Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Kotowscy, Bugalscy, Fankidejscy
Kotowscy, Bugalscy, Fankidejscy [wiadomość #981] Wed, 14 November 2007 22:00 Przejdź do następnej wiadomości
skorska jest aktualnie niedostępny  skorska
Junior Member
Witam,
poszukuj informacji na temat rodzin Kotowskich, Bugalskich, Fankidejskich z okolic Barona, Skrcza i Starogardu Gdaskiego poniewa prbuj odtworzy histori mojej rodziny. Wiem te e rodziny te byy w jaki sposb zwizane z rodzin Frost (prawdopodobnie Fankidejscy ???) ale nie wiem jak bo informacje ktre zdobyam do tej pory na to nie wskazuj.
Szczeglnie interesuj mnie przodkowie Franciszki Fankideyskiej urodzonej w 1814 roku (w 1830 wysza za Jakuba Bugalskiego).
Bardzo prosz o pomoc i pozdrawiam
Natalia Skrska

[Uaktualnione dnia: Fri, 16 November 2007 17:12]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Kotowscy, Bugalscy, Frankidejscy [wiadomość #982 jest odpowiedzią na wiadomość #981] Wed, 14 November 2007 23:19 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
egopol jest aktualnie niedostępny  egopol
Senior Member
Witaj podobne pytanie zadaas na genpolu a temat juz spad, sprawd prywatne wiadomoci na PTG i skontaktuj sie ze mn.
Pozdrawiam Krzysztof
Odp: Kotowscy, Bugalscy, Fankidejscy [wiadomość #989 jest odpowiedzią na wiadomość #981] Wed, 21 November 2007 12:15 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Wojciech57 jest aktualnie niedostępny  Wojciech57
Miejsce: Gdynia
Junior Member
Dzie dobry,
Prawdopodobnie niewiele Ci pomoge, informacje z moich zrde rodzinnych gosza i siostra mojego pradziadka Aleksandra Langowskiego (gowskiego) - Anna, ur chyba w 1865 (prawdopodobnie w Wielbrandowie k.Skrcza) wysza za m za Bugalskiego i pzniej wyemigrowali do Ameryki.
Ja sam poszukuje przodkw ony owego pradziadka : Filomeny Fankidejskiej, ur. 13.10.1866 w Markocinie k.Skrcza crki Jana (Joannis, Johan) Fankidejskiego i Domiceli Keyzer (primo voto Kitowska).
Jeli Anna pasuje do Twego drzewa genealogicznego lub masz jakies informacje o Fankidejskich bybym niezmiernie wdziczny za udostpnienie mi ich .
pozdrowienia
Wojciech
Odp: Kotowscy, Bugalscy, Fankidejscy [wiadomość #1000 jest odpowiedzią na wiadomość #989] Wed, 28 November 2007 11:56 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Witaj,
bardzo dzikuj e napisae Smile
czy wiesz moe jak mia na imi Bugalski m Anny?
moi przodkowie to:
ur. prawdopodobnie w 1798 roku Jakub Bugalski
w 1830 roku oeniony z Franciszk Fankidejsk
w 1850 roku urodzia im si crka Barbara Bugalska ktra jest moj prapra babk
Barbara miaa okoo 8 rodzestwa.
niestey nie wiem czy ktos wyjecha do USA. myl e jeli poszukamy na pewno znajdziemy powizania czce nasze rodziny Smile
z niecierpliwoci czekam na odpowiedz i pozdrawiam
Natalia

Odp: Kotowscy, Bugalscy, Fankidejscy [wiadomość #1007 jest odpowiedzią na wiadomość #1000] Thu, 29 November 2007 15:06 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Witam,
Niestety nie znam imienia owego Bugalskiego, ale sadzc z roku urodzenia Anny to maestwo musiao by zawarte ok. 1883 r.
W grudniu bde rozmawia na te tematy z jedn z moich Ciotek - jesli dowiem si co wicej to dam zna.
Rwnie w sprawie Fankidejskich niewiele mog pomc, bo rodzina ta jest b.rozgaziona. Niektrzy z Fankidejskich sa ujci w drzewie rodu wikliskich www.Cwiklinscy.pl
pozdrowienia i podziekowania za odzew

Wojciech
Odp: Kotowscy, Bugalscy, Fankidejscy [wiadomość #1011 jest odpowiedzią na wiadomość #1007] Thu, 29 November 2007 21:38 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Zerknij prosz na to:
http://www.ptg.gda.pl/index.php/indeks_malzenstw/

czy jeste pewien e m Anny mia na nazwisko Bugalski?

nie jestem pewna czy link otworzy Ci to co znalazam wic wklejam:

Indeks maestw
Skrcz 1886 12 Michael Bogalecki Anna Langowska
idc dalej tym tropem to mieli oni crki -
Indeks Chrztw
Nowe 1887 25 Clara Michael Bogalecki Anna Lanngowska
Nowe 1888 134 Leokadia Michael Bogalecki Anna Langowska

pozdrawiam
Natalia

ps. moe to jeszcze Tobie pomoe w poszukiwaniach

indeks chrztw
Barono 1831 11-25. Domicella Thomas Kieyzer Marianna Winiewska

[Uaktualnione dnia: Thu, 29 November 2007 22:31]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Kotowscy, Bugalscy, Fankidejscy [wiadomość #1015 jest odpowiedzią na wiadomość #1011] Sun, 02 December 2007 00:28 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Junior Member
To, co znalazas wyglada na "trafienie". Zapiski na temat mza owej Anny zrobiem 33 lata temu w rezultacie romowy z jej siostrzenic . Imie Bugalskiego byc moze uda mi si potwierdzic w kolejnej rozmowie z moimi ciotkami.
Co do Fankidejskich, to jestem w trakcie ustalania genealogii jednej z ich gazi. Niektrych sposrd swoich przodkw byc mo znajdziesz na stronie rodziny wiklinskich: www.cwiklinski.pl
pozdrawiam
Wojciech
Poprzedni wątek: Szukam informacji o rodzinie Ruchniewiczow
Następny wątek: KabacińskiNowakLinetteDrewsSpringerWoźniakGrempkaCieślewicz
Idź do forum:

Aktualny Czas: Wed Jul 29 03:00:38 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund