Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Przodkowie z par. Raciąż
Przodkowie z par. Raciąż [wiadomość #7191] Sun, 24 April 2011 19:38 Przejdź do następnej wiadomości
Carloz jest aktualnie niedostępny  Carloz
Member
Witam serdecznie,

Mam nietypow± pro¶bê. Znalaz³em w zindeksowanych danych informacje nt. moich przodków z parafii raci±skiej, które to ju¿ chyba zamkn± mo¿liwo¶ci znalezienia czegokolwiek wiêcej w tej akurat parafii. Gdy wrócê do Polski w bli¿ej nieokre¶lonym czasie, bêdê kontynuowa³ badania genealogiczne, lecz zapewne ju¿ nie w Raci±¿u.
Moje pytanie jest takie, czy ktokolwiek ma dostêp do akt z tej parafii i czy móg³by udzieliæ mi informacji nt. nastêpuj±cych zgonów:

Kazimierz Wróbel akt 59 rok 1864
El¿bieta Wróbel akt 19 rok 1863
August Rogowski akt 57 rok 1863
Marianna Rogowska akt 45 rok 1871

..i jednego chrztu:

córka Domachowska /rodzice Andrzej Domachowski i Marianna Grzyma³ówna/ akt 2.I. z roku 1803.

(wszystkie osoby to moi przodkowie)

Chodzi mi tylko i wy³±cznie o dok³adne daty zdarzeñ /narodziny i zgony/ oraz miejsca, w których siê zdarzy³y. Mam nadziejê, ¿e kto¶ bêdzie móg³ mi pomóc. Niestety, jak ju¿ pisa³em, mieszkam na sta³e za granic± i ciê¿ko cokolwiek samemu zrobiæ, a gdy ju¿ wrócê przed wakacjami bardzo chcia³bym optymalnie wykorzystaæ czas na poszukiwania.

Z góry dziêkujê. Pozdrawiam serdecznie! Weso³ych ¶wi±t!
Odp: Przodkowie z par. Raciąż [wiadomość #7194 jest odpowiedzią na wiadomość #7191] Mon, 25 April 2011 00:41 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zatoka jest aktualnie niedostępny  Zatoka
Senior Member
Odpowied¼ wysy³am na PW.

Pozdrawiam

Janusz Wegner

Poszukuję wszekich informacji o Wegnerach z terenu całej Polski. Szczególnie tych zgromadzonych w księgach i spisach pozametrykalnych
Odp: Przodkowie z par. Raciąż [wiadomość #9216 jest odpowiedzią na wiadomość #7191] Thu, 29 December 2011 17:33 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witam ponownie,

Tak do¶æ przez przypadek natrafi³em na ten temat - mój zreszt±. Smile

Niestety brak czasu skutecznie eliminuje mnie z szerszych poszukiwañ zagranicznych - w zasadzie czas up³ywa, a pytañ i bia³ych plam coraz wiêcej Smile ... Ju¿ my¶la³em, ¿e w parafii Raci±¿ raczej niczego dot. mojej rodziny ju¿ nie znajdê - a tu jednak: akt chrztu mojej pra...babci.

Mam wielk± pro¶bê, czy ktokolwiek posiadaj±cy informacje o parafii raci±skiej móg³by mnie u¶wiadomiæ na temat informacji zawartych w akcie:

chrzest rok 1771, akt nr 674 El¿bieta Katarzyna Nycler, córka Piotra i Agnieszki. Chodzi mi dok³adnie o miejsce urodzenia, dok³adn± datê. Oraz, je¶li oczywi¶cie s± zawarte w akcie, jakie¶ dodatkowe informacje.

Z góry dziêkujê. Pozdrawiam bardzo serdecznie! I powoli ju¿ ¿yczê szczê¶liwego Nowego Roku!
Odp: Przodkowie z par. Raciąż [wiadomość #9217 jest odpowiedzią na wiadomość #9216] Thu, 29 December 2011 18:50 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Elisabeth Catharina Nycler urodzila sie dn.27.X.1771 w Stobnie jako dziecko Piotra i Agnieszki Nyclerow. Chrzestnymi byli: Mathias Corta i Anna Wegner. Chrzcil ksiadz Paul Lukowicz

Staszek

[Uaktualnione dnia: Thu, 29 December 2011 18:57]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Przodkowie z par. Raciąż [wiadomość #9220 jest odpowiedzią na wiadomość #9217] Fri, 30 December 2011 13:47 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Dziêkujê serdecznie! Smile To wiêc pewnie moja pra...babcia.

Pozdrawiam
Odp: Przodkowie z par. Raciąż [wiadomość #14776 jest odpowiedzią na wiadomość #7191] Thu, 14 January 2016 13:54 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Member
Witam serdecznie,

Chcia³bym prosiæ, o ile to mo¿liwe, osoby posiadaj±ce skany z parafii Raci±¿ o udzielenie mi informacji z tej parafii.

Chodzi mi dok³adnie o dwa akty, tj.

1) ¶lub Raci±¿ 1864 W1280 099. Casimirus Wroblewski Elisabeth Wiesz ?

2) ¶lub Raci±¿ 1869 W1280 103. Joannes Jelewski Elisabeth Wróblewska

G³ównie chodzi mi po prostu o to, czy Kazimierz Wróblewski z pierwszego aktu by³ wdowcem i czy by³ podany wiek (ok. 60 lat)? Oraz, czy El¿bieta z drugiego aktu by³a wdow±, tzn. El¿biet± z pierwszego aktu (Kazimierz Wróblewski zmar³ w 1864r.).

Z góry bardzo dziêkujê za pomoc.
Poprzedni wątek: Berndt: Spelling changed while in military?
Następny wątek: Falkowski
Idź do forum:

Aktualny Czas: Thu Oct 08 20:20:17 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund