| Rolbieccy i Wichrowie [wiadomość #11034] |
Sat, 12 January 2013 10:50  |
wiktor99
|
Junior Member |
|
|
|
Witam!Poszukuje informacjii na temat Anny Wicher zd.Rolbieckiej ur.1884 zm.1944 i Wojciecha Wichra ur.1873 lub 1870 zm 1960.Z gry dziekuje
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Rolbieccy i Wichrowie [wiadomość #11037 jest odpowiedzią na wiadomość #11036] |
Sat, 12 January 2013 15:14   |
jolka
|
Senior Member |
|
|
To moe napisz jakich konkretnie informacji szukasz, moe kto poradzi gdzie mona je znale 
pozdrawiam
Jola
GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.
|
|
|
|
| Odp: Rolbieccy i Wichrowie [wiadomość #11038 jest odpowiedzią na wiadomość #11034] |
Sat, 12 January 2013 15:14   |
hesch
|
Senior Member |
|
|
Drogi Panie Wiktorze, na tej samej stronie znalazem to, e Anna Martha urodzia si w 1884 z ojca Albrechta von Rolbieckiego i matki Marianny Sawnej i zosta akt sporzdzony w USC Styca i drugi zapis w parafii Styca.
Rwnie podany jest lub Anny Rolbieckiej i Adalberta(Wojciecha) Wicher w 1903 w Stycy.
Pozdrawiam
Heniek
[Uaktualnione dnia: Sat, 12 January 2013 19:48] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
|
|
| Odp: Rolbieccy i Wichrowie [wiadomość #11041 jest odpowiedzią na wiadomość #11034] |
Sat, 12 January 2013 19:14   |
hesch
|
Senior Member |
|
|
Wicej, niestety wicej mona dowiedziec si ju tylko po wizytach w archiwach: pastwowym w Gdasku i diecezjalnym w Pelplinie. W USC w Stycy mona uzyskac akty zgonu-przy zaoeniu,e zmarli na terenie gminy Styca.
Pozdrawiam
Heniek
[Uaktualnione dnia: Sat, 12 January 2013 19:58] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
| Odp: Rolbieccy i Wichrowie [wiadomość #11042 jest odpowiedzią na wiadomość #11034] |
Sat, 12 January 2013 21:06  |
michalkrecz
|
Junior Member |
|
|
Panie Wiktorze, ksigi z USC w Stycy s dostpne na http://metryki.genbaza.pl/ (eby mie do nich dostp naley zarejestrowa si na GenPolu - haso i login s takie same).
Znalazem tam akt lubu Adalberta Wicher i Anny von Rolbiecki. Ich rodzicami byli: Michael (?) Wicher i Katharina zd. Tusk oraz Albrecht von Rolbiecki i Marianna Sawna.
Idc dalej za PomGenBaz - Katharina Wicher zd. Tusk zmara w 1903 w wieku 76 lat - co odnotowano w USC w Stycy. Akt ten take jest dostpny w bazie metryk, a wic nic tylko szuka 
Pozdrawiam
Micha.
Interesują mnie nazwiska: Kręczkowski, Kochanowski, Noch, Kempa, Piechowski, Rozkwitalski
|
|
|
|