Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » PTG » Posiadam » Poszukuje publikacji
Poszukuje publikacji [wiadomość #3139] Wed, 18 November 2009 15:47 Przejdź do następnej wiadomości
Milksurfer jest aktualnie niedostępny  Milksurfer
Miejsce: Niemcy
Senior Member
Poszukuje publikacji

"Der Adel und adelige Grundbesitz in Polnisch-Preussen zur Zeit der preussischen Besitzergreifung. Nach Auszgen aus den Vasallenlisten und Grundbchern" Autora Dr. Max Br, wydane Leipzig 1911

kto posiada i by mogl mi cos wypisac ?
Odp: Poszukuje publikacji [wiadomość #3188 jest odpowiedzią na wiadomość #3139] Wed, 25 November 2009 14:58 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
agaluk77 jest aktualnie niedostępny  agaluk77
Junior Member
Witam,

poszukujc niedawno informacji na temat przodkw natrafiam przypadkiem na e-familio
Z tego co zauwayam, mona tam za darmo doda ogoszenie – by moe warto zamieci tam Twoje zapytanie – a nu znajdzie si jaki znawca tematu - kolekcjoner...Smile

Powodzenia Smile
agaluk77

Odp: Poszukuje publikacji [wiadomość #3193 jest odpowiedzią na wiadomość #3188] Wed, 25 November 2009 19:52 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Witaj

dziekuje otrzymalem juz publikacje
i wlasnie ja rozpracowoje

bardzo dziekuje za zainteresowanie

Marcin
Odp: Poszukuje publikacji [wiadomość #3198 jest odpowiedzią na wiadomość #3193] Thu, 26 November 2009 13:42 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
agaluk77 jest aktualnie niedostępny  agaluk77
Junior Member
Witam,

no to fajnie, ze kto pomg udostpni Tobie te publikacje. Sdzc po tytule s w jzyku niemieckim. Chciaam spyta czy pisany jzyk niemiecki sprzed wojny jako trudniej si czyta bd trudniej daje si rozumie? Ja sama znam niemiecki wspczesny i zastanawiam si czy umiaabym zrozumie teksty pisane w tamtych czasach....
Bo zostao uyte sowo "rozpracowuj" a to brzmi jak rozszyfrowywanie Smile

Aaaaa wanie na e-familio widziaam tez ogoszenia dot. starych ksiek niemieckich, atlasw, albumw

Smile
agaluk77
Odp: Poszukuje publikacji [wiadomość #3199 jest odpowiedzią na wiadomość #3198] Thu, 26 November 2009 18:12 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Senior Member
Publikacje "rospracowywoje"
znaczy ze ja spisuje i rozszezam o daty ktore posiadam czyli asymiluje je w tabelke Excel Very Happy
co prawda jest wszystko po niemiecku ale ksiarzka jest na tyle czytelna Very Happy

Poprzedni wątek: Bibliografia historii Pomorza
Następny wątek: Dobre ksiazki - linki o naszym regionie
Idź do forum:

Aktualny Czas: Tue Aug 04 05:28:20 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund