| Breza, Jereczek - Nakło - Wielkie poszukiwania [wiadomość #3362] |
Sat, 02 January 2010 22:37  |
Miramar23
|
Member |
|
|
Poszukuj wszelkich informacji o Augustynie Breza urodzonym 21.08.1888 roku urodzonym w okolicach Nakli, zmarym 10 lutego 1967 roku, pochowanym w Pcznie i Anastazji Breza zd Jereczek urodzonej 5 stycznia 1888 roku, zmarej 7 lutego 1975 roku, pochowanej rwnie w Pcznie. Bardzo zaley mi na informacji szczeglnie o ich rodzicach, datach ich urodzenia i miejscach z ktrych ich rodzice pochodzili.Z gory dziekuje za wszelkie informacje
[Uaktualnione dnia: Sat, 18 June 2011 23:52] przez Moderatora zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
| Odp: Wielkie poszukiwania [wiadomość #3363 jest odpowiedzią na wiadomość #3362] |
Sat, 02 January 2010 23:07   |
hesch
|
Senior Member |
|
|
Witam,
posiadajc tyle danych proponuj uda si do USC Studzienice i poprosi o kserokopi aktw zgonu i tam zapewne znajdziesz troch informacji. Mona te odwiedzi parafie Parchowo, Pczno i ewentualnie Ugoszcz
Poza tym fajnie jest wiedzie komu udziela si informacji.
Pozdrawiam
Heniek
[Uaktualnione dnia: Sat, 02 January 2010 23:24] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
| Odp: Wielkie poszukiwania [wiadomość #3365 jest odpowiedzią na wiadomość #3362] |
Sun, 03 January 2010 09:35   |
 |
piesta
|
Senior Member |
|
|
Zapewne mieszkasz na Pomorzu. W Archiwum Diecezjalnym w Pelplinie s ksigi z lat ycia Twoich przodkw i kady moe je przeglda na komputerach i poprosi o nagranie zdj interesujcych Ci metryk. W swoich rdach znalazem, e:
August Breza urodzi si faktycznie 21.08.1888 w Grabowie Parafia Parchowo z Marcina Brezy i Marianny Wojciechowskiej, natomiast
Anastazja Jereczek urodzia si 4.01.1888 w Nakli parafia te Parchowo z Jana Jereczek i Augustyny Stenka.
Stanisaw Pieniek
piesta@hot.pl
Staszek
[Uaktualnione dnia: Sun, 03 January 2010 09:37] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Wielkie poszukiwania [wiadomość #3373 jest odpowiedzią na wiadomość #3362] |
Mon, 04 January 2010 20:38   |
Miramar23
|
Member |
|
|
Mam jeszcze jedno pytanko poniewa pojawi si w historii mojej rodziny niemay zgryz:P Moj pradziadek Adam Armatowski, syn Antoniego Armatowskiego i Marianny Tysarczyk urodzony 15.10.1882 roku w Kominie (parafia Pogdki) oeni si z moj prababk Angelik. Problem stanowi jej nazwisko, ktre w akcie lubu brzmi Tschoskow. Probowalam roznych "tlumaczen": Czoska, Czoskow ale ta niepewnoc nie daje mi y Jesli znajdzie sie te data jej urodzenia i mierci oraz data mierci pradziadka bd bardzo wdziczna. Pozd
Monika Armatowska
[Uaktualnione dnia: Mon, 04 January 2010 20:49] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Breza, Jereczek - Nakło - Wielkie poszukiwania [wiadomość #3621 jest odpowiedzią na wiadomość #3362] |
Wed, 03 March 2010 21:02  |
MariaE
|
Member |
|
|
Czy ma kto dane na temat Simona i Cathariny(z.d. Gaska lub Ganska) Blaschkowskich lub Baszkowskich? Oni s rodzicami Josepha Baszkowskiego, ktry oeni si z Franciszk Lilla.
Pochodzili prawdopodobnie z Parchowa. Na razie nie mam moliwoci dojazdu do archiwum, ani do Parchowa.
Z gry bardzo dzikuj za pomoc.
P.S. Jak brzmiay imiona rodzestwa Szymona Baszkowskiego?
[Uaktualnione dnia: Sat, 18 June 2011 23:52] przez Moderatora zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|