Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Ogólne » Ogólnie o genealogii » Zblewo, ksiegi parafialne
Zblewo, ksiegi parafialne [wiadomość #1594] Sat, 13 December 2008 14:30 Przejdź do następnej wiadomości
marysia13 jest aktualnie niedostępny  marysia13
Junior Member
Witam
Mam pytanie odno¶nie miejscowo¶ci Zblewo,czy istniej± ksiêgi parafialne tej miejscowosci z lat 1830- wstecz- chrzty. Ewentualnie je¶li s± to gdzie? Czy kto¶ indeksowa³ mo¿e te ksiêgi z tego okresu? Bêde wdziêczna za ka¿d± odpowied¿, dziêkujê. Marianna.
Odp: Zblewo, ksiegi parafialne [wiadomość #1595 jest odpowiedzią na wiadomość #1594] Sat, 13 December 2008 16:20 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
krznisz jest aktualnie niedostępny  krznisz
Miejsce: Sztum
Senior Member
zobacz w bazie danych ptg

Pozdrawiam
Krzysztof Nierzwicki
Odp: Zblewo, ksiegi parafialne [wiadomość #1596 jest odpowiedzią na wiadomość #1595] Sat, 13 December 2008 21:56 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
an1945na jest aktualnie niedostępny  an1945na
Member
Witam.W/g Katalogu Zasobów Metrykalnych -w Archiwum Diecezjalnym w Pelplinie znajduj± siê ksiêgi chrztów od roku 1726.Owocnych poszukiwañ.Anna
Odp: Zblewo, ksiegi parafialne [wiadomość #1597 jest odpowiedzią na wiadomość #1594] Sat, 13 December 2008 22:36 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
marysia13 jest aktualnie niedostępny  marysia13
Junior Member
Witam
Dziêkujê za obie podpowiedzi,wed³ug bazy danych PTG, chrzty s± podane od roku 1726-1744 i my¶la³am,¿e po prostu pozosta³e ksiêgi z okresu który mnie interesuje[1760-1830]zagine³y.Pozdrawiam Marianna.
Odp: Zblewo, ksiegi parafialne [wiadomość #1600 jest odpowiedzią na wiadomość #1597] Mon, 15 December 2008 12:07 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
egopol jest aktualnie niedostępny  egopol
Senior Member
Witaj. Proponujê aby¶ poda³a nazwiska, które Ciebie interesuj±.
W naszym towarzystwie s± osoby w których zainteresowaniu jest parafia Zblewo.
Pozdrawiam Krzysiek
Odp: Zblewo, ksiegi parafialne [wiadomość #1601 jest odpowiedzią na wiadomość #1600] Mon, 15 December 2008 14:49 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witaj Krzysiu.Nie wiem czy Twoja odpowiedz by³a dla mnie przeznaczona,ale ja otrzyma³am powiadomienie.Korzystaj±c wiêc z tego podajê nazwiska którymi jestem zainteresowana :Szwedowski Józef i Gulgowska Faustyna.Mam ich dzieci,ale nie wiem nic o ich rodzicach i rodzeñstwie.Za wszelk± pomoc bêdê ogromnie wdziêczna.Anna
Odp: Zblewo, ksiegi parafialne [wiadomość #1603 jest odpowiedzią na wiadomość #1601] Mon, 15 December 2008 20:11 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
egopol jest aktualnie niedostępny  egopol
Senior Member
Tak dla Ciebie Smile
Tylko dla czego jeste¶ taka oglêdna w udzieleniu informacji?
podaj dok³±dnie wszystko co masz. Par Zblewo jest w moim zainteresowaniu, Wisi i Adama i z tego co pamietam jeszcze dwóch osób u mnie siê te nazwiska nie przeiwjaj± ale u reszty wym osób byæ mo¿e napewno to kiedy¶ przeczytaja.
Krzysiek
Odp: Zblewo, ksiegi parafialne [wiadomość #1604 jest odpowiedzią na wiadomość #1603] Mon, 15 December 2008 22:29 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Laughing Serdecznie dziêkujê za zainteresowanie.Para-Józef Szwedowski i Faustyna Gulgowska to pradziadkowie mê¿a.Ich syn Franciszek Micha³(chyba najstarszy)urodzi³ siê w 1869r.-zosta³ w Zblewie na ojcowiznie.Jego rodzeñstwo odnalaz³am.Do dalszych poszukiwañ nie mam punktu zaczepienia.Józef by³ ze Zblewa -osób o tym nazwisku sporo,wiêc gdzie s± ci których szukam?Sk±d pochodzi³a Faustyna?-nie wiem,chocia¿ Gulgowscy s± w Zblewie-ale czy moi?Ten sam problem mam z rodzicami babki-Walerii Szwedowskiej(z domu Wiecka) urodzonej w Trzciñsku w 1872r..Wiem,¿e rodzice to:Alexander von Wiecki i Maria Bottcher.I znowu nie wiadomo gdzie szukaæ.Jestem ¶wiadoma tego,¿e czekaj± mnie d³ugie poszukiwania.Za okazan± pomoc bêdê bardzo wdziêczna.Anna Laughing Laughing

[Uaktualnione dnia: Mon, 15 December 2008 22:39]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Zblewo, ksiegi parafialne [wiadomość #3669 jest odpowiedzią na wiadomość #1603] Fri, 19 March 2010 11:17 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Sebastian jest aktualnie niedostępny  Sebastian
Junior Member
egopol napisa³(a) dnia pon, 15 grudzieñ 2008 08:11

Tylko dla czego jeste¶ taka oglêdna w udzieleniu informacji?
podaj dok³±dnie wszystko co masz. Par Zblewo jest w moim zainteresowaniu, Wisi i Adama i z tego co pamietam jeszcze dwóch osób u mnie siê te nazwiska nie przeiwjaj± ale u reszty wym osób byæ mo¿e napewno to kiedy¶ przeczytaja.

Skorzystam i do³±czê siê do w±tku. Je¶li chodzi o Zblewo to interesuje mnie rodzina Mija/Myja/Mya. Ostatni ¶lad jaki mam jest stosunkowo niedawny i jest to Wojciech Mija ¿onaty z Franciszk± zd. Wa³aszewsk±. ¦lub i pogrzeb mia³y miejsce w Zblewie na pocz±tku XX wieku.
Poprzedni wątek: Ancestry.com
Następny wątek: Poszukiewanie zdjęć
Idź do forum:

Aktualny Czas: Mon Oct 05 23:07:16 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund