Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Poszukuje korzeni nazwiska Bramański prosze o pomoc
icon4.gif  Poszukuje korzeni nazwiska Bramański prosze o pomoc [wiadomość #561] Sun, 18 March 2007 19:52 Przejdź do następnej wiadomości
BramaN jest aktualnie niedostępny  BramaN
Miejsce: chojnice
Member
Poszukuje korzeni mojego rodowego nazwiska Bramaski sigam niestety tylko do mojego pradziadka i zdoaem ustali ze pradziadek urodzil sie w okolicach Lniana ale tam jest nowa parafia i niestety zandych zapiskow nie ma podobno w 1892r wtedy wlasnie urodzil sie moj pradziadek Lniano nalezalo do parafi Drzycim ale tam tez zadnych archiwum nie ma podobno stary kosciol sie spalil w czasie wojny nie wiem gdzie udac sie zeby ustalic cos wiecej poradzono mi zebym udal sie do archiwum urzedu stanu cywilnego w Bydgoszczy lub do Pelplina tam tez powinny byc jakies zapiski ale on narazie bladze i szukam po omacku prosze o jakie kolwiek wskazowki jak moglbym ustalic cokolwiek i gdzie wyciagnac informacje pozdrawiam Marek Bramaski

Pozdrawiam
Marek Bramański
Odp: Poszukuje korzeni nazwiska Bramański prosze o pomoc [wiadomość #562 jest odpowiedzią na wiadomość #561] Sun, 18 March 2007 20:23 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Parafi dla miejscowoci Lniano w XIX wieku byl napewno Drzycim.
Zajrzyj na stron www.genealodzy.pl
Jest tam katalog zasobw metrykalnych. Dowiesz si , e ksig z Parafii Drzycim zachowao si duo bo a od XVII wieku. S one w parafii jak i Archiwum Diecezjalnym w Pelplinie. AD w Pelplinie jest jednym z najbardziej przyjaznych genealogom. Warto wic tam si uda i szuka. Nie zapomnij wzi ze sob aparatu cyfrowego. Pozdrawiam
Stanisaw Pieniek

Staszek
Odp: Poszukuje korzeni nazwiska Bramański prosze o pomoc [wiadomość #563 jest odpowiedzią na wiadomość #562] Sun, 18 March 2007 21:16 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
dziekuje panu za pomoc napewno sie udam do Pelplina i napewno nie zapomne aparatu, napisze co sie dowiedzialem bo z tego co slyszalem to bardzo rzadkie nazwisko wiec bedzie ciezko ustalic ale jak sie uda to bedzie super pozdrawia marek

Pozdrawiam
Marek Bramański
Odp: Poszukuje korzeni nazwiska Bramański prosze o pomoc [wiadomość #564 jest odpowiedzią na wiadomość #563] Sun, 18 March 2007 21:29 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Bardzo rzadkie, to prawda. W Ksikach Telefonicznych Polski na koniec 2003 wystepoway tylko dwie osoby o tym nazwisku. Obie z Chojnic.
Stanisaw

Staszek
Odp: Poszukuje korzeni nazwiska Bramański prosze o pomoc [wiadomość #565 jest odpowiedzią na wiadomość #564] Mon, 19 March 2007 06:26 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Member
hm to prawda tylko ze ja znalazlem 3 osoby w ksiazce telefonicznej te z chojnic to moj ojciec i jego kuzyn 3 osoba od niedawna wlasnie dokopalem sie pochodzi z miejscowosci Kruszyn tylko tyle ustalilem Razz

Pozdrawiam
Marek Bramański
Poprzedni wątek: poszukuje danych nazwisko Bramański
Następny wątek: artykuł o znalezionym archiwum wehrmachtu
Idź do forum:

Aktualny Czas: Tue Aug 11 20:18:15 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund