktualnie niedostępny  Zmuda
Miejsce: Braunschweig,Niemcy
Junior Member
Ostrzegam.Bardzo du¿o b³êdów!

Stanis³aw

Odp: szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #5486 jest odpowiedzią na wiadomość #5479] Wed, 08 December 2010 09:53 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
naluk jest aktualnie niedostępny  naluk
Junior Member
dziêki,

bêdê potwierdza³ w innych ¼ród³ach.

pozdrawiam
£ukasz
Odp: szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #5524 jest odpowiedzią na wiadomość #5486] Tue, 14 December 2010 00:23 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
ireneuszp jest aktualnie niedostępny  ireneuszp
Miejsce: Manchester
Junior Member
Ja równie¿ poszukujê tej ksi±¿ki.

Powód:

ja - Ireneusz Pliszka
moja mama - Irena Pliszka zd. Skiba
jej ojciec - Józef Skiba
jego pierwsza ¿ona - Józefa Hamerska (17.08.1902-02.04.1929)

Nic dodaæ, nic uj±æ. Proszê nawet o wersjê w PDF je¶li nie mogê do niej dotrzeæ inaczej (mieszkam w Manchester). Kto podejmie siê dla mnie zeskanowania ca³o¶ci?
Z góry dziêkujê!!!
Odp: szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #5530 jest odpowiedzią na wiadomość #5524] Tue, 14 December 2010 09:42 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
To jest namawianie do przestêpstwa a tego na tej stronie nie robimy.

Staszek
Odp: szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #5536 jest odpowiedzią na wiadomość #5530] Wed, 15 December 2010 00:10 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
ireneuszp jest aktualnie niedostępny  ireneuszp
Miejsce: Manchester
Junior Member
Nie mia³em pojêcia, ¿e namawiam do przestêpstwa. Nie o to mi chodzi³o. Wiem tylko tyle, ¿e "wydano" t± ksi±¿kê tylko w 500 egzemplarzach dla (najbli¿szej) rodziny i szybko siê rozesz³a. Nikt z tych, którzy maj± do niej dostêp (daleki wprawdzie, ale maj±) nie mog± tej ksi±¿ki po¿yczyæ osobie trzeciej (jak np. ja) i tu mój dostêp do niej siê urywa. Jak w zwi±zku z tym, drogi Stanis³awie, dotrzeæ do ksi±¿ki, której w ¿adnej bibliotece nie ma.
Odp: szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #5537 jest odpowiedzią na wiadomość #5436] Wed, 15 December 2010 00:14 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zatoka jest aktualnie niedostępny  Zatoka
Senior Member
Szukaj kontaktu z autorem ksi±¿ki i jemu zadaj stosowne pytania. Byæ mo¿e on podejmie decyzjê o przekazaniu Tobie wersji elektronicznej.

Pozdrawiam

Janusz Wegner

Poszukuję wszekich informacji o Wegnerach z terenu całej Polski. Szczególnie tych zgromadzonych w księgach i spisach pozametrykalnych
Odp: szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #6761 jest odpowiedzią na wiadomość #5537] Mon, 21 March 2011 11:51 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
maxaugust jest aktualnie niedostępny  maxaugust
Junior Member
Dwa lata temu równie¿ poszukiwa³em tej ksi±¿ki. W tym celu odezwa³em siê do wydawnictwa Bernardinum.

Tre¶æ mojego maila z dnia 02.03.2009r.

"Dzieñ dobry!
Jestem zainteresowany kupnem ksi±¿ki:

Rodowód Hamerskich. Potomstwo Wawrzyñca I Hamerskiego z Gie³dona ko³o
Brus oraz zarys spokrewnionych rodów Cysewskich, Czarnowskich,
Koliñskich, Ostrowskich, Pr±dzyñskich i Leliwa Pruszaków.
Zebrane przez Wincentego Hamerskiego i Renatê Genowefê Hamersk±-Rymarz
Pelplin: Bernardinum, 1998

Ksi±¿ka zosta³a wydana przez Pañstwa wydawnictwo ponad 10 lat temu i
chcia³bym siê dowiedzieæ czy istnieje szansa na kupno jej u Was ?

Z powa¿aniem
Maksymilian Fedde"

Otrzymana odpowied¼ z dnia 04.03.2009r.:
"Witam,

Ksi±¿ka Rodowód Hamerskich jest w sprzeda¿y w cenie detalicznej 120,00 z³.
Mo¿emy sprzedaæ ksi±¿kê w cenie 75,00 z³. plus koszt przesy³ki 14,00 z³. za
pobraniem lub koszt przesy³ki na przelew 7,50 z³. (p³atne z góry na konto
bankowe).

Pozdrawiam,

Wioletta Drawska"

Nie wiem jak w chwili obecnej wygl±da sytuacja, ale napisaæ do wydawnictwa nie zaszkodzi.
Odp: szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #6991 jest odpowiedzią na wiadomość #5436] Tue, 05 April 2011 21:47 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jozin jest aktualnie niedostępny  jozin
Junior Member
120 z³ za tê ksi±¿eczkê?! Jest to rozbój w bia³y dzieñ. Wydawcy Bernardinum nie maj± wstydu tyle kasowaæ. ¦wiatowe publikacje po 300 stron mo¿na dostaæ za ok 60-80 z³. Robi± Wam wielk± "³askê" oferuj±c j± za " jedyne" 75z³+14z³ to i tak jest 89 z³. Kto mi udowodni, ¿e nale¿y do rodziny dostanie PDFa za darmo (objêto¶æ ok 30 MB). I nie ma tu ¿adnego przestêpstwa. Jest zgoda rodziny na udostêpnienie zainteresowanym cz³onkom rodziny. Pozdrawiam Wszystkich Wiesio
Odp: szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #6996 jest odpowiedzią na wiadomość #6991] Wed, 06 April 2011 07:44 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zmuda jest aktualnie niedostępny  Zmuda
Miejsce: Braunschweig,Niemcy
Junior Member
Jeszcze raz ostrzegam przed t± ksi±¿k±.
Zawiera bardzo du¿o b³êdów, z³ych po³±czeñ,no i bzdur.
Przede wszystkim przy rodowodach Ostrowskich,Pr±dzyñskich,Cysewskich czy Czarnowskich.

Pozdrawiam Stanis³aw
Odp: szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #7040 jest odpowiedzią na wiadomość #6996] Sun, 10 April 2011 19:45 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jozin jest aktualnie niedostępny  jozin
Junior Member
Panie Stanis³awie to ³adnie, ¿e ostrzega Pan nas wszystkich przed b³êdami i bzdurami z tej ksi±¿ki, ale proszê o szczegó³y bo tak to nikt nie wie czy ma Pan racjê.
Odp: szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #7081 jest odpowiedzią na wiadomość #6996] Wed, 13 April 2011 22:47 Przejdź do poprzedniej wiadomości
hesch jest aktualnie niedostępny  hesch
Miejsce: Koszalin
Senior Member
Mo¿e nie ksi±¿ka ale cenne pami±tki na allegro:
http://allegro.pl/empffchein-konitz-rittel-1917-chojnice-ryt el-i1554947559.html
http://allegro.pl/karta-polecajaca-1925-chojnice-i1559448986 .html

Pozdrawiam
Heniek

[Uaktualnione dnia: Wed, 13 April 2011 22:55]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Poprzedni wątek: Chmarzyński
Następny wątek: z Jeżewa
Idź do forum:

Aktualny Czas: Wed Oct 07 21:30:33 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund